Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Garnwerd

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Moet ik isoleren, een nieuwe warmtepomp installeren of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Garnwerd is dan een goede keuze! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor het energiebesparingsadvies en bestudeert waar besparingen mogelijk zijn. Het energiebesparingsadvies stelt bloot welke alternatieven doeltreffend zijn in jouw huis en en het energielabel verbeteren. In het maatwerkadvies delen ze uitgebreid de kosten en het rendement van de potentiële verduurzamingsopties. Het rapport met aanbevelingen is relevant voor Nederlandse particuliere woningbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke energiebesparende maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Je ontvangt een verduurzamingsrapport met alle potentiële maatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Investeer bijv. in: woningisolatie, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen.
 • Per maatregel kun je meer info vinden over een kostenbegroting hoeveel je bespaart en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Garnwerd die het huis willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-garnwerd

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor bedrijven en particulieren dat maatregelen biedt om het energieverbruik te minderen en zo de energierekening te reduceren In het advies wordt heel concreet aangegeven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de totale investering is, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. In dat geval komen diverse maatregelen naar voren, zoals: infraroodpanelen, zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie. Je regelt het supersnel. Een maatwerkadviseur neem contact op om met jouw samen een plan te schrijven. Deze persoon bekijkt de woning volledig en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Hij genereert een digitaal rapport met een opsomming van alle verduurzamingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een calculatie van de kosten en tevens een rendements-weergave. Let op: De maatwerkadviseur werkt autonoom en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het plan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Belangrijk: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een deskundige specialist op het gebied van energie. Deskundige en onafhankelijke energieadviseurs vind je op de site centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Garnwerd (mei 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het plan biedt een lijst met alle duurzaamheidsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Bijvoorbeeld toepassen van HR++ glas, binnen- of buitengevelisolatie of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. Hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een betrouwbare maatwerkadviseur. Betrouwbare adviesbedrijven zijn te vinden op Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Advies: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Adviesbedrijven zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Wij adviseren om 2 of 3 offertes te ontvangen van objectieve bedrijven. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je zelf klussen? Geef zoveel informatie als je kunt.. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De afspraak staat in de agenda. Een goede voorbereiding is essentieel. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken krijg je een lijst met mogelijk interessante maatregelen die relevant zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Garnwerd.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Een maatwerkadviseurs komt bij je thuis en stelt vast welke groene maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Vervolgens verkrijg je een erkend energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Bij alle energiemaatregelen check je randzaken zoals de verwachte prijzen, de opbrengsten per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Deze energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Garnwerd laten uitvoeren). De specialist weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-vakmannen en lokale installateurs. Maak een afspraak op locatie om de woning van dichtbij te bekijken. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energieconsultant jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor je woonruimte?

Vergelijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Garnwerd vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een objectieve adviseur. Het is raadzaam om een energie expert nabij jouw woonplaats te zoeken Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. Hieronder bieden we bedrijfsnamen en adresgegevens van betrouwbare vakmensen die huizen inspecteren in de gemeente Westerkwartier. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Garnwerd

Uitgelichte adviseurs: vraag direct een rapport aan

Wil je direct een afspraak inplannen? Bijgaand kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Garnwerd waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen zouden graag een lagere energierekening willen. Maar wat zijn goede opties? Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het stuk hieronder bieden we informatie rondom de belangrijkste maatregelen voor je appartement. Je kunt ook meer details lezen over CV-ketels.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Garnwerd

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een schoner klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Een hogere woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (klik voor meer over isolatie)€2035,00€275,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11075,00€655,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4620,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3250,00€180,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€300,00€25,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips bekijken) €465,00€48,00 p/jaar
Kosten en rendement van diverse energiebesparende maatregelen bij normale woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het gericht verduurzamen!

Bekijk energiespecialisten en start vandaag nog

Energie besparen met woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Jouw huis isoleren in Garnwerd is een hele goede keuze. D.m.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren verlies je minder warmte in huis. De effecten zijn positief: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is duurzaam, je beperkt het geluid van buiten en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn meerdere subsidies die beschikbaar zijn. Wat je misschien niet wist: voor isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,50per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €126,50per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

Uitleg en info over de warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de traditionele HR-ketel. Het gebruik de warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen. In de zomer heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Onderstaand tref je praktische details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en kan ook het tapwater verwarmen. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Een stand-alone systeem is best duur en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Garnwerd: een betaalbaar alternatief en wordt met name toegepast in wat oudere huizen. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je betaald veel minder voor je stroom. Met een groot subsidie-voordeel, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de beschikbaarheid van diverse groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Essent, Budget Energie, Engie, GreenChoice of Vandebron, Powerpeers, Oxxio, Enegiedirect.nl, United Consumers. Middels het salderingsprincipe krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een set met 10 zonnepanelen laat je al plaatsen vanaf €5.600 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 tot 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een gunstige positionering op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • De zonnestroom die je over hebt neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Garnwerd kopen? Dan betaal je geen BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit de speciale zonnecollector (op het dak) een een opslagvat voor het warme tapwater. Het verwarmingssysteem levert snel warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor warm water. Je gebruikt het in combinatie met een gasgestookte ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (150 liter voorraadvat) is er te bestellen vanaf €3.300 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is ongeveer 2 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (hoogte van 80 tot 165 cm).

Kies voor infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Handig voor bijv. een werkkamer of in de slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Deze oplossing is positief door: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een zeer interessant energieverbruik, simpel zelf te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €240,00 tot €525,00 per infraroodpaneel.

Praktische energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Garnwerd. In de box hieronder delen we daarom een aantal belangrijke en voordelige verduurzamingsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Garnwerd!

Plan een adviesgesprek in en achterhaal hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Garnwerd: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat praktische maatregelen die je kunt uitvoeren om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het document vertelt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je op basis van het advies verdere verduurzamingsopties toegepast? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Wij adviseren dan om de woning opnieuw te laten keuren. Een gekwalificeerde energie inspecteur analyseert de woning en controleert de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat zien hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het label is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een goed energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Garnwerd

Praktisch alle huis in Provincie Groningen moeten het energieverbruik minderen en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Onderstaand bieden we praktische informatie over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Garnwerd.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatie van gevel, ramen, (spouw)muur, wanden, vloer.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in mei 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Westerkwartier hanteert mogelijk nog extra regionale subsidieregelingen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Westerkwartier vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Garnwerd gebruiken in mei 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is om dit met eigen geld te betalen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We vertellen je er graag meer over (ook voor andere regio’s zoals Saaksum, Appingedam en Ezinge).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor dakisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, warmtepompen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor woningbezitters die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Westerkwartier.
 • Je eigen hypotheek ophogen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Garnwerd

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Garnwerd?

Het energie maatwerkadvies Garnwerd is een plan met een plan van aanpak voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het plaatsen van een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Het adviesplan geeft per maatregel de geschatte kosten en wat het oplevert. Dit persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Op die momenten is dit besparingsadvies heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het verduidelijkt welke energiebesparende maatregelen jouw huis duurzamer kunnen maken. Aan de hand van dit adviesplan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat hangen af van het type gebouw, de grootte van de woning en de gekozen adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €205,00 tot en met €350,00. Voor een standaard huis is het tarief circa €230,00. Het is raadzaam om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Garnwerd op te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Middels deze methode kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen laten doen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het onderzoeksbureau checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het wooncomplex te vergroenen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners vinden hier ook de verwachte prijzen en de besparing per jaar.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je weten hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt perfectioneren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Garnwerd voor bedrijfsobjecten. Deze utiliteitsbouw analyse geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie mondt uit in een gunstigere energierekening, een aangenaam binnenklimaat, lagere milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een interessante zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de maatregelen. Ga naar de website van het RVO voor aanvullende details.

Plaats een reactie