Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Kommerzijl

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Begin ik met woningisolatie, een warmtepompsysteem kopen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Kommerzijl is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en geeft een toelichting waar besparingen mogelijk zijn. Het plan verduidelijkt welke maatregelen passen bij jouw woning en het binnenklimaat verbeteren. In het maatwerkrapport onderschrijven ze overzichtelijk de investering en de terugverdientijd van de bekende maatregelen. Het energieplan is bedoeld voor particuliere huiseigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke opties jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij komt met een energieplan met alle duurzaamheidsmaatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Bekijk de effecten van: infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen.
 • Per keuze kun je meer info vinden over de verwachte kosten, de opbrengsten en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Kommerzijl die een beter energielabel willen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-kommerzijl

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor woningen en bedrijfspanden dat helpt om energieverbruik te minderen en zo de energienota te verlagen. In het document wordt specifiek aangegeven welke maatregelen je kunt nemen, wat de prijs is, en hoeveel je gaat besparen. Daaromtrent heb je de keuze uit maatregelen zoals vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, dakisolatie, HR++ glas. Het is een eenvoudige procedure. Een maatwerkadviseur zal een bezoek inplannen om kennis te maken. Deze expert doet een deskundige checkup en checkt welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Er wordt een rapport opgesteld met een opsomming van alle duurzaamheidsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een kostencalculatie met daarbij de terugverdientijd en effecten. Belangrijk: De maatwerkadviseur is neutraal en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het rapport bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Belangrijk: Ga je je woning uitrusten met energiebesparende apparatuur, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De woning-analyse moet gedaan worden door een gekwalificeerde expert. Professionele en betrouwbare energieadviseurs check je centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Kommerzijl (april 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het vergroenen van jouw pand? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het adviesplan geeft een schema met diverse energiebesparende maatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Bijvoorbeeld sterk HR++ raamwerk (beglazing), het aanbrengen van spouwmuurisolatie met PIR en het gebruik van een zonneboiler. In de volgende alinea delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een ervaren maatwerk adviseur. Erkende adviesbedrijven zijn te vinden op centraalregistertechniek.nl en natuurlijk via onze eigen site. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Niet vergeten: ga uitsluitend voor partijen met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Adviesbedrijven zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is raadzaam om minimaal 2 offertes aan te vragen van onafhankelijke specialisten. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl ontdek je een weergave met duurzame investeringen die mogelijk interessant zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor je adviesgesprek met de energiecoach in Kommerzijl.

 4. Het energierapport doornemen

  Een adviseur komt bij je thuis en checkt welke energiebesparingsmaatregelen aansluiten bij jouw wensen. Niet veel later verstuurt hij het doorberekende energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Bij alle energiemaatregelen beschrijven ze details zoals de verwachte kosten, de besparing en de geschatte terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Bij deze afspraak kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Een energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Kommerzijl laten uitvoeren). Deze erkende vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij technici, isolatiebedrijven en lokale installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor de complete woninganalyse. Het kan handig zijn dat de EPA-adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor mijn woonruimte?

Informeer bij energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Kommerzijl vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een BRL9500-02 gecertificeerde expert. Het is goed om een adviseur uit de buurt te zoeken Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en het bespaart reiskosten. In de lijst hieronder tref je bedrijfsnamen en adresgegevens van mogelijk interessante maatwerkadviseurs die actief zijn in de gemeente Westerkwartier. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Kommerzijl

Uitgelichte bedrijven: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Kommerzijl met een handig online aanvraagformulier. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel mensen willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Het is lastig waar je moet beginnen! Voor dit probleem is het maatwerkadvies gelanceerd. Je ontvangt een goed advies over alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In het stuk hieronder behandelen we de meest interessante vergroeningsmaatregelen voor jouw woning. Je kunt ook meer details lezen over lucht-lucht warmtepompen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Kommerzijl

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Gunstig voor het milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van vloer (klik voor meer over isolatie)€2430,00€180,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5610,00€725,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4920,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3205,00€160,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€340,00€20,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €6,45€5,55 p/jaar
Kosten en baten van verschillende besparende maatregelen bij standaard huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor direct energie besparen!

Vind een energiedeskundige en start vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Meteen een lagere energienota? Een huis isoleren in Kommerzijl is een hele goede keuze. Door te kiezen voor het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer treed er geen warmteverlies op. Dat heeft veel pluspunten: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, het is milieubewust, het functioneert tevens als een geluidswal en de woningwaarde neemt toe. Er zijn verscheidene subsidies te gebruiken. Advies: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,50per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €118,50per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de traditionele HR-ketel. Het genereert warmte uit warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Deze extra stroom kan je genereren met zonnepanelen op je eigen dak. In de zomerse maanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn twee keuzes: een all-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In de opsomming hieronder ontdek je relevante info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en pompt warm tapwater door de woning. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het is een vrij kostbaar systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Kommerzijl: gunstig geprijsd en zeer geschikt voor wat oudere huizen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door te profiteren van subsidies, een 0% BTW-tarief en/of eventueel een gunstige groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Budget Energie, Engie, Vattenfall, Eneco, Essent of Vandebron, Oxxio, Powerpeers, United Consumers, Delta. Door te salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €4.850 en kan je terugverdienen in +/- 7 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Kommerzijl laten installeren? Dan betaal je geen BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een warmte genererende zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. Deze installatie levert snel warm tapwater in de badkamer en keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Via een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is dat nodig is voor warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (3,5 m2 / 150 liter vat) is er te bestellen vanaf €3.450 inclusief installatiewerk.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Met elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Denk aan een hobbyruimte of zolder. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Deze oplossing is positief door: minder last van luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €195,00 t/m €375,00 per warmtepaneel.

Overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Kommerzijl. In dit blokje lees je een overzicht met populaire en voordelige duurzame oplossingen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Kommerzijl!

Vraag naar het adviesgesprek en krijg inzicht in hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Kommerzijl: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat allerlei maatregelen die jij kan laten uitvoeren om te besparen op de energielasten. Dit adviesrapport laat woningeigenaren ook zien wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis verder verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel wederom te calculeren. Een erkende energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en bekijkt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label duidt aan hoe energiezuinig een woning is.
 • Het woninglabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een actueel energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Kommerzijl

De meeste panden in Provincie Groningen moeten duurzamer worden en uiteindelijk los van het gas komen. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In de box hieronder vind je nuttige info over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Kommerzijl.

 • Landelijke subsidie isolatie: 30% van de totale factuur voor isolatiewerkzaamheden aan vloer, wanden, ramen, (spouw)muur, dak.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in april 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Westerkwartier heeft mogelijker zelf ook nog lokale subsidie-middelen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Westerkwartier vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Kommerzijl gebruiken in april 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het inzetten van spaargeld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook voor andere regio’s zoals Lutjegast, Den Ham en Stroobos).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizeneigenaren energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, gevelisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een woning met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Westerkwartier.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Kommerzijl

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Kommerzijl?

Het energie maatwerkadvies Kommerzijl is een energieadvies met verschillende opties voor het duurzamer maken van een woonhuis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het isoleren van het dak of gevel, het plaatsen van een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Het adviesplan geeft per maatregel de minimale prijzen en de geschatte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere huizenbezitters die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor die situatie is dit plan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het toont aan welke keuzes jouw woning duurzamer kunnen maken. Door gebruik te maken van dit plan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat worden gebaseerd op woningtype, oppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. De tarieven liggen tussen de €235,00 tot wel €320,00. Voor een standaard huis kost het advies op maat ongeveer €230,00. Het is aan te raden om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Kommerzijl op te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen namens de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Middels deze methode kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen inkopen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bedrijf vraagt bewoners naar de eisen en wensen om het complex te optimaliseren. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van het kostenplaatje en de besparing.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt versterken. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Kommerzijl voor zakelijke panden. Deze utiliteitsbouw analyse bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een groenere energieprestatie resulteert in lagere maandelijkse energielasten, een beter comfort voor de werknemers, extra voordeel op de milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe methode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie