Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Krewerd

Besparen op de energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Zal ik beginnen met woningisolatie, een nieuwe warmtepomp installeren of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Krewerd biedt antwoord op deze vragen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor een maatwerkadvies en geeft een toelichting de diverse opties. Het energieplan verduidelijkt welke verduurzamingsmaatregelen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het binnenklimaat verbeteren. In het aanbevelingen-rapport bieden ze heel specifiek de initiële investering en het rendement van de mogelijke verduurzamingsmogelijkheden. Het energierapport is speciaal in het leven geroepen voor alle particuliere huiseigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij stuurt een verduurzamingsplan met alle verduurzamingsmaatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Zoals o.a.: zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren.
 • Per onderwerp kun je meer info vinden over de geraamde kosten, de opbrengsten en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Krewerd die hun woninglabel willen verbeteren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-krewerd

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te minderen. In dit rapport wordt specifiek aangegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de totale uitgaven zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Daaromtrent kun je maatregelen laten uitvoeren zoals vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, HR++ glas. Het is een eenvoudige procedure. Een energieadviseur komt op locatie langs om samen jouw wensen te inventariseren. Deze adviseur doet een deskundige checkup en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Hij genereert een digitaal rapport met een opsomming van alle duurzaamheidsmaatregelen. In het advies tref je ook een begroting van de kosten en de besparing. Belangrijk: Elke maatwerkadviseur werkt autonoom en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het adviesplan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Ter verduidelijking: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en heb je hiervoor een subsidie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De woning-analyse moet gedaan worden door een professionele specialist op het gebied van energie. Deskundige en objectieve energieadviseurs tref je op de site centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Krewerd (mei 2024)

Ook profiteren van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het adviesplan geeft concreet advies dankzij een overzicht met alle duurzaamheidsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Voorbeelden zijn het plaatsen van HR++ beglazing, het aanbrengen van spouwmuurisolatie met PIR en het plaatsen van een zonneboiler. Hierna laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een erkende energie-expert. Gekwalificeerde bedrijven check je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Niet vergeten: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Adviesbedrijven kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Wij adviseren om enkele offertes te ontvangen van gekwalificeerde energie adviseurs. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo precies als je kunt. Het vergelijken van de offertes kost je dan minder moeite.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De meeting is afgesproken. Bereid jezelf goed voor. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website ontdek je een lijst met duurzaamheidsmaatregelen die relevant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Krewerd.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  De energie specialist loopt door de woning en checkt welke opties aansluiten bij jouw wensen. Vervolgens ontvang je een goed energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Bij alle energiemaatregelen delen ze onderwerpen zoals de minimale prijzen, het rendement en de verwachte terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. In die situaties kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven benaderen

  De energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Krewerd laten uitvoeren). Deze persoon geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Zoek daarom contact met isolatie-experts en lokale installateurs. Vraag of ze langskomen voor een uitgebreide inspectie. Het kan handig zijn dat de energieconsultant hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor je woonhuis?

Bekijk energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Krewerd vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een gediplomeerde energie specialist. Het is goed om een adviesbedrijf uit jouw eigen regio te benaderen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. In de lijst hieronder doorzoek je adres-informatie van erkende bedrijven die huizen inspecteren in de gemeente Eemsdelta. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Krewerd

Uitgelichte energie adviseurs: direct online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de lijst hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Krewerd die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bureau’s om te beginnen met je aanvraag.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders zouden graag energie willen besparen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedoeld. Je krijgt inzicht in de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? Hieronder vind je goede verduurzamingsmaatregelen voor je appartement. Bekijk tevens meer informatie over energiebesparende maatregelen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Krewerd

 1. Een lagere energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Goed voor het klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Stijgende woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloerisolatie (bekijk hier meer info)€2365,00€160,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10400,00€760,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4910,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2825,00€185,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€355,00€44,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips bekijken) €18,75€28,50 p/jaar
Kosten en baten van duurzaamheidsmaatregelen bij reguliere huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies voor het gericht verduurzamen!

Bekijk beschikbare adviseurs en plan een afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Je huis isoleren in Krewerd is dan eigenlijk de basis. D.m.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren houd je de warmte binnen. Het kent gunstige effecten: de energierekening gaat omlaag, het is aangenaam warm in huis, het is goed voor het klimaat, je hebt minder last van lawaai van de straat en de woningwaarde neemt toe. Er zijn allerlei subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Tip: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,50per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €118,50per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de CV- of HR ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Deze hoeveelheid stroom kan je halen uit een aantal zonnepanelen. In de zomerperiode kan het jouw woning ook koelen. Er zijn 2 opties: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Hieronder tref je relevante info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en pompt warm tapwater door de woning. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Krewerd: betaalbaar en zeer geschikt voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Kies voor zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Een duurzame keuze en je betaalt veel minder voor de energie. Door te profiteren van subsidies, het BTW-nultarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, GreenChoice, Engie, Essent, Eneco & Delta, Oxxio, Vandebron, United Consumers, Enegiedirect.nl. Middels het salderingsprincipe krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kost je circa €5.400 en heb je terugverdiend binnen 6 tot 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een dak met voldoende ruimte met een focus op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Krewerd laten plaatsen? Dan betaal je geen BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een buffervat voor jouw warmte water. Het systeem zorgt constant voor nieuw warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om warm water te produceren. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (voorraadvat met 150 – 200 liter) is er al voor €3.900 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Handig voor bijv. een hobbyruimte of badkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen ongewenste luchtcirculatie, een laag energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €250,00 – €325,00 per paneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Krewerd. In het gedeelte hieronder delen wij een aantal handige en laag geprijsde maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Direct persoonlijk energieadvies in Krewerd!

Zet een adviesgesprek in de agenda en check hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Krewerd: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat praktische maatregelen die je kunt uitvoeren om te besparen op de energielasten. Het concept plan deelt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je op basis van het advies maatregelen laten uitvoeren? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het slim om een nieuw energielabel aan te vragen. Een energie inspecteur bekijk het huis en analyseert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een perfect energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Woning duurzaam maken met subsidies in Krewerd

Alle woningen in Provincie Groningen moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk los van het gas komen. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Bijgaand onderzoek je nuttige info over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Krewerd.

 • Subsidie voor isoleren: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor het laten isoleren van dak, (spouw)muur, ramen, wanden, gevel.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Eemsdelta biedt mogelijk aanvullende particuliere subsidie-middelen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Eemsdelta zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Krewerd opvragen in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is met een financiering door eigen middelen. Kom je geld tekort? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het stukje hieronder vind je meer info (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Feerwerd, Holwierde en Garnwerd).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizeneigenaren energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor vloerisolatie, gevelisolatie, zonneboilers, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een huis die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Eemsdelta.
 • Je hypotheek oprekken: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Krewerd

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Krewerd?

Een energie maatwerkadvies Krewerd is een plan inclusief suggesties voor het verduurzamen van een pand die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het gebruik van een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit energieplan geeft per maatregel de investering en de terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor particuliere woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en daarbij een subsidie willen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Op die momenten is dit document heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat jouw zien welke werkzaamheden jouw woning duurzamer kunnen maken. Aan de hand van dit adviesplan kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het soort woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en het maatwerkadviesbedrijf. De tarieven liggen tussen de €225,00 tot en met €320,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak is het tarief circa €260,00. Het is aan te raden om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Krewerd op te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Middels deze methode kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige brengt het volledige complex in kaart.Het bedrijf inventariseert bij de bewoners het wensenlijstje om het wooncomplex energiezuinig te krijgen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners vinden hier ook de verwachte kosten en de verwachte terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt perfectioneren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Krewerd voor zakelijke objecten. Deze utiliteitsbouw analyse verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een duurzamere energieprestatie leidt tot een lagere energierekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, extra voordeel op de milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Zie de website van RVO voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie