Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Den Ham

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Het is moeilijk waar te beginnen. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp laten plaatsen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Den Ham is daarbij een goede ondersteuning. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor de maatwerk-inspectie en deelt waar besparingen mogelijk zijn. Het rapport laat jouw zien welke alternatieven jouw energierekening direct doen dalen en het energielabel verbeteren. In het aanbevelingen-rapport tref je grondig het kostenplaatje en het rendement van de geselecteerde woningaanpassingen. Het verduurzamingsrapport is een hulpmiddel voor alle particuliere woningeigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke duurzame investeringen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Je ontvangt een maatwerkadvies met alle duurzame investeringen die voor jouw interessant zijn.
 • Investeer bijv. in: zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per optie kun je meer info vinden over de geschatte kosten, wat het je oplevert en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Den Ham die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-den-ham

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor woningen en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energienota te minimaliseren. In het rapport wordt zeer gedetailleerd omschreven welke investeringen je kunt doen, wat de totale investering is, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Hierbij kun je maatregelen laten uitvoeren zoals dakisolatie, HR++ glas, vloerisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, spouwmuurisolatie. Je regelt het supersnel. Een energieadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze expert check jouw huis en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Er wordt een rapport opgesteld met een volledig schema met alle energiebesparende maatregelen. Dit is inclusief een kostencalculatie met daarbij de terugverdientijd en effecten. Disclaimer: Iedere maatwerkadviseur werkt individueel en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het rapport geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Update: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De woning-analyse moet gedaan worden door een ervaren specialist. Gediplomeerde en bedreven energieadviseurs zijn te vinden op centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Den Ham (mei 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsplan geeft een schema met verschillende vergroeningsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Je kunt bijvoorbeeld denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van buitenmuren met steenwol en het plaatsen van een zonneboiler. Hierna laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een professionele energie-specialist. Erkende energieadviseurs zijn te vinden op de website van het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Advies: selecteer zeker een adviseur die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Adviesbureaus mogen zelf hun prijs bepalen. Het is wijs om diverse offertes te vragen van deskundige adviseurs. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil jij alles gaan uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur kun je dan probleemloos doen.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Bereid jezelf goed voor. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit platform word je geleid naar een complete samenvatting met duurzaamheidsmaatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Den Ham.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  De energie specialist bezoekt je aan huis en calculeert welke groene maatregelen doeltreffend zijn. Kort daarop mailt hij een erkend energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Bij alle energiemaatregelen check je details zoals de verwachte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Als je hiervoor kiest is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Den Ham laten uitvoeren). De specialist adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Hiervoor neem je contact op met isolatiebedrijven en erkende installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om alles tot in detail op te meten. Het kan handig zijn dat de energie specialist hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor mijn woonruimte?

Informeer bij energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Den Ham vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een onafhankelijke energieadviseur. Het is raadzaam om een adviesbureau uit jouw eigen regio te nemen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In het schema hieronder bieden we namen en adressen van professionele vakmensen die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Westerkwartier. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Den Ham

Uitgelichte adviseurs: vraag direct een rapport aan

Wil je snel aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Den Ham waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op de knop om jouw aanvraag meteen te starten.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen beginnen met energie besparen. Maar hoe kun je daarmee starten? Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt informatie over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Bijgaand bespreken we de meest interessante energiebesparingsmaatregelen voor je pand. Op deze website lees je ook alles over lucht-water warmtepompen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Den Ham

 1. Een gunstige energienota: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een klimaatbewuste keuze: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. De waarde van de woning stijgt: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (bekijk hier meer info)€3475,00€375,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5070,00€690,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5005,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3010,00€165,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€370,00€20,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €6,05€5,80 p/jaar
Kosten en baten van verduurzamingsmaatregelen bij basis-huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het gericht verduurzamen!

Bekijk maatwerkadviseurs en plan een afspraak in

De voordelen van woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Je huis isoleren in Den Ham is onmisbaar om te gaan besparen. Middels het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen verlies je minder warmte in huis. Isolatie is ontzettend belangrijk: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, het is milieubewust, het werkt ook geluidswerend en je huis wordt meer waard. Er zijn verschillende subsidies waar je gebruik van kunt maken. Goed om te weten: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): heel eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €30,00per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €125,00per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Het vangt warmte op uit natuurlijke warmtebronnen. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Deze hoeveelheid stroom kan je halen uit zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomerperiode kan het ook zorgen voor verkoeling. Globaal gezien zijn er 2 types: een full-electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het blokje hieronder behandelen we meer informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en levert warm tapwater in huis. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Een stand-alone systeem is best duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Den Ham: een betaalbaar alternatief en kan eenvoudig worden gebruikt in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je gaat ook minder energiekosten betalen. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Vattenfall, Essent, Eneco, GreenChoice, Budget Energie en United Consumers, Delta, Vandebron, Enegiedirect.nl, Powerpeers. Door de salderingsmaatregel kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een complete installatie van 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.900 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 7 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Zonnepanelen in Den Ham bestellen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler betekent de speciale zonnecollector (op het dak) en een extra buffervat. Deze installatie maakt veel warm tapwater mogelijk voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om in de woning warm water te maken. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een familie (voorraadvat met 150 – 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.800 inclusief plaatsing.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is vaak zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of zolder. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Goede pluspunten zijn: minder last van luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De onkosten van warmtepanelen komen uit tussen de €155,00 – €525,00 per infraroodpaneel.

Snelle energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Den Ham. Hieronder vind je om die reden een lijst met belangrijke en gunstig geprijsde energiebesparende maatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: door verse lucht in het gebouw te verplaatsen, verbetert het rendement van de verwarming.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Den Ham!

Informeer naar een adviesgesprek en kom erachter hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Den Ham: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat nuttige maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het advies geeft ook inzicht in wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je nadien (na de inspectie) jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En gaat je huis verkocht worden of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Het is dan aan te raden om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gekwalificeerde energie inspecteur bekijk het huis en berekent de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit huislabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een duurzaam energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Den Ham

Alle huizen in Provincie Groningen moeten verduurzaamd worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In dit blokje bieden we up-to-date info over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Den Ham.

 • Subsidie isolatie: 30% van de totale factuur voor isolatiewerkzaamheden aan dak, gevel, vloer, (spouw)muur, ramen.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in mei 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Westerkwartier biedt mogelijk ook zelf individuele subsidiemogelijkheden of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Westerkwartier vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Den Ham afsluiten in mei 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit te betalen met eigen geld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook handig voor o.a. Stroobos, Oldehove en Gerkesklooster).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizeneigenaren hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor spouwmuurisolatie, warmtepompen, zonneboilers, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningeigenaren die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Westerkwartier.
 • Extra stukje hypotheek nemen: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Den Ham

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Den Ham?

Een energie maatwerkadvies Den Ham is een plan met verschillende opties voor het duurzamer maken van jouw huis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het toepassen van een warmtepompsysteem of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit energieadvies biedt per maatregel de verwachte kosten en het rendement. Dit persoonlijk energieadvies is relevant voor huizeneigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Dan is dit document heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat je zien welke aanbevelingen jouw woning verduurzamen. A.d.h.v. dit document kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het soort woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die de klus uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €195,00 tot ongeveer €315,00. Voor een gemiddelde woning kost het hele traject ongeveer €275,00. Het is aan te bevelen om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Den Ham te vergelijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Middels deze methode kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen laten doen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bureau checkt bij bewoners de woonwensen om het wooncomplex te verduurzamen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners worden geïnformeerd over de geschatte kosten en de besparing.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Ook zakelijk gezien ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt versterken. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Den Ham voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw rapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een optimale energieprestatie mondt uit in lagere energielasten, meer comfort, een lager tarief qua milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO om dit aan te vragen.

Plaats een reactie