Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Garsthuizen

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Is het slim om te isoleren, een nieuwe warmtepomp installeren of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Garsthuizen is dan een goede keuze! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor de maatwerk-inspectie en test waar de mogelijkheden liggen. Het energieplan laat woningeigenaren zien welke aanbevelingen een energiebesparing realiseren en het leefklimaat in huis verbeteren. In het energierapport vind je overzichtelijk de kosten en baten van de verschillende energiebesparende maatregelen. Het verduurzamingsplan is relevant voor alle particuliere huizenbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij stuurt een plan met alle duurzaamheidsmaatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Overweeg bijv.: zonnepanelen installeren, woningisolatie, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel check je de geschatte kosten, wat het je oplevert en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Garsthuizen die hun woning duurzamer willen maken en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-garsthuizen

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor woningen en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om een gebouw energieneutraal te maken en derhalve de energierekening te verlagen. In het advies wordt heel concreet aangegeven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat het allemaal kost, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Hierbij kun je denken aan maatregelen zoals dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen. Het is niet ingewikkeld. Een energie-expert zal een bezoek inplannen om jouw doelstellingen door te nemen. Deze adviseur neemt jouw huis op en berekent welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een lijst met energiebesparingsmaatregelen. Dit is inclusief een calculatie van de kosten en de uiteindelijke besparing Let op: Elke maatwerkadviseur werkt autonoom en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het plan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Ter verduidelijking: Ga je je woning isoleren met duurzame materialen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Dit rapport moet zijn geschreven door een autonome adviseur. Gecertificeerde en onpartijdige energieadviseurs kun je zoeken via het platform centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Garsthuizen (juli 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit adviesrapport geeft concreet advies dankzij een overzicht met innovatieve duurzame oplossingen die zinvol zijn voor jouw situatie. Voorbeelden zijn toepassen van HR++ glas, het toepassen van buitenmuurisolatie en het laten plaatsen van zonnecellen. In het volgende blok leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een neutrale energie-specialist. Gekwalificeerde EPA-adviseurs kan je bekijken op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Tip: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Energie specialisten kunnen individuele tarieven rekenen. Het is beter om diverse offertes te vragen van BRL9500-02 gecertificeerde experts. Geef je verlangens vooraf aan. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het vergelijken van de offertes zal dan makkelijker worden.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De afspraak is vastgelegd? Een goede voorbereiding is belangrijk. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit portaal krijg je een weergave met duurzaamheidsmaatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Altijd met de prijzen en de rendementen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Garsthuizen.

 4. Lees het hele energierapport door

  De energie specialist neemt de woning op en inspecteert welke werkzaamheden doeltreffend zijn. Kort hierop stuurt hij een gefundeerd energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Bij alle energiemaatregelen vind je informatie zoals de verwachte kosten, de jaarlijkse besparing en de uiteindelijke terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Garsthuizen laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus zijn andere bedrijven noodzakelijk. Zoek daarom contact met isolatie-experts en erkende installateurs. Laat ze thuis langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energieconsultant hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor mijn pand?

Vind energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Garsthuizen vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een professionele energie specialist. Het is aan te raden om een adviseur uit de regio te benaderen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de bijgaande tabel delen we naam + adresgegevens van betrouwbare bedrijven die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Eemsdelta. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Veel bedrijven kun je ook vinden via platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Garsthuizen

Uitgelichte adviseurs: direct online afspraak inplannen

Wil je snel aan de slag? In de tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Garsthuizen waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de bureau’s om een contactmoment in te plannen.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen graag hun energieverbruik beperken. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In deze gids bieden we informatie rondom de belangrijkste energiebesparingsmaatregelen voor je pand. Op dit platform vind je ook informatie over bodem-water warmtepomp.

Het comfort van een energiezuinige woning in Garsthuizen

 1. Een gunstige energienota: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Goed voor het klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Stijgende woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (klik voor meer info)€3445,00€445,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6055,00€1095,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5440,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3230,00€150,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€385,00€33,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips bekijken) €31,50€33,00 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparende maatregelen bij standaard woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Vind adviseurs en start vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Je huis isoleren in Garsthuizen is een minimale vereiste. A.d.h.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer treed er geen warmteverlies op. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart meteen op de energienota, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is goed voor het klimaat, het functioneert tevens als een geluidswal en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn diverse subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Belangrijk: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,00per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,00per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €130,00per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasketel. Het onttrekt warmte aan de buitenlucht, bodem of water. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Deze extra stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomer kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. In de opsomming hieronder delen wij relevante info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en pompt warm tapwater door de woning. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. All-electric is vrij prijzig, en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Garsthuizen: een relatief goedkoop systeem en kan goed functioneren in wat oudere huizen. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Kies voor zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Met een groot subsidie-voordeel, een gunstige BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Vattenfall, Essent, GreenChoice, Budget Energie of United Consumers, Enegiedirect.nl, Powerpeers, Delta, Vandebron. Dankzij de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kost ongeveer €5.100 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 a 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een gunstige positionering op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Zonnepanelen in Garsthuizen aanschaffen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een zonnecollector op het dak een een opslagvat voor het warme tapwater. Deze constructie zorgt voor warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor het verwarmen van water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een CV-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (vat met 150 liter) komt uit op ongeveer €3.450 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Handig voor bijv. een hobbyruimte of zolder. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen ongewenste luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De onkosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €200,00 t/m €350,00 per infraroodpaneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Garsthuizen. In dit blokje delen we daarom een schema met relevante en interessant geprijsde energiebesparingsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Garsthuizen!

Zet een adviesgesprek in de agenda en krijg inzicht in hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Garsthuizen: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat investeringen die je kunt uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Het rapport bespreekt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd het huis opnieuw verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het slim om het energielabel wederom te calculeren. Een speciale energie inspecteur analyseert de woning en bekijkt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Een duurzame woning met subsidies in Garsthuizen

Alle woningen in Provincie Groningen moeten energiezuniger worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Bijgaand lees je handige informatie over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Garsthuizen.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isolatie van dak, (spouw)muur, vloer, gevel, wanden.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juli 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Eemsdelta hanteert mogelijk nog extra lokale subsidiemogelijkheden of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Eemsdelta vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Garsthuizen afsluiten in juli 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook voor andere regio’s zoals Loppersum, Startenhuizen en Stedum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizeneigenaren energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor gevelisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een huis met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Eemsdelta.
 • Verhoog je eigen hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Garsthuizen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Garsthuizen?

Dit energie maatwerkadvies Garsthuizen is een adviesrapport inclusief suggesties voor het duurzamer maken van je woning die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het isoleren van het dak of gevel, het gebruik van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het adviesplan behandelt per maatregel de verwachte kosten en wat het oplevert. Dit persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor huizeneigenaren die gasvrij willen gaan wonen en dit willen financieren met een subsidie.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die situatie is dit besparingsadvies een must. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Middels dit adviesplan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het soort woning, de omvang van de woning en de betrokken adviseur. De kosten variëren tussen de €200,00 – €345,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je voor het advies zo’n €250,00. Het is goed om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Garsthuizen aan te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Zo kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur doet een grondige inspectie van het hele pand. Het bedrijf informeert bij de eigenaren de wensen en behoeftes om het appartementencomplex te verduurzamen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van een kostenbegroting en de verwachte terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt versterken. Het energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Garsthuizen voor bedrijven. Het utiliteitsbouw plan geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor Een hogere energieprestatie resulteert in een voordelige energierekening, een aangenaam binnenklimaat, korting op de milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de vergroeningsmaatregelen. Ga naar RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie