Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing t Zandt

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies t Zandt is dan een goede keuze! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en bestudeert wat er mogelijk is. Het energieadvies stelt bloot welke keuzes doeltreffend zijn in jouw huis en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het energieadvies onderzoek je gedetailleerd de initiële investering en het rendement van de geselecteerde maatregelen. Het maatwerkadvies is speciaal in het leven geroepen voor alle particuliere huizenbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij komt met een energiebesparingsadvies met alle duurzaamheidsmaatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Kies voor: ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie.
 • Per keuze krijg je inzicht in de kosten, hoeveel je bespaart en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in t Zandt die duurzame investeringen willen uitvoeren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-t-zandt

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor private panden en zakelijke gebouwen dat helpt om het energieverbruik te minderen en zo de energienota te minimaliseren. In het plan wordt uitvoerig geïllustreerd welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de totale uitgaven zijn, en wat het rendement is. In dat geval kun je maatregelen overwegen zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie, infraroodpanelen. Het werkt heel eenvoudig. Een energie-expert belt jouw voor een afspraak om kennis te maken. Deze persoon neemt de woning op en berekent welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Jij ontvangt een rapport met daarin maatregelen. In het advies tref je ook een kostencalculatie en het totale rendement Disclaimer: Elke maatwerkadviseur is een keur-expert en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het plan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Actueel: Ga je je huis overzetten op groene energie, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De inspecties moeten gedaan worden door een gekwalificeerde energiecoach / deskundige. Vakbekwame en betrouwbare energieadviseurs zoek je via het portaal centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in t Zandt (mei 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsadvies biedt een lijst met bruikbare maatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het plaatsen van HR++ beglazing, het verbeteren van isolatie van buitengevels en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). Hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een erkende maatwerk adviseur. Geschikte specialisten check je op centraalregistertechniek.nl en via deze website. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Disclaimer: neem alleen contact op met specialisten die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Maatwerkadviseurs zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is raadzaam om verschillende offertes te vragen van erkende adviseurs. Geef een duidelijke briefing. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je zelf bedrijven benaderen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een opsomming met werkzaamheden die passen bij jouw woning en wensen. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in t Zandt.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Een adviseur komt op locatie en rekent uit welke duurzame investeringen gunstig zijn. Kort hierop mailt hij het doorberekende energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Voor elke energiemaatregel bekijk je randzaken zoals de geraamde kosten, de jaarlijkse besparing en de terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Bij deze afspraak kan je extra vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  De energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in t Zandt laten uitvoeren). De adviseur vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Neem contact op met meerdere isolatie-partijen en professionele installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in voor een uitgebreide inspectie. Indien gewenst kan je vragen of de energieconsultant hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor jouw huis?

Check energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur t Zandt vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een deskundige energie specialist. Wij adviseren om een maatwerk adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te zoeken Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. Hieronder tref je naam + adresgegevens van goede energie experts die huizen inspecteren in de gemeente Eemsdelta. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio t Zandt

Uitgelichte experts: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? Bijgaand kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in t Zandt die direct tot je beschikking zijn. Klik op de button om te beginnen met je aanvraag.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel mensen zouden graag energie willen besparen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je krijgt inzicht in verschillende bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? Bijgaand delen wij de meest interessante vergroeningsmaatregelen voor je appartement. Je kunt ook meer details lezen over zonnepanelen installeren.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in t Zandt

 1. Een gunstige energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. De waarde van de woning stijgt: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van spouwmuur (meer over woningisolatie)€1945,00€210,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6040,00€685,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4500,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2900,00€195,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€400,00€22,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips) €560,00€46,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij doorsnee woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies voor direct energie besparen!

Zoek een adviseur en begin vandaag nog

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Een huis isoleren in t Zandt is een slimme investering. Door te kiezen voor het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer gaat er minder warmte verloren. Dit heeft veel voordelen: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, je hoeft minder gas te stoken, het werkt ook geluidswerend en je huis wordt meer waard. Er zijn veel subsidies te gebruiken. Wat je misschien niet wist: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,50per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €121,50per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de traditionele CV-ketel. Hij gebruikt energie van natuurlijke warmtebronnen. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. De stroom kan je zelf realiseren met innovatieve zonnepanelen. In de zomerperiode kan het jouw woning ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een full-electric warmtepomp of een hybride model. Onderstaand noemen we extra details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en levert warm tapwater in huis. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp t Zandt: een relatief goedkoop systeem en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Goed voor het klimaat én jouw energierekening gaat naar beneden. Mede dankzij de subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals GreenChoice, Essent, Eneco, Engie, Vattenfall en Delta, United Consumers, Enegiedirect.nl, Oxxio, Vandebron. Doordat je mag salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.250 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 a 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een ligging op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in t Zandt bestellen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door één of meer zonnecollectoren op het dak met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het boilersysteem is verantwoordelijk voor warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door te investeren in een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik dat nodig is voor warm water. Je gebruikt het in combinatie met een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor een standaard huis (vat met 200 liter) kost je circa €3.450 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Denk aan een werkkamer of in de slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen effect op de luchtcirculatie, een laag energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De kosten van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €210,00 – €375,00 per ruimte.

Handige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in t Zandt. In de box hieronder delen wij een lijstje met effectieve en gunstig geprijsde duurzame oplossingen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Ontvang persoonlijk energieadvies in t Zandt!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en zoek uit hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel t Zandt: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat verduurzamingsmaatregelen die uit te voeren zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit energieadvies geeft ook inzicht in wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft aan hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis verder verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Wij adviseren dan om een herziend energielabel op te vragen. Een erkende energie inspecteur doet een grondige check en bekijkt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit label is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een goed energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in t Zandt

Alle huizen in Provincie Groningen moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk helemaal van het gas af. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Bijgaand vind je handige informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in t Zandt.

 • Subsidie voor isoleren: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatiewerk aan wanden, gevel, dak, (spouw)muur, vloer.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in mei 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Eemsdelta heeft mogelijker zelf ook nog regionale subsidie-plannen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Eemsdelta vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening t Zandt gebruiken in mei 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is met eigen middelen. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook handig voor o.a. Leermens, Wirdum en Eenum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee eigenaren van een woning hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, zonneboilers, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor mensen met een huis met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Eemsdelta.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in t Zandt

Wat is maatwerkadvies energiebesparing t Zandt?

Een energie maatwerkadvies t Zandt is een advies met tips en aanbevelingen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een huis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het installeren van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit adviesrapport geeft per maatregel de kosten en de geraamde terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en dit willen financieren met een subsidie.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Voor die situatie is dit adviesrapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of spaargeld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het stelt bloot welke alternatieven jouw woning duurzamer kunnen maken. Door middel van dit plan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat worden gebaseerd op huistype, het woonoppervlakte en de betrokken adviseur. De tarieven liggen tussen de €195,00 tot wel €330,00. Voor een gemiddelde woning kost het hele traject ongeveer €270,00. Het is nuttig om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in t Zandt aan te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Door die strategie kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het adviesbedrijf informeert bij de eigenaren wat ze graag willen om het flatgebouw groener te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Uiteraard inclusief de geschatte prijzen en de geraamde terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verfijnen. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in t Zandt voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw energierapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een duurzamere energieprestatie draagt bij aan een lagere maandafrekening, een beter comfort voor de werknemers, lagere milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de maatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie