Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Oldehove

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Begin ik met woningisolatie, een innovatieve warmtepomp bestellen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Oldehove biedt hulp bij deze zoektocht. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor een maatwerkadvies en deelt waar de mogelijkheden liggen. Het energierapport geeft inzicht in welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning en een prettige leefomgeving bevorderen. In het advies check je nauwkeurig de investering en de terugverdientijd van de bekende investeringskeuzes. Het energierapport is speciaal in het leven geroepen voor Nederlandse particuliere woningbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij biedt een plan met alle investeringen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Overweeg bijv.: infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen.
 • Per optie krijg je inzicht in de kosten, wat het je oplevert en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Oldehove die hun woning duurzamer willen maken en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-oldehove

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat duidelijke tips geeft om een pand energiezuiniger te worden en zodoende de energiekosten te verlagen. In het advies wordt uitvoerig geïllustreerd welke potentiële maatregelen er zijn, wat het allemaal kost, en wat het rendement is. Bij een dergelijk advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld HR++ glas, warmtepomp, zonneboiler, dakisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een expert op het gebied van energie belt jouw voor een afspraak om samen jouw wensen te inventariseren. Deze adviseur neemt de woning op en weet welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een opsomming van alle maatregelen. In het rapport vind je ook een prijslijst met verwachte kosten en de besparing. Belangrijk: Jouw maatwerkadviseur is onafhankelijk en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het verslag geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Belangrijk: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een neutrale energiedeskundige. Gecertificeerde en onafhankelijke energieadviseurs check je het platform centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Oldehove (februari 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit energieadvies geeft een overzicht met diverse duurzaamheidsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Voorbeelden zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het aanbrengen van spouwmuurisolatie en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende tekst leggen we precies uit wat je moet doen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een objectieve energie-specialist. De juiste energie adviseurs check je op het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Niet vergeten: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Maatwerk-adviesbedrijven zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is goed om 2 of 3 offertes op te vragen van erkende energie experts. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of wil je dit zelf doen? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Zorg dat je goed bent voorbereid. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via deze website kom je stap-voor-stap tot een weergave met verduurzamingsmaatregelen die matchen met jouw situatie. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Oldehove.

 4. Neem het energierapport door

  Een adviseur komt bij je thuis en analyseert welke energiebesparende maatregelen aan te bevelen zijn. Niet veel later ontvang je een gunstig energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor elke energiemaatregel bekijk je details zoals de verwachte kosten, het rendement en ook de terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je extra vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Oldehove laten uitvoeren). Deze expert weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Neem contact op met meerdere isolatie-deskundigen en installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energie specialist daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn huis?

Vind energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Oldehove vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een ervaren maatwerk-adviespartij. Het is goed om een energie expert uit de omgeving te nemen. Ze zijn bekend met het type woning, en het bespaart reiskosten. In de lijst hieronder check je namen en adressen van erkende specialisten die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Westerkwartier. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Oldehove

Uitgelichte specialisten: meteen een afspraak maken

Wil je direct een afspraak inplannen? In de lijst hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Oldehove die direct beschikbaar zijn. Klik op een van de aanbieders om jouw aanvraag direct te beginnen!

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen beginnen met energie besparen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Met name daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Er wordt een compleet plan opgesteld met de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het stuk hieronder behandelen we de belangrijkste vergroeningsmaatregelen voor je pand. Bekijk tevens meer informatie over water-water warmtepompen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Oldehove

 1. Een gunstige energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Verbeter je binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Een gunstigere woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van spouwmuur (bekijk meer info over isolatie)€1160,00€380,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4555,00€880,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5170,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3115,00€185,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€450,00€27,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips bekijken) €38,00€34,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van duurzaamheidsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk energiespecialisten en begin vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Jouw huis isoleren in Oldehove is een minimale vereiste. Middels het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren houd je de warmte binnen. Het kent gunstige effecten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is goed voor het milieu, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn meerdere subsidies beschikbaar. Noemenswaardig: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,50per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €118,50per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de HR-ketel op gas. Het systeem gebruikt warmte van de buitenlucht, bodem of water. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Deze extra stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomerperiode kan het ook zorgen voor verkoeling. Je hebt de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het stuk hieronder bekijk je extra details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en levert warm tapwater in huis. Je kunt dan helemaal van het gas af. All-electric is vrij prijzig, en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Oldehove: een betaalbaar alternatief en werkt ook uitstekend bij wat oudere huizen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu én jouw energierekening gaat naar beneden. Mede dankzij de subsidies, geen BTW en/of eventueel een gunstige groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals GreenChoice, Engie, Budget Energie, Essent, Vattenfall of Enegiedirect.nl, Delta, Vandebron, Powerpeers, United Consumers. Met de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een goede set met 10+ panelen is al te plaatsen voor €5.900 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 a 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een dak met voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Oldehove laten leggen? Dan betaal je geen BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler wordt gevormd door een zonnecollector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Het boilersysteem maakt veel warm tapwater mogelijk in de keuken (en voor de douche). Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Met een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor warm water verwarmen. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 150 liter) is al beschikbaar vanaf €3.000 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is zo’n 2 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Denk aan de woonkamer of slaapkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: minder last van luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De prijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €175,00 – €550,00 per paneel.

Snelle energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Oldehove. In het gedeelte hieronder vind je een schema met krachtige en goedkope maatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Oldehove!

Regel een adviesgesprek en vind uit hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Oldehove: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat duurzame investeringen die geschikt zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het document geeft ook aan wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft aan hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan verdere verduurzamingsopties toegepast? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het slim om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gekwalificeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en controleert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label indiceert hoe energiezuinig een woning is.
 • Het woninglabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een perfect energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Oldehove

Praktisch alle huis in Provincie Groningen moeten verduurzaamd worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In de box hieronder kan je aan de slag met up-to-date info over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Oldehove.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isoleren van (spouw)muur, gevel, vloer, dak, ramen.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in februari 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Westerkwartier heeft mogelijk verschillende regionale subsidiepotjes of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Westerkwartier zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Oldehove afsluiten in februari 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is met een financiering door eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook geldig voor o.a. Gerkesklooster, Niehove en Kommerzijl).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonneboilers, gevelisolatie, warmtepompen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een woning die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Westerkwartier.
 • Pas je eigen hypotheek aan: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Oldehove

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Oldehove?

Dit energie maatwerkadvies Oldehove is een besparingsplan met een plan van aanpak voor de verduurzaming van je woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Het adviesplan onderschrijft per maatregel het kostenplaatje en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Een persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere woningbezitters die willen vergroenen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je met deze subsidie isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Dan is dit concept plan verplicht. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of spaargeld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het toont aan welke aanbevelingen jouw huis duurzamer kunnen maken. A.d.h.v. dit besparingsrapport kun jij een vakman goede instructies geven.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat hebben te maken met woningtype, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die de klus uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €210,00 tot €345,00. Voor een doorsnee huis betaal je voor het advies zo’n €235,00. Het is aan te raden om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Oldehove aan te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen inkopen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het bureau vraagt bewoners naar wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het wooncomplex energiezuinig te krijgen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners worden geïnformeerd over de geraamde kosten en de terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt upgraden. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Oldehove voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw rapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een hogere energieprestatie zorgt voor lagere energiekosten, een beter comfort voor de werknemers, extra voordeel op de milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de maatregelen. Zie de website van RVO voor alle informatie.

Plaats een reactie