Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Garrelsweer

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Is het slim om te isoleren, een innovatieve warmtepomp bestellen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Garrelsweer kan je hierbij verder helpen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor een maatwerkadvies en onderzoekt de verschillende optie. Het energieplan toont aan welke verduurzamingsmaatregelen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het binnenklimaat verbeteren. In het rapport doorzoek je uitvoerig de kosten en het rendement van de geselecteerde duurzame opties. Het verduurzamingsplan is relevant voor alle particuliere woningeigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke investeringen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij levert een rapport met alle opties die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Overweeg bijv.: warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren.
 • Per onderdeel krijg je inzicht in de kosten, wat het oplevert en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Garrelsweer die hun woning duurzamer willen maken en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-garrelsweer

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat een volledig plan presenteert om een pand energiezuiniger te worden en zo de energierekening te reduceren In het advies wordt gedetailleerd weergegeven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat het kost, en hoeveel je gaat besparen. Hierbij kun je maatregelen overwegen zoals infraroodpanelen, zonneboiler, spouwmuurisolatie, HR++ glas, vloerisolatie, dakisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energie-expert komt langs voor inspecties en om samen jouw wensen te inventariseren. Deze deskundige neemt de woning op en checkt welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Hij genereert een digitaal rapport met alle energiebesparingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een begroting van de kosten en de verwachte besparing. Belangrijk: Iedere maatwerkadviseur is neutraal en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het advies biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Update: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en wil je een subsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het advies moet worden uitgevoerd door een autonome expert op het gebied van energie . Deskundige en neutrale energieadviseurs check je www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Garrelsweer (mei 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het rapport geeft concreet advies dankzij een overzicht met diverse vergroeningsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Denk hierbij aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het aanbrengen van buitenmuurisolatie met EPS en het toepassen van zonnecellen. In het stappenplan hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een deskundige energie-expert. Professionele maatwerkadviseurs kan je opzoeken op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Let op: selecteer zeker een adviseur die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen zelf een prijs berekenen. Het is wijs om minimaal 2 offertes op te vragen van betrouwbare maatwerkadviseurs. Geef je wensen vooraf goed aan. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je zelf klussen? Wees zo specifiek mogelijk. Offertes vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is essentieel. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website word je geleid naar een lijst met energiebesparende maatregelen die relevant zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor een adviesgesprek met de energiecoach in Garrelsweer.

 4. Raadpleeg het energierapport

  De energie specialist neemt de woning op en stelt vast welke groene maatregelen hun doel goed bereiken. Binnen een paar dagen verkrijg je een kwalitatief energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Per energiemaatregel lees je kenmerken zoals de verwachte prijzen, de jaarlijkse opbrengsten en de geschatte terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Bij deze afspraak kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Garrelsweer laten uitvoeren). Deze deskundige vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-deskundigen en erkende installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor de complete woninganalyse. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor je woonruimte?

Informeer bij energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Garrelsweer vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een gediplomeerde energieadviseur. Wij adviseren om een maatwerkadviseur uit de buurt te contacteren. Ze zijn bekend met het type woning, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de onderstaande tabel delen we bedrijfsnamen en adresgegevens van betrouwbare adviseurs die werkzaam zijn binnen de gemeente Eemsdelta. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Garrelsweer

Uitgelichte experts: direct online aanvragen

Direct aan de slag? In de lijst hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Garrelsweer die direct tot je beschikking zijn. Klik op de knop om jouw aanvraag direct te beginnen!

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters zouden graag energie willen besparen. Maar wat zijn goede opties? Daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft je een inkijkje in alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? Hieronder delen wij de belangrijkste verduurzamingsmaatregelen voor jouw huis. Op deze website lees je ook alles over warmtepomp.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Garrelsweer

 1. Een lagere energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van dak (bekijk meer info over isolatie)€4575,00€500,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11750,00€635,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5375,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3050,00€210,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€385,00€29,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1350,00€175,00 p/jaar
Kosten en rendement van duurzaamheidsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Vind een energiedeskundige en plan afspraak in

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Een huis isoleren in Garrelsweer is dan eigenlijk de basis. D.m.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Je profiteert van de goede effecten: de energierekening gaat omlaag, je geniet van meer comfort in huis, het is klimaatbewust, je hebt geen last van lawaai van de buren en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn meerdere subsidies beschikbaar. Advies: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,50per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €120,50per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de traditionele HR-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. De stroom kan je zelf realiseren met innovatieve zonnepanelen. In de zomerperiode kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. Onderstaand verstrekken we relevante info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en maakt het tapwater warm. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Het is een vrij kostbaar systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Garrelsweer: een betaalbaar alternatief en zeer geschikt voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door te profiteren van subsidies, het BTW-nultarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Budget Energie, Engie, Eneco, Vattenfall of United Consumers, Delta, Oxxio, Enegiedirect.nl, Vandebron. Door te salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.600 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 7 of 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: het dak moet geschikt zijn voor montage met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Eventuele overtollige zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Garrelsweer aanschaffen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een geïntegreerde zonnecollector een voorraadvat en een naverwarmer. Het systeem maakt veel warm tapwater mogelijk om te douchen en te koken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor warm water. Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of HR-ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor basis-gebruik (vat met 150 liter) is er al voor €3.500 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is ongeveer 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Kies voor infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Bijvoorbeeld de badkamer of een thuiskantoor. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een zeer interessant energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €225,00 tot €525,00 per ruimte.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Los van de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Garrelsweer. In het gedeelte hieronder verstrekken we een overzicht met effectieve en laag geprijsde energiebesparende maatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Garrelsweer!

Plan een adviesgesprek in en zoek uit hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Garrelsweer: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt werkzaamheden die geschikt zijn om te besparen op de energielasten. Dit energieplan vertelt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En overweeg je een verkoop, verhuur of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gekwalificeerde energie inspecteur neemt de woning op en analyseert hoeveel gas en elektriciteit nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig een huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een actueel energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Garrelsweer

Alle woningen in Provincie Groningen moeten verduurzamen en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In het gedeelte hieronder delen we actuele informatie de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Garrelsweer.

 • Isolatie-subsidie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, ramen, vloer, dak, wanden.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Eemsdelta hanteert mogelijk nog extra plaatselijke subsidieregelingen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Eemsdelta zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Garrelsweer gebruiken in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is om dit met eigen geld te betalen. Kom je geld tekort? Kies dan voor een gunstige lening. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. Hieronder vind je meer informatie (ook handig voor o.a. Zeerijp, Loppersum en t Zandt).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee Nederlandse woningeigenaren energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor dakisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningeigenaren die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Eemsdelta.
 • Extra stukje hypotheek nemen: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Garrelsweer

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Garrelsweer?

Het energie maatwerkadvies Garrelsweer is een document met een plan van aanpak voor het duurzamer maken van je woning die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het plaatsen van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit energieplan biedt per maatregel de verwachte kosten en de terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is interessant voor particuliere woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? In die gevallen is dit besparingsadvies verplicht. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke maatregelen helpen om de energiekosten te reduceren. Middels dit plan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat hangen af van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de totale oppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €230,00 t/m €300,00. Voor een standaard huis is het tarief circa €280,00. Het is verstandig om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Garrelsweer te bekijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen als vertegenwoordigers van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het adviesbedrijf inventariseert bij de bewoners het wensenlijstje om het verzamelgebouw of wooncomplex te verbeteren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestatie in de appartementen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de verwachte prijzen en de geraamde terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt verfijnen. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Garrelsweer voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw onderzoek gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Een groenere energieprestatie zorgt voor lagere energielasten, een prettige omgeving om in te werken, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de duurzaamheidsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie