Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Saaksum

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp installatie laten aanleggen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Saaksum geeft antwoord op veel van je vragen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor persoonlijk advies en test wat er mogelijk is. Het energieadvies is concreet en vertelt welke alternatieven je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het binnenklimaat verbeteren. In het verduurzamingsrapport bekijk je in detail de totale kosten en het rendement van de populaire maatregelen. Het rapport is aantrekkelijk voor particuliere huiseigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke opties jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij komt met een maatwerkadvies met alle duurzame investeringen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Bekijk de effecten van: warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, infraroodpanelen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel kun je meer info vinden over de verwachte kosten, wat het rendement is en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Saaksum die het huis willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-saaksum

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor particuliere en zakelijke objecten dat maatregelen biedt om het energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te verminderen. In het rapport wordt uitvoerig beschreven wat je kunt doen, wat de prijs is, en wat het rendement is. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen overwegen zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, warmtepomp, HR++ glas, dakisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een energieadviseur komt langs voor inspecties en om samen jouw wensen te inventariseren. Deze deskundige bekijkt grondig de hele woning en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een opsomming van alle energiebesparende maatregelen. In het rapport vind je ook een kostencalculatie en de uiteindelijke besparing Goed om te benoemen: Een maatwerkadviseur is onpartijdig en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het document bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Belangrijk: Ga je je huis overzetten op groene energie, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. De woning-analyse moet gedaan worden door een objectieve energie-expert. Deskundige en bedreven energieadviseurs zijn vindbaar op het portaal centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Saaksum (juli 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je woning te renoveren? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het plan bevat een weergaven van bruikbare vergroeningsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Je kunt denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, het isoleren van buitengevels met glaswol en het installeren van zonnecellen. In de volgende tekst leggen we precies uit wat je moet doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een gecertificeerde maatwerkadviseur. De juiste maatwerkadviseurs vind je op de website centraalregistertechniek.nl en uiteraard via deze website. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Advies: ga uitsluitend voor partijen met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Energie experts mogen zelf hun prijs bepalen. Het is wijs om minimaal 2 offertes te ontvangen van gekwalificeerde adviseurs. Geef je behoeften duidelijk aan. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel informatie als je kunt. Het kiezen van de beste offerte kost je dan minder moeite.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via deze website krijg je een opsomming met mogelijk interessante maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Saaksum.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Een energieadviseurs loopt door de woning en zoekt uit welke investeringen geschikt zijn voor jouw huis. Vervolgens verstuurt hij een gunstig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Per energiemaatregel toont het rapport eigenschappen zoals de geraamde kosten, de opbrengsten per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Daarbij kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Een energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Saaksum laten uitvoeren). Deze expert weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag een prijs op bij isolatie specialisten en plaatselijke installateurs. Laat ze thuis langskomen om alles tot in detail op te meten. Vraag eventueel of de adviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor jouw woning?

Contacteer energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Saaksum vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een objectieve vakman. Het is verstandig om een maatwerkadviseur rondom je woonplaats te nemen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. Bijgaand lees je naam + adresgegevens van professionele specialisten die werken in de gemeente Westerkwartier. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Saaksum

Uitgelichte specialisten: direct online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de bijgaande tabel vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Saaksum waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de button om jouw aanvraag meteen te starten.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel Hollanders willen besparen op de energiekosten. Dit proces is echter best ingewikkeld. Daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van verschillende bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? Hieronder bieden we informatie rondom de meest interessante duurzaamheidsmaatregelen voor je appartement. Bekijk ook onze pagina met informatie over aardwarmtepompen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Saaksum

 1. Een lagere energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Het is goed voor het milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Stijgende woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (bekijk meer info over isolatie)€3580,00€375,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10225,00€670,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5330,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3190,00€155,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€495,00€34,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (lees hier meer tips) €39,50€35,00 p/jaar
Kosten en rendement van verschillende besparende maatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor concrete tips!

Bekijk adviseurs en ga direct aan de slag

De voordelen van woningisolatie

Wil je besparen op energie? Jouw huis isoleren in Saaksum is dan eigenlijk de basis. Door het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer gaat er minder warmte verloren. Woningisolatie is een absolute must: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, je gebruikt minder fossiele energie, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verschillende subsidies beschikbaar. Belangrijk: voor isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,50per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €123,00per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de CV- of HR ketel. Het genereert warmte uit natuurlijke warmtebronnen. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Deze extra stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op je eigen dak. Gedurende de zomermaanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Globaal gezien zijn er 2 types: een full-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. Hieronder lees je praktische details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en kan ook het tapwater opwarmen. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Het is een relatief duur systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Saaksum: gunstig geprijsd en zeer geschikt voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je bespaart flink op de energiekosten. Door te profiteren van subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of eventueel een gunstige groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Budget Energie, Vattenfall, Essent, Eneco, Engie & Oxxio, Enegiedirect.nl, United Consumers, Powerpeers, Delta. Via de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kan je laten monteren voor €5.750 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot en met 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • De zonnestroom die je over hebt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Ga je zonnepanelen in Saaksum kopen? Dan betaal je geen BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een extra buffervat. Het gehele systeem zorgt voor warm tapwater in de douche en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door te kiezen voor een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik dat nodig is voor warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of HR-ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 150 liter) is er te bestellen vanaf €3.900 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is ongeveer 2 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Alles over infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Denk aan een hobbyruimte of zolder. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: minder last van luchtcirculatie, een laag energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €160,00 t/m €550,00 per infraroodpaneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Saaksum. In de box hieronder vind je om die reden een aantal effectieve en niet al te dure energiebesparingsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Saaksum!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en ontdek hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Saaksum: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat verduurzamingsmaatregelen die geschikt zijn om te besparen op de energielasten. Het document laat woningeigenaren ook zien wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je nadien (na de inspectie) jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om een herziend energielabel op te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur komt je huis en analyseert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label duidt aan de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een milieuvriendelijk energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Verduurzaam je woning met subsidies in Saaksum

Alle woningen en panden in Provincie Groningen moeten duurzamer worden en op termijn volledig los van het gas. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Ga je verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Hieronder check je een overzicht met de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Saaksum.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang 30% van de kosten voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan dak, (spouw)muur, gevel, wanden, ramen.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juli 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Westerkwartier biedt mogelijk ook diverse plaatselijke subsidiepotjes of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Westerkwartier tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Saaksum opzoeken in juli 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door dit zelf te financieren. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het stukje hieronder vind je meer info (ook voor andere regio’s zoals Oldehove, Ezinge en Niehove).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizeneigenaren hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huizenbezitters met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Westerkwartier.
 • Laat je hypotheek aanpassen: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Saaksum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Saaksum?

Het energie maatwerkadvies Saaksum is een rapport met tips en aanbevelingen voor het verduurzamen van je huis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het gebruik van een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Het document komt per maatregel met een kostenbegroting en de uiteindelijke terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere huiseigenaren die hun woning zuiniger willen maken en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Dan is dit adviesplan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het stelt bloot welke investeringen de meeste besparing opleveren. D.m.v. dit concept plan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat hebben te maken met het type woning, de oppervlakte van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. De tarieven liggen tussen de €225,00 tot wel €295,00. Voor een doorsnee huis is het tarief circa €235,00. Het is aan te raden om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Saaksum te verkrijgen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Op basis daarvan kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het keuringsbureau checkt bij bewoners wat ze graag willen om het wooncomplex te vergroenen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de geschatte kosten en de geschatte terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als onderneming ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt versterken. Het energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Saaksum voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw rapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een versterkte energieprestatie leidt tot lagere maandelijkse energielasten, meer comfort, een beperkte milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de vergroeningsmaatregelen. Check RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie