Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Wirdum

Besparen op de energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Moet ik isoleren, een hybride warmtepomp kopen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Wirdum is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor doelgericht advies en inspecteert wat de mogelijkheden zijn. Het energieadvies stelt bloot welke investeringen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het advies check je overzichtelijk de investering en de terugverdientijd van de potentiële duurzame keuzes. Het maatwerkadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere woningbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke duurzame investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij schrijft een verduurzamingsrapport met alle verduurzamingsmaatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Onder andere: woningisolatie, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen.
 • Per onderdeel krijg je inzicht in de geschatte kosten, wat het rendement is en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Wirdum die hun woning willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-wirdum

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat een compleet advies geeft om minder energie te gebruiken en zo de energienota te drukken. In dit rapport wordt specifiek aangegeven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de uitgaven zijn, en wat de totale besparing is. Hierbij heb je de keuze uit maatregelen zoals vloerisolatie, HR++ glas, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dakisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een expert op het gebied van energie komt langs voor inspecties en om samen jouw woning door te spreken. Deze expert doet een grondige analyse en weet welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Hij genereert een digitaal rapport met een volledig schema met alle vergroeningsmaatregelen. Het rapport omvat ook een raming van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Hierbij geldt altijd: Een maatwerkadviseur werkt als specialist en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het advies bevat ook het energielabel van de woning.

Belangrijk: Wens je een energiezuinige woning, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De inspecties moeten gedaan worden door een neutrale energie-expert. Gecertificeerde en bedreven energieadviseurs zijn vindbaar op het portaal centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Wirdum (mei 2024)

Ook profiteren van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit adviesrapport helpt je op weg met verschillende vergroeningsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Bijvoorbeeld toepassen van HR++ glas, het isoleren van buitengevels met PIR en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende paragraaf bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een gediplomeerde energieadviseur. Geschikte maatwerkadviseurs kan je opzoeken op centraalregistertechniek.nl en uiteraard op dit portaal. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Let op: ga in zee met een adviesclub die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Maatwerk-adviesbedrijven rekenen verschillende tarieven. Het is verstandig om verschillende offertes op te vragen van objectieve energie experts. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je zelf klussen? Wees heel concreet. Het vergelijken van de prijsopgaven wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De afspraak is vastgelegd? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je tot een weergave met mogelijk interessante maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor je adviesgesprek met de energiecoach in Wirdum.

 4. Het energierapport doornemen

  De energie expert bezoekt je aan huis en bekijkt welke verduurzamingsmaatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Kort hierop stuurt hij een volledig energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Met betrekking tot de energiemaatregelen lees je informatie zoals de geraamde kosten, het rendement en de geschatte terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. In die situaties kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Wirdum laten uitvoeren). Deze expert vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Vraag een prijs op bij isolatie-vakmannen en installateurs. Vraag of ze langskomen voor een uitgebreide inspectie. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of het adviesbureau hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor jouw pand?

Vind energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Wirdum vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een gediplomeerde energie specialist. Het is wijs om een expert uit de regio te nemen. Ze zijn bekend met het type woning, en het bespaart reiskosten. Hieronder bieden we adresgegevens van erkende maatwerkadviesbureaus die actief zijn in de gemeente Eemsdelta. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Wirdum

Uitgelichte experts: meteen een afspraak maken

Direct in contact komen met een adviseur? In de lijst hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Wirdum waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de bureau’s om je aanvraag te starten.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters zouden graag energie willen besparen. Maar wat zijn goede opties? Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt inzicht in bespaarmogelijkheden, groot en klein. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In de tekstblokjes hieronder delen wij de meest geschikte vergroeningsmaatregelen voor je woonhuis. Bekijk tevens meer informatie over zonnepanelen opbrengst.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Wirdum

 1. Een gunstigere energierekening: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Goed voor het klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Schuin dak isoleren (klik voor meer over isolatie)€4405,00€410,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6890,00€605,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4550,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2860,00€195,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€480,00€51,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer energiebespaartips) €405,00€37,50 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor direct energie besparen!

Bekijk beschikbare deskundigen en plan afspraak in

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je besparen op energie? Je huis isoleren in Wirdum is een aantrekkelijke optie. Aan de hand van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, het is aangenaam warm in huis, je gebruikt minder fossiele energie, het werkt ook geluidswerend en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn diverse subsidies te selecteren. Wat je misschien niet wist: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): verhoogde thermische isolatie, tot wel 30% energiebesparing.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,00per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €125,50per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de gasgestookte CV-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van natuurlijke warmtebronnen. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomerperiode kan het jouw huis ook koelen. Er zijn 2 opties: een full-electric warmtepomp of een hybride model. In het blokje hieronder bekijk je praktische details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en verhit al je tapwater. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Wirdum: is een stuk minder duur en kan goed functioneren in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Een duurzame keuze én jouw energierekening gaat naar beneden. Door gebruikt te maken van subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Eneco, GreenChoice, Vattenfall, Budget Energie, Essent en United Consumers, Enegiedirect.nl, Vandebron, Powerpeers, Delta. Dankzij de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kost je circa €5.400 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 tot 7 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: het dak moet geschikt zijn voor montage met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Ga je zonnepanelen in Wirdum aanschaffen? Dan betaal je geen BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler bestaat uit een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het verwarmingssysteem is jouw bron voor al het warme tapwater in de keuken (en voor de douche). Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Met een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is (voor het opwekken van warm water). Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (voorraadvat met 150 – 200 liter) is er te bestellen vanaf €3.250 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Met elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Bijvoorbeeld een werkkamer of in de slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Deze oplossing is positief door: geen ongewenste luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen liggen tussen de €175,00 t/m €325,00 per element.

Voordelige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Wirdum. In dit blokje lees je een aantal doelgerichte en voordelige maatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Wirdum!

Plan een adviesgesprek in en krijg inzicht in hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Wirdum: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat concrete maatregelen die je kunt gebruiken om jouw huis meer duurzaam te maken. Het adviesplan deelt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis verder verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of wil je korting op je hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om de woning opnieuw te laten keuren. Een gekwalificeerde energie inspecteur neemt de woning op en calculeert hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label indiceert hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een goed energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Een duurzame woning met subsidies in Wirdum

Alle huizen in Provincie Groningen moeten duurzamer worden en op termijn volledig los van het gas. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In de box hieronder tref je bruikbare informatie over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Wirdum.

 • Subsidie isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatie van wanden, ramen, dak, (spouw)muur, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Eemsdelta heeft mogelijker zelf ook nog regionale subsidie opties of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Eemsdelta tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Wirdum opvragen in mei 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is met eigen middelen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Eenum, Garrelsweer en Zeerijp).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee eigenaren van een woning energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonneboilers, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Eemsdelta.
 • Pas je eigen hypotheek aan: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Wirdum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Wirdum?

Dit energie maatwerkadvies Wirdum is een energieadvies met daarin concrete maatregelen voor het verduurzamen van jouw huis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, een warmtepomp installatie laten monteren of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Het adviesplan komt per maatregel met de geschatte kosten en de geraamde terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor VVE’s en particulieren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en daarbij een subsidie willen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? In dat geval is dit adviesplan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat jouw zien welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Door middel van dit advies wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het soort woning, het woonoppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. De tarieven liggen tussen de €230,00 t/m €310,00. Voor een gemiddelde woning betaal je om en nabij de €265,00. Het is aan te raden om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Wirdum op te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Middels deze methode kan men collectief CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het adviesbedrijf checkt bij bewoners wat ze graag willen om het flatgebouw energiezuinig te krijgen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. In het document vinden bewoners ook de geraamde kosten en het rendement.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als ondernemer ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt optimaliseren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Wirdum voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw rapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een hogere energieprestatie zorgt voor een gunstigere energierekening, meer comfort, een lager tarief qua milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de energiebesparende maatregelen. Check RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie