Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Tjuchem

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een full-electric warmtepomp kopen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Tjuchem is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur maakt een afspraak voor het energiebesparingsadvies en zoekt uit wat de mogelijkheden zijn. Dit maatwerkadvies is heel specifiek en geeft aan welke aanbevelingen passen bij jouw woning en een prettige leefomgeving bevorderen. In het energieadvies doorzoek je in detail de totale kosten en het rendement van de populaire woningaanpassingen. Het plan is aantrekkelijk voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij komt met een rapport met alle verduurzamingsmaatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Voorbeelden zijn: infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per maatregel toont het rapport het financiële plaatje, het rendement en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Tjuchem die hun woning duurzamer willen maken en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-tjuchem

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor bedrijven en particulieren dat concrete handvatten geeft om minder energie te gebruiken en derhalve de energierekening te beperken. In het advies wordt grondig beschreven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Hierbij kun je maatregelen overwegen zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energie-expert zal een bezoek inplannen om samen jouw woning door te spreken. Deze adviseur neemt de woning op en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Jij ontvangt een rapport met een overzichtelijke weergave van de vergroeningsmaatregelen. In het advies tref je ook een raming van de kosten en de uiteindelijke besparing Belangrijk: Deze maatwerkadviseur werkt als specialist en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het plan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Belangrijk: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De inspecties moeten gedaan worden door een ervaren maatwerkadviseur. Vakbekwame en objectieve energieadviseurs bekijk je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Tjuchem (april 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit adviesrapport geeft een schema met verschillende verduurzamingsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het plaatsen van HR++ beglazing, het isoleren van gevels en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende paragraaf bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een objectieve energieadviseur. Betrouwbare experts check je op Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Let op: neem alleen contact op met specialisten met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Maatwerkadviseurs kunnen individuele tarieven rekenen. Het is wijs om diverse offertes te ontvangen van professionele adviseurs. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of doe je dit zelfstandig? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. Het kiezen van de beste offerte kost je dan minder moeite.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Een goede voorbereiding is belangrijk. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via deze website kom je tot een overzicht van investeringen die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Tjuchem.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt op locatie en zoekt uit welke opties aansluiten bij jouw wensen. Op basis hiervan verkrijg je een goed energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Met betrekking tot de energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag details zoals de kosten, de jaarlijkse besparing en de verwachte terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Bij deze afspraak is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Tjuchem laten uitvoeren). Deze expert kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Neem contact op met meerdere isolatie-partijen en installatiebedrijven. Plan een afspraak bij je thuis in om de woning nog eens goed op te nemen. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de adviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor jouw woonhuis?

Contacteer energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Tjuchem vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een professionele energie expert. Het is verstandig om een expert uit de buurt te contacteren. Zij kennen de lokale woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. In de onderstaande tabel delen we naam + adresgegevens van mogelijke energie specialisten die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Midden-Groningen. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Je kunt ook bedrijven vinden op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
MVO Bouwtechnische BegeleidingStationsweg 109951BAWinsum
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Tjuchem

Uitgelichte specialisten: meteen een afspraak maken

Direct aan de slag? Bijgaand vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Tjuchem die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bedrijven om een contactmoment in te plannen.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen graag hun energieverbruik beperken. Maar wat zijn goede opties? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je krijgt inzicht in alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In de tekstblokjes hieronder bespreken we de meest populaire duurzame oplossingen voor jouw huis. Op dit platform vind je ook informatie over HR-ketels.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Tjuchem

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een klimaatbewuste keuze: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van dak (lees meer over isolatie)€4785,00€450,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11850,00€750,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4710,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3095,00€155,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€300,00€38,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer energiebespaartips) €23,50€33,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verschillende besparende maatregelen bij doorsnee woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk energiespecialisten en plan afspraak in

Snel besparen met woningisolatie

Wil je besparen op energie? Een huis isoleren in Tjuchem is doorgaans een goed startpunt. Door het isoleren van de muur, het dak, en vloer is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Dit heeft veel voordelen: je bespaart meteen op de energienota, je geniet van meer comfort in huis, het is goed voor het milieu, je hebt geen last van lawaai van de buren en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn meerdere subsidies te kiezen. Tip: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €30,00per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €130,00per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de CV- of HR ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van natuurlijke warmtebronnen. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Deze extra stroom kan je halen uit zonnepanelen. In de zomer kan het ook zorgen voor een koelende werking. Je kunt kiezen voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In het blokje hieronder check je extra details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en maakt het tapwater warm. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het is een vrij kostbaar systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Tjuchem: betaalbaar en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door te profiteren van subsidies, het BTW-nultarief en de beschikbaarheid van diverse groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals GreenChoice, Engie, Budget Energie, Essent, Eneco & Enegiedirect.nl, Oxxio, Delta, Powerpeers, United Consumers. Dankzij de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kan je laten monteren voor €5.150 en kan snel worden terugverdiend binnen 7 of 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een focus op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Tjuchem laten plaatsen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler betekent de speciale zonnecollector (op het dak) een een opslagvat voor het warme tapwater. Deze constructie levert snel warm tapwater om te douchen en te koken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Met een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een familie (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost je circa €3.250 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (hoogte van 80 tot 165 cm).

Duurzame infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Ideaal voor in een hobbyruimte of badkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een zeer interessant energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De prijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €215,00 – €350,00 per IR-paneel.

Andere praktische energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Tjuchem. In de box hieronder delen wij een weergave met belangrijke en interessant geprijsde maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Tjuchem!

Vraag adviesgesprek aan en zoek uit hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Tjuchem: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat nuttige maatregelen die geschikt zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het plan deelt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je op basis van het advies verdere verduurzamingsopties toegepast? En gaat je huis verkocht worden of wil je een scherpe hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om een herziend energielabel op te vragen. Een energie inspecteur doet een grondige check en calculeert de totale vraag naar gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label vertelt hoe energiezuinig het huis is.
 • Het energielabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een perfect energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Een duurzame woning met subsidies in Tjuchem

De meeste panden in Provincie Groningen moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk helemaal van het gas af. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In het gedeelte hieronder verstrekken we up-to-date info over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Tjuchem.

 • Landelijke subsidie isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerkzaamheden aan dak, ramen, gevel, wanden, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in april 2024.
 • Bij zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Midden-Groningen heeft mogelijker zelf ook nog lokale subsidie opties of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Midden-Groningen zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Tjuchem gebruiken in april 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door het inzetten van spaargeld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Probeer dan een lening af te sluiten. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook voor andere regio’s zoals Delfzijl, t Waar en Farmsum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizenbezitters hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor spouwmuurisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huiseigenaren die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Midden-Groningen.
 • Pas je eigen hypotheek aan: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Tjuchem

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Tjuchem?

Dit energie maatwerkadvies Tjuchem is een adviesrapport met concrete maatregelen voor de verduurzaming van jouw woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het plaatsen van een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit besparingsadvies geeft per maatregel het budget en de uiteindelijke terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In die gevallen is dit besparingsrapport verplicht. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met eigen geld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het is concreet en vertelt welke alternatieven helpen om de energiekosten te reduceren. A.d.h.v. dit adviesplan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden gebaseerd op huistype, de gebruiksoppervlakte (m2) en het maatwerkadviesbedrijf. Het tarief komt uit tussen de €230,00 – €340,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het advies op maat ongeveer €240,00. Het is verstandig om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Tjuchem te vergelijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Op deze manier kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbureau vraagt bewoners naar de woonwensen om het wooncomplex energiezuinig te krijgen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners vinden hier ook het kostenplaatje en de uiteindelijke terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien wil je weten hoe je de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt versterken. Het energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Tjuchem voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw document gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een verbeterde energieprestatie resulteert in gunstigere energierekeningen, een beter comfort voor de werknemers, een gunstigere milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de maatregelen. Check RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie