Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Loppersum

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Het is moeilijk waar te beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een hybride warmtepomp kopen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Loppersum is daarvoor in het leven geroepen Je plant een afspraak met de energieadviseur voor het energiebesparingsadvies en verkent waar besparingen mogelijk zijn. Het energierapport toont aan welke opties relevant zijn voor jouw huis en en het leefklimaat optimaliseren. In het maatwerkadvies vind je uitgebreid de kosten en het rendement van de mogelijke investeringskeuzes. Het rapport is geschikt voor particuliere woningeigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij stuurt een plan met alle mogelijk interessante maatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Kies voor: ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, woningisolatie.
 • Per optie kun je meer info vinden over het financiële plaatje, wat de effecten zijn en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Loppersum die hun woninglabel willen verbeteren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-loppersum

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor particuliere en zakelijke objecten dat een volledig plan presenteert om minder energie te gebruiken en zodoende de energiekosten te verkleinen. In het plan wordt uitvoerig beschreven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat het allemaal kost, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. In dat geval heb je de keuze uit maatregelen zoals zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas, vloerisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een energie-expert bezoek je thuis om een goed advies te kunnen geven. Deze vakman doet een deskundige checkup en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Hij schrijft een rapport met een overzichtelijke weergave van de duurzaamheidsmaatregelen. In het advies tref je ook een prijslijst met verwachte kosten en het totale rendement Disclaimer: Elke maatwerkadviseur is neutraal en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het plan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Update: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het advies moet altijd worden geschreven door een deskundige energie-expert. Deskundige en ervaren energieadviseurs bekijk je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Loppersum (februari 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit energieadvies biedt een lijst met innovatieve duurzame oplossingen die haalbaar zijn voor jouw huis. Denk hierbij aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het isoleren van buitengevels met PIR en het laten plaatsen van zonnecellen. In de box hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een neutrale energie-expert. Gediplomeerde adviesbureaus kan je vinden op het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Advies: selecteer zeker een adviseur dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Adviseurs kunnen individuele tarieven rekenen. Het is beter om 2 of 3 offertes te vragen van gediplomeerde energie adviseurs. Verstrek je behoeften van tevoren. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo precies mogelijk. Het vergelijken van de offertes gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Een goede voorbereiding is belangrijk. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via deze website kom je stap-voor-stap tot een complete samenvatting met opties die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor een adviesgesprek met de energiecoach in Loppersum.

 4. Neem het energierapport door

  Een adviseur komt op locatie en checkt welke verduurzamingsmaatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Op basis van zijn bevindingen ontvang je een doorgerekend energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Aangaande deze energiemaatregelen beschrijven ze informatie zoals de geraamde kosten, de jaarlijkse besparing en de uiteindelijke terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Tijdens zo’n meeting kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Een energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Loppersum laten uitvoeren). Deze expert adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Hiervoor neem je contact op met isolatie-vakmannen en installateurs. Laat ze thuis langskomen om alles tot in detail op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de EPA-adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor jouw woonruimte?

Bekijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Loppersum vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een gediplomeerde vakman. Het is verstandig om een energieadviseur uit de omgeving te selecteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en het bespaart reiskosten. In de bijgaande tabel check je bedrijfsnamen en adresgegevens van professionele experts die diensten aanbieden in de gemeente Eemsdelta. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Loppersum

Uitgelichte adviseurs: direct online afspraak inplannen

Direct in contact komen met een adviseur? In de uitgelichte tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Loppersum waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de uitgelichte bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren willen minder energie gebruiken. Het is lastig waar je moet beginnen! Daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het biedt een duidelijk plan met bespaarmogelijkheden, groot en klein. Hoe ziet dit er precies uit? In het stuk hieronder introduceren we goede duurzame oplossingen voor je appartement. Je kunt ook meer details lezen over lucht-lucht warmtepomp.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Loppersum

 1. Verlaging van de energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. De waarde van de woning stijgt: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van dak (klik voor meer info)€4605,00€450,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6920,00€725,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5475,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2895,00€145,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€395,00€37,50 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €635,00€45,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij basis-huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek beschikbare adviseurs en begin vandaag nog

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Ook minder stroom en gas verbruiken? Jouw huis isoleren in Loppersum is dan eigenlijk de basis. Door te kiezen voor het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte binnenshuis. Je profiteert van de goede effecten: je kan besparen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je stoot minder CO-2 uit, je hebt minder last van geluidsoverlast en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn diverse subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Advies: voor de arbeid voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,50per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €123,00per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

Energie besparen met de warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de CV- of HR ketel. Het onttrekt warmte aan de buitenlucht, bodem of water. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. De stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomer kan het ook zorgen voor een koelende werking. Je hebt de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In de opsomming hieronder tref je relevante info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en kan ook het tapwater opwarmen. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Loppersum: is een stuk betaalbaarder en kan goed functioneren in woningen met een slechtere isolatie. Werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Zonnepanelen laten plaatsen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Goed voor het klimaat en je zal minder betalen voor stroom. Door te profiteren van subsidies, geen BTW en de beschikbaarheid van diverse groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Budget Energie, Essent, Engie, Eneco, GreenChoice en Enegiedirect.nl, Delta, Vandebron, Oxxio, United Consumers. Door te salderen kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kan je laten monteren voor €4.750 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 a 7 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met een focus op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Goedkoop zonnepanelen in Loppersum bestellen? Dan betaal je geen BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit één of meer zonnecollectoren op het dak en een extra buffervat. Het verwarmingssysteem maakt veel warm tapwater mogelijk voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Met een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om in huis warm water te gebruiken. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (150 liter voorraadvat) is al beschikbaar vanaf €3.150 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is rond de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (hoogte van 80 tot 165 cm).

Infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen ongewenste luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De onkosten van warmtepanelen ramen we op +/- €200,00 – €450,00 per ruimte.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Naast deze energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Loppersum. In dit blokje kan je aan de slag met een lijst met praktische en aantrekkelijk geprijsde verduurzamingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Direct persoonlijk energieadvies in Loppersum!

Informeer naar een adviesgesprek en ontdek hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Loppersum: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt opties die eenvoudig te realiseren zijn om te besparen op de energielasten. Het adviesplan laat woningeigenaren ook zien wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis laten verduurzamen? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het energielabel wederom te calculeren. Een speciale energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en checkt de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe energiezuinig het huis is.
 • Het label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een groen energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Loppersum

De meeste panden in Provincie Groningen moeten een stuk duurzamer worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Bijgaand bespreken we nuttige info over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Loppersum.

 • Landelijke subsidie isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isoleren van gevel, (spouw)muur, dak, ramen, wanden.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in februari 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Eemsdelta heeft mogelijker zelf ook nog plaatselijke subsidieregelingen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Eemsdelta zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Loppersum gebruiken in februari 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is met eigen middelen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Kies dan voor een gunstige lening. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. Hieronder vind je de details (ook toepasbaar voor woningen in bijv. t Zandt, Stedum en Wirdum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizenbezitters hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor vloerisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, zonneboilers, dakisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huizenbezitters die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Eemsdelta.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Loppersum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Loppersum?

Dit energie maatwerkadvies Loppersum is een document met aanbevelingen voor het vergroenen van een woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit energieadvies bespreekt per maatregel de geraamde kosten en het rendement. Een persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere huiseigenaren die gasvrij willen gaan wonen en daarbij een subsidie willen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je met deze subsidie isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In dat geval is dit besparingsrapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of spaargeld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat jouw zien welke investeringen jouw energierekening doen dalen. Middels dit concept plan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van woningtype, de oppervlakte van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. Het tarief komt uit tussen de €195,00 tot ongeveer €315,00. Voor een gemiddelde woning kost het hele traject ongeveer €235,00. Het is raadzaam om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Loppersum te vergelijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Zo kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal het hele gebouw opnemen. Het onderzoeksbureau checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het verzamelgebouw of wooncomplex te vergroenen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners worden geïnformeerd over een kostenbegroting en de jaarlijkse besparing.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt perfectioneren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Loppersum voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw inspectierapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Goede energieprestatie resulteert in een lagere energierekening, een aangenaam binnenklimaat, lagere milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de vergroeningsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor meer info.

Plaats een reactie