Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing t Waar

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies t Waar biedt antwoord op deze vragen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor advies op maat en beoordeelt waar de kansen liggen. Het plan geeft inzicht in welke keuzes passen bij jouw woning en het energielabel verbeteren. In het energieadvies onderzoek je uitvoerig de initiële investering en het rendement van de bekende energiebesparende maatregelen. Het maatwerkrapport is aantrekkelijk voor particuliere huizenbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke werkzaamheden een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij komt met een maatwerkrapport met alle duurzaamheidsmaatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Voorbeelden zijn: zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren.
 • Per onderdeel lees je het budget, de opbrengsten en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in t Waar die het huis willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-t-waar

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor bedrijven en particulieren dat maatregelen biedt om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energierekening te verlagen. In dit rapport staat dus heel concreet aangegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de prijs is, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. In dat kader kun je maatregelen overwegen zoals zonneboiler, infraroodpanelen, vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, HR++ glas. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energiedeskundige neem contact op om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze adviseur loopt door de woning en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Hij genereert een digitaal rapport met een overzichtelijke weergave van de duurzame oplossingen. De adviseur geeft je ook een kostencalculatie en de verwachte besparing. Goed om te benoemen: Iedere maatwerkadviseur is neutraal en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het verslag biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Update: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een erkende specialist op het gebied van energie. Professionele en onafhankelijke energieadviseurs check je het portaal centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in t Waar (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je woning te renoveren? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het rapport helpt je op weg met alle vergroeningsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het plaatsen van HR++ beglazing, het verhogen van de isolatiewaarde van gevels en het toepassen van zonnecellen. In de volgende tekst leggen we precies uit wat je moet doen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een neutrale energieadviseur. De juiste vakmensen zijn te vinden op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Let op: ga uitsluitend voor partijen die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Energie specialisten kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is beter om 2 of 3 offertes te vragen van gekwalificeerde adviseurs. Geef je verlangens vooraf aan. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel details als mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Komt er een specialist langs? Bereid jezelf goed voor. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je stap-voor-stap tot een advies met duurzame investeringen die goed aansluiten op jouw woning. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in t Waar.

 4. Het energierapport doornemen

  Het adviesbedrijf komt op locatie en berekent welke duurzame investeringen passen bij de woning. Kort daarop krijg je een volledig energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Bij alle energiemaatregelen noteren ze informatie zoals de uiteindelijke kosten, de jaarlijkse besparing en ook de terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Tijdens zo’n meeting is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in t Waar laten uitvoeren). Deze erkende vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Neem contact op met meerdere technici, isolatiebedrijven en erkende installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning van dichtbij te bekijken. Indien gewenst kan je vragen of de energieconsultant hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor je pand?

Informeer bij energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur t Waar vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een neutrale vakman. Het is raadzaam om een adviesbureau uit de omgeving te benaderen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. Bijgaand tref je adresgegevens van goede energie specialisten die actief zijn in de gemeente Oldambt. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Gecertificeerde bedrijven vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
MVO Bouwtechnische BegeleidingStationsweg 109951BAWinsum
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van t Waar

Uitgelichte bedrijven: vraag direct een rapport aan

Wil je snel aan de slag? In de lijst hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in t Waar die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de button om te beginnen met je aanvraag.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren willen graag hun energieverbruik beperken. Maar hoe kun je daarmee starten? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je ontvangt een goed advies over allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Hoe ziet dit er precies uit? In de tekstblokjes hieronder noemen we de meest interessante duurzame oplossingen voor je appartement. Je kunt ook meer details lezen over woning ventilatie.

Het comfort van een energiezuinige woning in t Waar

 1. Beperk de energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een schoner klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Een gunstigere woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van vloer (klik voor meer info)€2200,00€120,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10800,00€665,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5380,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3370,00€210,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€495,00€30,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1275,00€175,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van vergroeningsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor concrete tips!

Vind adviseurs en begin vandaag nog

De basis: goede woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Jouw huis isoleren in t Waar is een aantrekkelijke optie. Door het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte in huis. Woningisolatie is een absolute must: de energierekening gaat omlaag, je hebt geen last meer van tocht in huis, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je huis wordt meer waard. Er zijn veel subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Goed om te weten: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,50per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €119,50per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de traditionele CV-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. De aanvullende stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomer kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn 2 opties: een all-electric warmtepomp of een hybride model. Hieronder bekijk je praktische details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en maakt het tapwater warm. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Een stand-alone systeem is best duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp t Waar: gunstig geprijsd en wordt met name toegepast in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Info en voordelen van zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Dankzij lokale subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Essent, GreenChoice, Budget Energie, Eneco en Delta, Enegiedirect.nl, United Consumers, Oxxio, Powerpeers. Met de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een complete installatie van 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.500 en heb je terugverdiend binnen 7 of 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een ligging op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in t Waar bestellen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler is een zonlicht gevoelige zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. De zonneboiler is verantwoordelijk voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor het verwarmen van water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een HR-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor een familie (150 liter voorraadvat) is er al voor €3.150 (met montage).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is plus minus 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Ideaal voor in badkamer of werkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Goede pluspunten zijn: geen verstoring van de luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De investeringskosten in warmtepanelen ramen we op +/- €220,00 t/m €350,00 per element.

Overzicht met overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in t Waar. Bijgaand lees je een aantal handige en niet al te dure maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in t Waar!

Regel een adviesgesprek en check hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel t Waar: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat investeringen die geschikt zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit adviesrapport bespreekt ook wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis verder verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om het energielabel wederom te calculeren. Een energie inspecteur neemt de woning op en controleert hoeveel gas en elektriciteit nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label indiceert hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het energielabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een perfect energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Een duurzame woning met subsidies in t Waar

Praktisch alle huis in Provincie Groningen moeten verduurzaamd worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Bijgaand vind je een overzicht met de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in t Waar.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatiewerk aan wanden, dak, gevel, vloer, ramen.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Oldambt biedt mogelijk aanvullende regionale subsidiemogelijkheden of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Oldambt tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening t Waar afsluiten in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is om dit met eigen geld te betalen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je geld lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We vertellen je er graag meer over (ook handig voor o.a. Farmsum, Nieuw Scheemda en Meedhuizen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee eigenaar-bewoners de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor dakisolatie, vloerisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, zonnepanelen, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huiseigenaren die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Oldambt.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Veelgestelde vragen over energie besparen in t Waar

Wat is maatwerkadvies energiebesparing t Waar?

Het energie maatwerkadvies t Waar is een energieadvies met tips en aanbevelingen voor de vergroening van jouw woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het gebruik van een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit besparingsplan geeft per maatregel de verwachte prijzen en wat de opbrengsten zijn. Een persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere woningeigenaren die willen verduurzamen en een subsidie nodig hebben.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In die situaties is dit adviesrapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het verduidelijkt welke aanbevelingen jouw energieverbruik doen dalen. Door middel van dit concept plan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat worden berekend op basis van huistype, het woonoppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. De prijs ligt tussen de €190,00 tot €295,00. Voor een normale tussenwoning betaal je om en nabij de €270,00. Het is verstandig om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in t Waar te verkrijgen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Door deze constructie kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert zal het hele gebouw opnemen. Het inspectiebureau informeert bij de eigenaren wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het gebouw te verbeteren. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners ontvangen netjes een mail met het financiële plaatje en de jaarlijkse opbrengsten.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt versterken. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in t Waar voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw document verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Een duurzamere energieprestatie zorgt voor een goedkopere energiefactuur, een beter comfort voor de werknemers, minder hoge milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de energiebesparende maatregelen. Zie de website van RVO voor alle informatie.

Plaats een reactie