Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Bierum

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp in de woning plaatsen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Bierum biedt uitkomst! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor doelgericht advies en bekijkt de diverse opties. Het energierapport is heel specifiek en geeft aan welke investeringen doeltreffend zijn in jouw huis en en het comfort verhogen. In het plan doorzoek je nauwkeurig het kostenplaatje en het rendement van de potentiële duurzame keuzes. Het maatwerkadvies is aan te raden voor particuliere woningeigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies toont welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Uiteindelijk krijg je een energierapport met alle werkzaamheden die voor jouw interessant zijn.
 • Overweeg bijv.: infraroodpanelen, woningisolatie, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per onderwerp check je het financiële plaatje, wat het rendement is en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Bierum die hun woninglabel willen verbeteren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-bierum

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor privé-woningen en kantoren dat maatregelen biedt om energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te drukken. In dit rapport wordt zorgvuldig vermeld welke potentiële maatregelen er zijn, wat de totale investering is, en hoeveel je gaat besparen. Binnen dit advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld warmtepomp, infraroodpanelen, zonneboiler, HR++ glas, dakisolatie, vloerisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een energie-expert zal een bezoek inplannen om een goed advies te kunnen geven. Deze deskundige bekijkt de woning volledig en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Hij genereert een digitaal rapport met een overzichtelijke weergave van de vergroeningsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een raming van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te weten: Elke maatwerkadviseur werkt individueel en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het plan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Let op: Ga je jouw huis verduurzamen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een betrouwbare specialist. Deskundige en ervaren energieadviseurs contacteren via de site centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Bierum (april 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het document geef je inzicht in bruikbare energiebesparende maatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het vervangen van (HR++) glas, spouwmuurisolatie met PIR en het toepassen van zonnecellen. In de volgende tekst bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een erkende maatwerk adviseur. Deskundige adviesbureaus check je op centraalregistertechniek.nl maar ook via dit platform. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Niet vergeten: neem alleen contact op met specialisten dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen zelf een prijs berekenen. Het is nuttig om verschillende offertes aan te vragen van gecertificeerde bedrijven. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo specifiek als je kunt. Offertes vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck vooraf

  De meeting is afgesproken. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je tot een opsomming met investeringen die goed aansluiten op jouw woning. Altijd met de prijzen en de rendementen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor je adviesgesprek met de energiecoach in Bierum.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Een maatwerkadviseurs komt langs en checkt welke potentiële maatregelen hun doel goed bereiken. Kort daarop verkrijg je een gefundeerd energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Bij alle energiemaatregelen lees je informatie zoals de kosten, de opbrengsten en de terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Bij deze afspraak kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Bierum laten uitvoeren). Deze deskundige kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan heb je andere bedrijven nodig. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-partijen en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan handig zijn dat de EPA-adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor je pand?

Informeer bij energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Bierum vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een gecertificeerde expert. Het is aan te bevelen om een maatwerkadviseur uit de buurt te benaderen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In het schema hieronder lees je adresgegevens van mogelijk interessante maatwerkadviesbureaus die diensten aanbieden in de gemeente Eemsdelta. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Bierum

Uitgelichte energie adviseurs: meteen een afspraak maken

Wil je snel aan de slag? In de lijst hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Bierum die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bureau’s om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel Nederlanders willen graag hun energieverbruik beperken. Maar wat zijn goede opties? Met name daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Er wordt een compleet plan opgesteld met de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Hieronder delen we de meest interessante energiebesparende maatregelen voor je woonruimte. Je kunt ook meer details lezen over vloerisolatie.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Bierum

 1. Verlaging van de energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (klik voor meer info)€2270,00€170,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10225,00€635,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5010,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3070,00€200,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€410,00€55,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips bekijken) €25,00€25,50 p/jaar
Kosten en rendement van verduurzamingsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies voor het verduurzamen van jouw woning!

Vind adviseurs en ga direct aan de slag

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Je huis isoleren in Bierum is een minimale vereiste. Door te kiezen voor het isoleren van glas, daken, muren en vloeren is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart meteen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, het is duurzaam, je beperkt het geluid van buiten en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn meerdere subsidies die beschikbaar zijn. Goed om te weten: voor isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,00per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,50per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,00per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €125,00per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de HR-ketel op gas. Hij werkt met warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Deze hoeveelheid stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op het dak van je woning. In de warme maanden (juli – september) kan het jouw woning ook koelen. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. Hieronder bekijk je relevante info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en verhit al je tapwater. Het gasverbruik kan dan naar 0. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Bierum: een voordeliger systeem en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Door te informeren naar de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of eventueel een gunstige groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Vattenfall, Essent, Budget Energie, Engie, Eneco en United Consumers, Oxxio, Powerpeers, Delta, Vandebron. Dankzij de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een complete installatie van 10 panelen kost ongeveer €4.500 en heb je terugverdiend binnen 6 a 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Bierum bestellen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Kies voor een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we de speciale zonnecollector (op het dak) en een voorraad- of opslagvat. Deze constructie maakt veel warm tapwater mogelijk om te douchen en te koken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Met een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om warm water te produceren. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor basis-gebruik (3,5 m2 / 150 liter vat) is er al voor €3.400 (incl. installatiewerk).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (v.a. 50cm bij 100 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Ideaal voor in een hobbyruimte of zolder. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen ongewenste luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De tarieven van warmtepanelen liggen tussen de €190,00 – €475,00 per warmtepaneel.

Praktische energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Bierum. In het gedeelte hieronder vind je een lijstje met relevante en voordelige vergroeningsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Bierum!

Vraag naar het adviesgesprek en check hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Bierum: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat opties die geschikt zijn om te besparen op de energielasten. Het plan geeft ook aan wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis aangepakt? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het huis nog eens te laten checken. Een erkende energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en berekent de maximaal benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label toont hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het energielabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een goed energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Bierum

Alle woningen en panden in Provincie Groningen moeten een stuk duurzamer worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Onderstaand tref je bruikbare informatie over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Bierum.

 • Subsidie voor isoleren: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatiewerk aan vloer, (spouw)muur, dak, wanden, gevel.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in april 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Eemsdelta heeft mogelijk zelf ook nog een aantal individuele subsidie-plannen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Eemsdelta zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Bierum opvragen in april 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit te betalen met eigen geld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. In het stukje hieronder vind je meer info (ook relevant voor o.a. Appingedam, Losdorp en Krewerd).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee particulieren en VvE’s hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonneboilers, gevelisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huizenbezitters die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Eemsdelta.
 • Je eigen hypotheek ophogen: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Bierum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Bierum?

Een energie maatwerkadvies Bierum is een besparingsrapport met verschillende opties voor het duurzamer maken van een pand die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het plaatsen van een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit besparingsrapport behandelt per maatregel de verwachte prijzen en de uiteindelijke terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor huizeneigenaren die hun woning zuiniger willen maken en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In die situaties is dit energieadvies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het verduidelijkt welke alternatieven een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Door middel van dit besparingsplan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat worden berekend op basis van huistype, de grootte van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €235,00 – €330,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost dit advies circa €275,00. Het is aan te raden om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Bierum te vergelijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen als vertegenwoordigers van de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Middels deze methode kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het adviesbedrijf vraagt bewoners naar de wensen en behoeftes om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners ontvangen netjes een mail met het kostenplaatje en de besparing.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt optimaliseren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Bierum voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw plan geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een groenere energieprestatie resulteert in een gunstigere energierekening, een beter comfort voor de werknemers, korting op de milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de duurzame oplossingen. Check RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie