Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Leermens

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Leermens is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur komt thuis langs voor advies op maat en omschrijft wat de mogelijkheden zijn. Het rapport verduidelijkt welke alternatieven je woning een stuk kunnen verduurzamen en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het verduurzamingsrapport bekijk je uitvoerig het kostenplaatje en het rendement van de verschillende maatregelen. Het energieplan is bedoeld voor particuliere woningbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke werkzaamheden jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij schrijft een maatwerkadvies met alle maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Investeer bijv. in: ventileren met WTW, woningisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Voor elke energiebesparende maatregel kun je aspecten achterhalen zoals het budget, het rendement en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Leermens die een beter energielabel willen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-leermens

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor woningen en bedrijfspanden dat een compleet advies geeft om een pand energiezuiniger te worden en daarmee de energiekosten te minderen. In het rapport wordt uitvoerig beschreven welke potentiële maatregelen er zijn, wat het allemaal kost, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Hierbij heb je de keuze uit maatregelen zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp, HR++ glas, infraroodpanelen, vloerisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een energie-expert zal een bezoek inplannen om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze deskundige check jouw huis en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met alle vergroeningsmaatregelen. In het rapport vind je ook een kostencalculatie en de besparing. Disclaimer: Jouw maatwerkadviseur is een keur-expert en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het verslag geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Actueel: Wil je jouw woning duurzamer maken, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het advies moet worden uitgevoerd door een neutrale expert op het gebied van energie . Gekwalificeerde en bedreven energieadviseurs vind je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Leermens (mei 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis te vergroenen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het plan geeft een schema met alle verduurzamingsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Voorbeelden zijn het plaatsen van HR++ beglazing, het plaatsen van isolatie op buitenmuren en het toepassen van zonnecellen. Hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde adviseur. Gediplomeerde experts zijn te vinden op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Let op: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Maatwerk-adviesbedrijven rekenen verschillende tarieven. Wij adviseren om enkele offertes te ontvangen van erkende specialisten. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of doe je dit zelfstandig? Wees zo duidelijk als je kunt. Het vergelijken van de offertes gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De meeting is afgesproken. Een goede voorbereiding is belangrijk. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een opsomming met groene maatregelen die mogelijk interessant zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Leermens.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het maatwerkadviesbureau bezoekt je aan huis en checkt welke energiebesparingsmaatregelen passen bij de woning. Binnen een paar dagen stuurt hij een onderbouwd energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Bij alle energiemaatregelen lees je bijzonderheden als het kostenplaatje, de opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Daarbij kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Leermens laten uitvoeren). De specialist geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Hiervoor neem je contact op met isolatie-deskundigen en plaatselijke installateurs. Maak een afspraak op locatie om de woning van dichtbij te bekijken. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energieadviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor je woonruimte?

Bekijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Leermens vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een deskundige specialist. Het is nuttig om een maatwerk adviesbedrijf uit de regio te contacteren. Ze zijn bekend met het type woning, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de bijgaande tabel lees je adresgegevens van kwalitatieve maatwerkadviesbureaus die huizen inspecteren in de gemeente Eemsdelta. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Leermens

Uitgelichte energie adviseurs: meteen online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? Hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Leermens die direct tot je beschikking zijn. Klik op een van de aanbieders om je aanvraag te starten.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders zouden graag een lagere energierekening willen. Maar waar moet ik beginnen? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je krijgt inzicht in de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? Bijgaand delen wij de meest geschikte vergroeningsmaatregelen voor jouw woning. Bekijk tevens meer informatie over kruipruimte isolatie.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Leermens

 1. Een gunstigere energierekening: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Gunstig voor het milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (klik voor meer over isolatie)€2090,00€160,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€12125,00€750,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4790,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3035,00€145,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€455,00€25,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1300,00€195,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij basis-huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor energieplan op maat!

Vind een energiedeskundige en ga direct aan de slag

Energie besparen met woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Jouw huis isoleren in Leermens is een hele goede keuze. Aan de hand van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren houd je de warmte binnen. Woningisolatie is een absolute must: de energierekening gaat omlaag, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je hoeft minder gas te stoken, het functioneert tevens als een geluidswal en je huis wordt meer waard. Er zijn meerdere subsidies beschikbaar. Disclaimer: voor isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,00per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,00per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €115,00per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de CV- of HR ketel. Het gebruik de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Deze extra stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je huis. In de warme maanden (juli – september) heeft het systeem ook een koelende werking. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In de opsomming hieronder bieden we meer informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en kan ook het tapwater opwarmen. Je kunt dan helemaal van het gas af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Leermens: een voordeliger systeem en werkt ook uitstekend bij huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is goed voor het milieu én jouw energierekening gaat naar beneden. Dankzij lokale subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Eneco, Budget Energie, GreenChoice, Engie, Vattenfall of Delta, Powerpeers, Oxxio, Enegiedirect.nl, United Consumers. Door de salderingsmaatregel krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een complete installatie van 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €4.500 en kan je terugverdienen in +/- 6 tot 7 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met een focus op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Leermens bestellen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler betekent een zonlicht gevoelige zonnecollector en een voorraadvat. Deze installatie maakt veel warm tapwater mogelijk in de keuken (en voor de douche). Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Na de installatie van de zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik die nodig is voor warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor 4 personen (3,5 m2 / 150 liter vat) vergt een investering van zo’n €3.450 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (vanaf 40cm bij 80 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Zoals bijv. een hobbyruimte of zolder. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: geen effect op de luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €190,00 t/m €350,00 per infraroodpaneel.

Goede energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Leermens. In dit blokje vind je om die reden een lijst met populaire en laag geprijsde vergroeningsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Leermens!

Zet een adviesgesprek in de agenda en ontdek hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Leermens: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat allerlei maatregelen die geschikt zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het advies geeft ook inzicht in wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis verder verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het energielabel wederom te calculeren. Een energie inspecteur doet een grondige check en bekijkt de benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat zien hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit huislabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een milieuvriendelijk energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Leermens

Bestaande woningen in Provincie Groningen moeten energiezuniger worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In de box hieronder tref je nuttige info over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Leermens.

 • Subsidie voor isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor het laten isoleren van gevel, (spouw)muur, vloer, ramen, wanden.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in mei 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Eemsdelta biedt mogelijk ook diverse particuliere subsidie-middelen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Eemsdelta zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Leermens bekijken in mei 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is met eigen middelen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook voor andere regio’s zoals Godlinze, Eenum en Spijk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizenbezitters energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. spouwmuurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor woningeigenaren die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Eemsdelta.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Leermens

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Leermens?

Een energie maatwerkadvies Leermens is een document inclusief suggesties voor het vergroenen van jouw woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het plaatsen van een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit energieadvies biedt per maatregel het kostenplaatje en wat het oplevert. Een persoonlijk energieadvies is verplicht voor huizeneigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij een subsidie willen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In dat geval is dit energieadvies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je verduurzamen met een groene lening of met eigen geld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het is heel specifiek en geeft aan welke maatregelen helpen om de energiekosten te reduceren. Door gebruik te maken van dit advies wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw, het woonoppervlakte en de gekozen energieadviseur. De tarieven liggen tussen de €240,00 tot en met €345,00. Voor een normale tussenwoning kost het hele traject ongeveer €270,00. Het is raadzaam om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Leermens op te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het adviesbedrijf checkt bij bewoners het wensenlijstje om het verzamelgebouw of wooncomplex groener te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners worden geïnformeerd over het financiële plaatje en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt upgraden. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Leermens voor gebouwen. Het utiliteitsbouw document bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een groenere energieprestatie mondt uit in gunstigere energierekeningen, meer comfort, een beperkte milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de duurzame oplossingen. Tip: op de site van het RVO voor alle informatie.

Plaats een reactie