Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Niehove

De hoogte van de energierekening beperken? Er zijn veel opties, waar begin in? Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp in de woning plaatsen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Niehove is dan een goede keuze! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor advies op maat en bekijkt waar de kansen liggen. Dit maatwerkadvies verduidelijkt welke werkzaamheden een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het binnenklimaat verbeteren. In het maatwerkadvies tref je in detail de kosten en de terugverdientijd van de uitgezochte investeringsopties. Het energiebesparingsadvies is ontworpen voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke duurzame investeringen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij schrijft een maatwerkadvies met alle duurzaamheidsmaatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Kies voor: zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per onderdeel krijg je inzicht in het budget, wat het je oplevert en de totale terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Niehove die hun huis willen vergroenen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-niehove

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat maatregelen biedt om het energieverbruik te remmen en zo de energierekening te minimaliseren. In het document wordt in grote lijnen aangegeven welke maatregelen je kunt nemen, wat het allemaal kost, en hoeveel je gaat besparen. In dat geval heb je de keuze uit maatregelen zoals HR++ glas, dakisolatie, vloerisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, warmtepomp. Het is een eenvoudige procedure. Een maatwerkadviseur komt langs voor inspecties en om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze vakman bekijkt grondig de hele woning en weet welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een volledig schema met alle energiebesparingsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een begroting van de kosten en de besparing. Goed om te weten: Een maatwerkadviseur is een keur-expert en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het advies geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Actueel: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De woning-analyse moet gedaan worden door een betrouwbare energieadviseur. Gediplomeerde en neutrale energieadviseurs zijn te vinden op www.centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Niehove (mei 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het vergroenen van jouw pand? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit energieplan geeft een schema met alle duurzaamheidsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Je kunt bijvoorbeeld denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het aanbrengen van buitenmuurisolatie en het installeren van zonnecellen. In het stappenplan hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een gekwalificeerde energie-specialist. Professionele energie experts zijn te vinden op de website van het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Disclaimer: ga uitsluitend voor partijen die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Adviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Het is goed om verschillende offertes op te zoeken van gekwalificeerde energie experts. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Offertes vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Een goede voorbereiding is essentieel. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je tot een complete samenvatting met energiebesparende maatregelen die matchen met jouw situatie. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor het adviesgesprek met de energiecoach in Niehove.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Een energieadviseurs loopt door de woning en inspecteert welke energiebesparingsmaatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Niet veel later verkrijg je het doorberekende energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Per energiemaatregel zie je in 1 oogopslag details zoals de kosten, het rendement en de terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Daarbij is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Niehove laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over gas en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-vakmannen en installatiebedrijven. Plan een afspraak bij je thuis in om alles tot in detail op te meten. Het kan nuttig zijn dat met maatwerkadviesbedrijf hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw pand?

Vergelijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Niehove vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een objectieve maatwerk-adviespartij. Het is nuttig om een adviesbedrijf rondom je woonplaats te kiezen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en het bespaart reiskosten. Bijgaand tref je naam + adresgegevens van professionele experts die werken in de gemeente Westerkwartier. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Niehove

Uitgelichte specialisten: meteen een afspraak maken

Direct in contact komen met een adviseur? In de lijst hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Niehove die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de knop om direct aan de slag te gaan.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel consumenten zouden graag een lagere energierekening willen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? Hieronder bespreken we de gunstigste duurzame oplossingen voor jouw woning. Bekijk tevens meer informatie over bodem-water warmtepompen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Niehove

 1. Een lagere energierekening: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Gunstig voor het milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Verbeter je binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Stijgende woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van spouwmuur (lees meer over isolatie)€1610,00€375,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6360,00€595,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5085,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2885,00€180,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€495,00€45,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1300,00€200,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparingsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk adviseurs en ga direct aan de slag

Voordelen en vormen van woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Een huis isoleren in Niehove is dan eigenlijk de basis. Door het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren houd je de warmte binnen. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart meteen op de energienota, het is aangenaam warm in huis, je hoeft minder gas te stoken, je beperkt het geluid van buiten en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn veel subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Noemenswaardig: voor de arbeid voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): het einde van een muffe lucht in huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €30,00per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €124,00per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan CV-ketel op gas. Het pakt warmte van natuurlijke warmtebronnen. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Stroom kan jij eventueel verkrijgen middels innovatieve zonnepanelen. In de hete maanden kan het ook nog eens koelen. Je kunt kiezen voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride model. Onderstaand check je meer informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en pompt warm tapwater door de woning. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Niehove: gunstig geprijsd en wordt met name toegepast in huizen met een matige isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Zonnepanelen laten installeren

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Door te informeren naar de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de zeer aantrekkelijke groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Eneco, GreenChoice, Essent, Vattenfall, Engie of United Consumers, Oxxio, Powerpeers, Vandebron, Delta. Door de salderingsmaatregel krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.450 en heb je terugverdiend binnen 6 a 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een schoon en vrij-toegankelijk dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Interesse in zonnepanelen in Niehove bestellen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een zonlicht gevoelige zonnecollector en een buffervat voor het water. Het verwarmingssysteem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om water te verwarmen. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of hoog rendement ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een familie (voorraadvat met 150 – 200 liter) is al beschikbaar vanaf €3.450 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is om en nabij de 2 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een werkkamer of in de slaapkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: neutraal effect op luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €150,00 t/m €375,00 per IR-paneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Niehove. In het gedeelte hieronder doorzoek je een weergave met doelgerichte en voordelige energiebesparende maatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Niehove!

Informeer naar een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Niehove: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat energiebesparende maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het document laat woningeigenaren ook zien wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd maatregelen laten uitvoeren? En overweeg je een verkoop, verhuur of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gediplomeerde energie inspecteur inspecteert je huis en berekent de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label vertelt de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een gunstig energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Niehove

Praktisch alle huis in Provincie Groningen moeten verduurzaamd worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In de box hieronder tref je bruikbare informatie over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Niehove.

 • Subsidie voor isoleren: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatiewerk aan dak, (spouw)muur, ramen, vloer, gevel.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Westerkwartier biedt mogelijk ook zelf particuliere subsidie-middelen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Westerkwartier zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Niehove opvragen in mei 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door dit zelf te financieren. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. Hieronder vind je meer informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Kommerzijl, Lauwerzijl en Den Ham).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee eigenaren van een woning energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonnepanelen, dakisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie, zonneboilers, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningbezitters die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Westerkwartier.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Niehove

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Niehove?

Dit energie maatwerkadvies Niehove is een besparingsadvies met een plan van aanpak voor het energiezuinig maken van jouw huis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het installeren van een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit besparingsrapport bespreekt per maatregel het financiële plaatje en de geschatte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere huiseigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en dit willen financieren met een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Voor die situatie is dit advies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het is heel specifiek en geeft aan welke alternatieven jouw energierekening doen dalen. Via dit advies kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw, het woonoppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €235,00 tot ongeveer €325,00. Voor een doorsnee huis kost het energieadvies je gemiddeld €240,00. Het is aan te bevelen om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Niehove te verkrijgen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Door die strategie kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen inkopen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbureau checkt bij bewoners de eisen en wensen om het wooncomplex duurzamer te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. In het document vinden bewoners ook het kostenplaatje en de geraamde terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt verfijnen. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Niehove voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw advies verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Een optimale energieprestatie mondt uit in een lagere maandafrekening, een prettig werkklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor een extra uitleg.

Plaats een reactie