Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Godlinze

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp in de woning plaatsen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Godlinze is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur maakt een afspraak voor persoonlijk advies en geeft een toelichting wat de mogelijkheden zijn. Het energierapport stelt bloot welke investeringen passen bij jouw woning en een prettige leefomgeving bevorderen. In het maatwerkadvies onderschrijven ze nauwkeurig de kosten en de terugverdientijd van de populaire duurzame opties. Het verduurzamingsplan is aantrekkelijk voor alle particuliere huiseigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke investeringen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij biedt een verslag met alle werkzaamheden die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Voorbeelden zijn: zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen, woningisolatie.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel kun je meer info vinden over de verwachte prijzen, wat het je oplevert en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Godlinze die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-godlinze

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor private panden en zakelijke gebouwen dat helpt om het energieverbruik te remmen en op die manier de energielasten te verlagen. In het plan wordt zeer gedetailleerd omschreven welke maatregelen interessant zijn, wat de prijs is, en wat het je uiteindelijk oplevert. Hiervoor kun je maatregelen laten uitvoeren zoals HR++ glas, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een specialist op het gebied van energie komt langs voor inspecties en om samen jouw woning door te spreken. Deze expert bekijkt de woning volledig en checkt welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Het rapport bevat informatie en een overzicht met daarin energiebesparingsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een kostencalculatie en de verwachte besparing. Goed om te benoemen: Jouw maatwerkadviseur is neutraal en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het adviesplan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Opmerking: Wens je een energiezuinige woning, en wil je een subsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een gediplomeerde vakman. Professionele en objectieve energieadviseurs zoek je via het portaal centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Godlinze (mei 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het rapport geef je inzicht in bruikbare duurzame oplossingen die haalbaar zijn voor jouw huis. Je kunt denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het toepassen van spouwmuurisolatie of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In het volgende blok bieden we inzicht in de te nemen stappen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een gecertificeerde maatwerk adviseur. Deskundige specialisten zijn vindbaar op Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Tip: ga uitsluitend voor partijen met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviesbureau’s mogen zelf hun prijs bepalen. Het is slim om verschillende offertes te ontvangen van gediplomeerde energie experts. Verstrek je behoeften van tevoren. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of doe je dit zelfstandig? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Het kiezen van de beste offerte wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Een goede voorbereiding is belangrijk. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via deze website kom je uiteindelijk tot een lijst met investeringen die mogelijk geschikt zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Godlinze.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  De adviseur komt bij je thuis en calculeert welke investeringen passen bij de woning. Op basis van zijn bevindingen krijg je een kwalitatief energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Aangaande deze energiemaatregelen beschrijven ze informatie zoals het kostenplaatje, de opbrengsten per jaar en de terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Godlinze laten uitvoeren). De adviseur vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-deskundigen en installateurs. Vraag of ze langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Je kunt eventueel overleggen of de energieadviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor mijn pand?

Bekijk energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Godlinze vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een onafhankelijke adviseur. Wij adviseren om een expert uit de omgeving te nemen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. Bijgaand delen we bedrijfsnamen en adresgegevens van goede maatwerkadviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Eemsdelta. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Godlinze

Uitgelichte specialisten: vraag direct een rapport aan

Wil je direct een afspraak inplannen? In de bijgaande tabel tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Godlinze die direct beschikbaar zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om een contactmoment in te plannen.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft je een inkijkje in allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In de tekstblokjes hieronder kan je aan de slag met goede duurzaamheidsmaatregelen voor je pand. Bekijk ook onze pagina met informatie over gevelisolatie.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Godlinze

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Verbeter je binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Stijgende woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk hier meer info)€1820,00€120,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10825,00€655,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5475,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3230,00€180,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€470,00€53,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1000,00€195,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verschillende besparende maatregelen bij doorsnee huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies voor het gericht verduurzamen!

Vind adviseurs en ga direct aan de slag

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Je energierekening naar beneden brengen? Jouw huis isoleren in Godlinze is onmisbaar om te gaan besparen. A.d.h.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer houd je de warmte binnen. Isolatie is ontzettend belangrijk: je energiefactuur wordt flink minder, het is aangenaam warm in huis, het is klimaatbewust, het werkt ook geluidswerend en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn diverse subsidies te gebruiken. Wat je misschien niet wist: voor de arbeid voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,00per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,50per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €123,50per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de gasgestookte CV-ketel. Het vangt warmte op uit warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Je stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op je eigen dak. In de hete maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In het blokje hieronder lees je handige info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en verhit al je tapwater. Je kunt dan helemaal van het gas af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Godlinze: een relatief goedkoop systeem en werkt ook uitstekend bij oudere en minder geïsoleerde woningen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Kies voor zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Dankzij lokale subsidies, een 0% BTW-tarief en de beschikbaarheid van diverse groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Engie, Eneco, Essent, Vattenfall, Budget Energie & Vandebron, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Oxxio, Delta. Met de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kost ongeveer €4.750 en heb je terugverdiend binnen 6 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een dak met voldoende ruimte met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Jouw eigen zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Godlinze laten leggen? Dan betaal je niet eens BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een collector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Het gehele systeem zorgt voor warm tapwater om te douchen en te koken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Na de installatie van de zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om in de woning warm water te maken. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (3,5 m2 / 150 liter vat) kost ongeveer €3.950 (met installatie).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (v.a. 50cm bij 100 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Denk aan een hobbyruimte of badkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Het biedt vele voordelen: minder last van luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De investeringskosten in warmtepanelen liggen tussen de €245,00 – €400,00 per ruimte.

Overige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Godlinze. Hieronder vind je om die reden een lijstje met handige en gunstig geprijsde maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Godlinze!

Vraag naar het adviesgesprek en krijg inzicht in hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Godlinze: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt duurzame investeringen die geschikt zijn om te besparen op de energielasten. Het concept plan bespreekt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En wil jij wellicht je woning verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om een nieuw energielabel aan te vragen. Een erkende energie inspecteur analyseert de woning en berekent hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het energielabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een duurzaam energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Godlinze

De meeste panden in Provincie Groningen moeten energiezuniger worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In de box hieronder lees je een overzicht met de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Godlinze.

 • Subsidie voor isoleren: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor het laten isoleren van vloer, (spouw)muur, wanden, ramen, dak.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Eemsdelta hanteert mogelijk nog extra individuele subsidieregelingen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Eemsdelta kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Godlinze afsluiten in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit te betalen met eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook geldig voor o.a. Holwierde, Spijk en Bierum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee eigenaren van een woning hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor gevelisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboilers, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huizenbezitters die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Eemsdelta.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Godlinze

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Godlinze?

Het energie maatwerkadvies Godlinze is een adviesrapport met verschillende opties voor het energiezuinig maken van jouw huis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van het dak of gevel, het toepassen van een warmtepompsysteem of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit besparingsplan onderschrijft per maatregel de verwachte prijzen en wat de opbrengsten zijn. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere woningbezitters die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en daarbij een subsidie willen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Zoek je subsidie voor isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In dat geval is dit advies onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het toont aan welke opties helpen om de energiekosten te reduceren. A.d.h.v. dit adviesplan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat worden gebaseerd op het soort woning, de grootte van de woning en de gekozen energieadviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €195,00 tot €290,00. Voor een normale tussenwoning kost het advies op maat ongeveer €265,00. Tip: het is handig om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Godlinze op te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Zodoende kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert zal het hele gebouw opnemen. Het bedrijf checkt bij bewoners wat ze graag willen om het complex duurzamer te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners worden op de hoogte gebracht van het kostenplaatje en de geraamde terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Ook zakelijk gezien wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt perfectioneren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Godlinze voor bedrijven. Het utiliteitsbouw onderzoek toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een geoptimaliseerde energieprestatie resulteert in een lagere maandafrekening, een prettig werkklimaat, een beperkte milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de energiebesparende maatregelen. Ga naar de website van het RVO voor de voorwaarden.

Plaats een reactie