Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Farmsum

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of zonnepanelen op het dak leggen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Farmsum biedt antwoord op deze vragen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor doelgericht advies en zoekt uit waar besparingen mogelijk zijn. Het onderzoek verduidelijkt welke keuzes jouw energierekening direct doen dalen en het comfort verhogen. In het energieplan tref je gedetailleerd de kosten en het rendement van de uitgezochte verduurzamingsmogelijkheden. Het rapport is een hulpmiddel voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij schrijft een verslag met alle opties die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Denk aan: warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, woningisolatie.
 • Voor elke energiebesparende maatregel vind je een kostenbegroting wat de effecten zijn en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Farmsum die het huis willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-farmsum

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor privé-woningen en kantoren dat een compleet advies geeft om minder energie te gebruiken en zo de energienota te minderen. In het plan wordt heel concreet aangegeven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat de uitgaven zijn, en wat de totale besparing is. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen laten uitvoeren zoals zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, infraroodpanelen. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een maatwerkadviseur komt op locatie langs voor een persoonlijk advies. Deze persoon doet een grondige analyse en berekent welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Jij ontvangt een rapport met een overzichtelijke weergave van de maatregelen. In het advies tref je ook een begroting van de kosten en de uiteindelijke besparing Goed om te weten: De maatwerkadviseur is neutraal en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het document bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Belangrijk: Ga je je woning isoleren, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De woning-analyse moet gedaan worden door een professionele maatwerkadviseur. Gediplomeerde en neutrale energieadviseurs kan je achterhalen via de site centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Farmsum (mei 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit besparingsplan helpt je op weg met uiteenlopende energiebesparingsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Bijvoorbeeld toepassen van HR++ glas, het plaatsen van buitenmuurisolatie met steenwol en het gebruik van een zonneboiler. In onze stappenplan laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een onafhankelijke energie-expert. Erkende adviesbureaus kan je vergelijken op het Centraal Register Techniek en via deze website. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Belangrijk: selecteer zeker een adviseur die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Maatwerkadviesbureau’s zijn vrij in hun pricing. Het is aan te bevelen om 2 of 3 offertes te zoeken van deskundige maatwerkadviesbureaus. Geef je behoeften duidelijk aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Offertes vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Het adviesgesprek is ingepland. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken ontdek je een complete samenvatting met verduurzamingsmaatregelen die mogelijk geschikt zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor het adviesgesprek met de energiecoach in Farmsum.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt bij je thuis en stelt vast welke duurzame investeringen hun doel goed bereiken. Vervolgens krijg je een doorgerekend energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor de specifieke energiemaatregelen toont het rapport randzaken zoals de geschatte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de geschatte terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Op dat moment kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Farmsum laten uitvoeren). Deze persoon adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag een prijs op bij isolatie-experts en erkende installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen voor de complete woninganalyse. Het kan handig zijn dat de energieconsultant hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor mijn woning?

Informeer bij energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Farmsum vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een erkende maatwerk-adviespartij. Wij adviseren om een specialist nabij jouw woonplaats te kiezen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In het schema hieronder tref je adresgegevens van mogelijke energie experts die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Eemsdelta. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Veel bedrijven kun je ook vinden via het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
MVO Bouwtechnische BegeleidingStationsweg 109951BAWinsum
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Farmsum

Uitgelichte vakbedrijven: direct een rapport aanvragen

Direct een afspraak maken? In de bijgaande tabel tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Farmsum waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de bureau’s om jouw aanvraag meteen te starten.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel consumenten zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar wat zijn goede opties? Daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je ontvangt een goed advies over een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In de tekstblokjes hieronder kan je aan de slag met de beste duurzame oplossingen voor je woonruimte. Op dit platform vind je ook informatie over zonneboiler.

Het comfort van een energiezuinige woning in Farmsum

 1. Verlaag je energienota: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (bekijk hier meer info)€1700,00€275,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10275,00€775,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4960,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3270,00€200,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€405,00€25,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips) €1200,00€195,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij doorsnee woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk beschikbare deskundigen en plan een afspraak in

De basis: goede woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Je huis isoleren in Farmsum is dan eigenlijk de basis. Door het isoleren van de muur, het dak, en vloer treed er geen warmteverlies op. De effecten zijn positief: je energiefactuur wordt flink minder, je geniet van meer comfort in huis, het is een groene investering, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je huis is interessanter op de markt. Er zijn diverse subsidies te selecteren. Belangrijk feit: voor isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,00per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €116,00per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de traditionele HR-ketel. Het systeem gebruikt warmte van de buitenlucht, bodem of water. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. De aanvullende stroom kan je halen uit zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomer kan het jouw woning ook koelen. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. Onderstaand bieden we meer informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en kan ook het tapwater opwarmen. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het is een vrij kostbaar systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Farmsum: een prima te betalen installatie en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen met een matige isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Een duurzame keuze en jouw energierekening gaat fors omlaag. Met een groot subsidie-voordeel, een 0% BTW-tarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Vattenfall, Budget Energie, Essent, GreenChoice en United Consumers, Enegiedirect.nl, Vandebron, Delta, Oxxio. Door te salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kost ongeveer €4.550 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 a 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Jouw eigen zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Zonnepanelen in Farmsum kopen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een zonnecollector op het dak en een buffervat voor het water. Deze installatie is jouw bron voor al het warme tapwater in de keuken (en voor de douche). Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om water te verwarmen. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of HR-ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor een doorsnee woning (200 liter vat) kost je circa €3.500 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 3 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Handig voor bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: geen verstoring van de luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €230,00 t/m €525,00 per paneel.

Overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Farmsum. Hieronder lees je een weergave met belangrijke en gunstig geprijsde verduurzamingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Farmsum!

Vraag naar het adviesgesprek en achterhaal hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Farmsum: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt duurzame investeringen die je kunt uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Het adviesplan deelt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel vertelt hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis verder verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Het is dan aan te raden om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en analyseert hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een perfect energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Farmsum

Alle woningen en panden in Provincie Groningen moeten verduurzaamd worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Onderstaand check je actuele informatie de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Farmsum.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatie van (spouw)muur, wanden, ramen, gevel, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in mei 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Eemsdelta heeft mogelijker zelf ook nog individuele subsidie-plannen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Eemsdelta zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Farmsum opvragen in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit zelf te financieren. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het stukje hieronder vind je meer info (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Garsthuizen, Meedhuizen en Startenhuizen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. warmtepompen, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor woningbezitters die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Eemsdelta.
 • Pas je eigen hypotheek aan: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Farmsum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Farmsum?

Het energie maatwerkadvies Farmsum is een adviesrapport met verschillende opties voor het energiezuinig maken van jouw woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het isoleren van het dak of gevel, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Het adviesplan onderschrijft per maatregel het budget en de uiteindelijke terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is verplicht voor VVE’s en particulieren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en een subsidie nodig hebben.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een zonneboiler of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Voor deze situaties is dit document vereist. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat je zien welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Door gebruik te maken van dit rapport kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de grootte van de woning en de gekozen adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €180,00 t/m €290,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het advies op maat ongeveer €235,00. Het is goed om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Farmsum aan te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Zodoende kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen inkopen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het bedrijf achterhaalt bij de bewoners wat ze graag willen om het gebouw te optimaliseren. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. In het document vinden bewoners ook de uiteindelijke kosten en de jaarlijkse besparing.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt perfectioneren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Farmsum voor bedrijfspanden. Deze utiliteitsbouw analyse bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Een duurzamere energieprestatie zorgt voor een lagere maandafrekening, een aangenaam binnenklimaat, lagere milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzame oplossingen. Tip: op de site van het RVO voor de voorwaarden.

Plaats een reactie