Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Losdorp

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het is moeilijk waar te beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp in de woning plaatsen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Losdorp biedt uitkomst! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor advies op maat en controleert wat de mogelijkheden zijn. Het rapport verduidelijkt welke aanbevelingen het energieverbruik laten dalen en het energielabel verbeteren. In het energiebesparingsadvies vind je nauwkeurig de kosten en baten van de uitgezochte energiebesparende maatregelen. Het maatwerkrapport is een uitkomst voor particuliere huizenbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Je krijgt een maatwerkadvies met alle maatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Voorbeelden zijn: warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, infraroodpanelen.
 • Per onderwerp toont het rapport de geraamde kosten, wat het rendement is en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Losdorp die hun huis willen vergroenen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-losdorp

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat een compleet advies geeft om energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te minimaliseren. In het advies wordt uitvoerig geïllustreerd welke potentiële maatregelen er zijn, wat het kost, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Hiervoor kun je maatregelen overwegen zoals zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, infraroodpanelen, vloerisolatie, HR++ glas. Het is heel simpel. Een energieadviseur komt langs voor inspecties en om jouw doelstellingen door te nemen. Deze vakman neemt jouw huis op en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een lijst met maatregelen. In het rapport vind je ook een kostencalculatie met daarbij de terugverdientijd en effecten. Hierbij geldt altijd: De maatwerkadviseur is neutraal en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het adviesplan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Belangrijk: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet altijd worden geschreven door een autonome energiedeskundige. Professionele en objectieve energieadviseurs zijn te vinden op de site centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Losdorp (mei 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis te vergroenen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit energieadvies geef je inzicht in verschillende duurzame oplossingen die haalbaar zijn voor jouw huis. Je kunt denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), spouwmuurisolatie en het toepassen van zonnecellen. In de box hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een gekwalificeerde energie-expert. Gekwalificeerde vakmensen zijn vindbaar op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Niet vergeten: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Adviseurs kunnen zelf een prijs berekenen. Het is nuttig om verschillende offertes te vragen van deskundige experts. Verstrek je behoeften van tevoren. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of doe je dit zelfstandig? Wees heel concreet. Het vergelijken van de prijsopgaven gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Komt er een specialist langs? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een schema met potentiële maatregelen die relevant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor het adviesgesprek met de energiecoach in Losdorp.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het adviesbureau neemt de woning op en beschrijft welke potentiële maatregelen doeltreffend zijn. Vervolgens stuurt hij een gunstig energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Met betrekking tot de energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag onderdelen zoals de geraamde kosten, de jaarlijkse besparing en de geraamde terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Daarbij kan je extra vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Losdorp laten uitvoeren). Deze expert geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatiebedrijven en erkende installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan nuttig zijn dat met maatwerkadviesbedrijf daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor mijn pand?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Losdorp vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een objectieve energie specialist. Het is aan te raden om een maatwerk adviesbedrijf uit de buurt te nemen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de lijst hieronder check je adresgegevens van professionele energieadviseurs die actief zijn in de gemeente Eemsdelta. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Losdorp

Uitgelichte experts: meteen een afspraak maken

Wil je direct een afspraak inplannen? Hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Losdorp met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bureau’s om jouw aanvraag meteen te starten.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen beginnen met energie besparen. Maar wat zijn goede opties? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft je een inkijkje in alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In onze keuzegids delen we de meest interessante duurzaamheidsmaatregelen voor je woonruimte. Bekijk ook onze pagina met informatie over dakisolatie.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Losdorp

 1. Een gunstige energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Goed voor het klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. De waarde van de woning stijgt: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Dakisolatie (lees meer over isolatie)€4610,00€430,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5875,00€735,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4540,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3120,00€175,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€335,00€20,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €22,50€31,50 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparende maatregelen bij normale woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor energieplan op maat!

Zoek beschikbare deskundigen en maak een afspraak

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Ook minder stroom en gas verbruiken? Je huis isoleren in Losdorp is dan eigenlijk de basis. Door het isoleren van de muur, het dak, en vloer kan de woning de warmte beter vasthouden. Woningisolatie is een absolute must: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is goed voor het klimaat, het functioneert tevens als een geluidswal en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verscheidene subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Goed om te weten: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,00per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,50per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €116,50per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de traditionele CV-ketel. Het vangt warmte op uit de buitenlucht, bodem of water. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Jouw stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen. In de zomerse maanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. In de opsomming hieronder noemen we aanvullende informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en kan ook het tapwater opwarmen. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Losdorp: een relatief goedkoop systeem en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is een duurzame keuze en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door te profiteren van subsidies, het BTW-nultarief en/of eventueel een gunstige groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Essent, Eneco, Vattenfall, GreenChoice, Engie & Powerpeers, Oxxio, Delta, Vandebron, United Consumers. Door de salderingsmaatregel kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een standaard systeem inclusief 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.500 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 – 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met oriëntatie op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • De zonnestroom die je over hebt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Goedkoop zonnepanelen in Losdorp laten installeren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboilersysteem bestaat uit een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een voorraadvat. De zonneboiler genereert warm tapwater in de douche en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Via een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een warmtepomp of HR-ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een standaard huis (vat met 150 liter) kost ongeveer €3.350 (met plaatsing).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is plus minus 2 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 40 tot 80 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of een thuiskantoor. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Deze oplossing is positief door: neutraal effect op luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De onkosten van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €210,00 t/m €550,00 per warmtepaneel.

Overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Losdorp. Bijgaand vind je daarom een aantal krachtige en laag geprijsde energiebesparende maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Losdorp!

Vraag naar het adviesgesprek en vind uit hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Losdorp: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat allerlei maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het plan deelt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het energielabel wederom te calculeren. Een energie inspecteur doet een grondige check en calculeert hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label duidt aan hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het energielabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een actueel energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Losdorp

Alle huizen in Provincie Groningen moeten energiezuniger worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In dit blokje verstrekken we nuttige info over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Losdorp.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatiewerkzaamheden aan wanden, gevel, ramen, dak, vloer.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Eemsdelta heeft mogelijk verschillende lokale subsidiemogelijkheden of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Eemsdelta kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Losdorp gebruiken in mei 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door dit zelf te financieren. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook voor andere regio’s zoals Krewerd, Godlinze en Holwierde).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizenbezitters en VvE’s hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor dakisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een huis die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Eemsdelta.
 • Je hypotheek oprekken: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Losdorp

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Losdorp?

Dit energie maatwerkadvies Losdorp is een rapport met een plan van aanpak voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je huis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het installeren van een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Het adviesplan bespreekt per maatregel de minimale prijzen en wat de opbrengsten zijn. Dit persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere woningeigenaren die willen vergroenen en daarbij een subsidie willen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Zoek je subsidie voor isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In die situatie is dit besparingsrapport een must. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het geeft inzicht in welke maatregelen jouw energieverbruik doen dalen. Middels dit rapport kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), het woonoppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €220,00 – €300,00. Voor een gemiddelde woning kost het energieadvies je gemiddeld €250,00. Tip: het is handig om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Losdorp te vergelijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kan men collectief CO2 besparende maatregelen inplannen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bureau inventariseert bij de bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het wooncomplex te verbeteren. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Uiteraard inclusief de verwachte prijzen en de jaarlijkse opbrengsten.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je weten hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verbeteren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Losdorp voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw plan gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een duurzamere energieprestatie geeft lagere energielasten, een aangenaam binnenklimaat, minder hoge milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de verduurzamingsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie