Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Lauwerzijl

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een innovatieve warmtepomp bestellen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Lauwerzijl zal je verder helpen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor doelgericht advies en bekijkt waar besparingen mogelijk zijn. Het energieplan laat woningeigenaren zien welke keuzes doeltreffend zijn in jouw huis en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het rapport doorzoek je uitvoerig de kosten en het rendement van de verschillende maatregelen. Het energieplan is een hulpmiddel voor particuliere huizenbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke maatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij komt met een advies met alle opties die goed uitvoerbaar zijn.
 • Bekijk de effecten van: zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen.
 • Per maatregel kun je aspecten achterhalen zoals het financiële plaatje, wat het oplevert en de totale terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Lauwerzijl die hun huis willen vergroenen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-lauwerzijl

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor particuliere en zakelijke objecten dat concrete handvatten geeft om energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te drukken. In het plan staat dus heel concreet aangegeven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de prijs is, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Binnen dit advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld vloerisolatie, dakisolatie, HR++ glas, spouwmuurisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen. Het is vrij eenvoudig. Een maatwerkadviseur komt bij jouw thuis langs om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze expert bekijkt de woning volledig en berekent welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Het rapport wordt opgemaakt met daarin verduurzamingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een raming van de kosten en de verwachte besparing. Disclaimer: De maatwerkadviseur werkt als specialist en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het document bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Ter verduidelijking: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. De woning-analyse moet gedaan worden door een gecertificeerde specialist. Gediplomeerde en betrouwbare energieadviseurs kun je zoeken via www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Lauwerzijl (mei 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsrapport geef je inzicht in alle maatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Je kunt denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, het plaatsen van gevelisolatie met PIR en het installeren van zonnecellen. In de volgende alinea bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een objectieve energie-expert. De juiste adviseurs zijn te vinden op de website centraalregistertechniek.nl en via deze website. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Advies: ga in zee met een adviesclub dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Adviesbureaus kunnen individuele tarieven rekenen. Het is goed om diverse offertes te vragen van BRL9500-02 gecertificeerde energieadviseurs. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo precies mogelijk. Offertes vergelijken is dan veel minder complex.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg dat je goed bent voorbereid. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform krijg je een opsomming met investeringen die mogelijk geschikt zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Lauwerzijl.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Het maatwerk-adviesbedrijf brengt een bezoek aan huis en beschrijft welke maatregelen het meest effectief zijn. Niet veel later krijg je een compleet energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Per energiemaatregel vind je onderdelen zoals de kosten, de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Daarbij kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Lauwerzijl laten uitvoeren). Deze vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-partijen en erkende installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om je woning te bekijken en op te meten. Het kan nuttig zijn dat de energieadviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor je woonruimte?

Informeer bij energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Lauwerzijl vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een neutrale adviseur. Het is beter om een adviseur uit de buurt te contacteren. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. Bijgaand vind je bedrijfsnamen en adresgegevens van erkende EPA-adviseurs die actief zijn in de gemeente Westerkwartier. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Gecertificeerde bedrijven vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Lauwerzijl

Uitgelichte experts: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Lauwerzijl met een handig online aanvraagformulier. Klik op de button om meteen een afspraak in te plannen.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Precies hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je ontvangt een goed advies over allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In deze gids kan je aan de slag met de aantrekkelijkste vergroeningsmaatregelen voor jouw huis. Check ook meer informatie over hybride warmtepompen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Lauwerzijl

 1. Een gunstige energienota: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van spouwmuur (klik voor meer info)€1460,00€365,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5795,00€670,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5495,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2885,00€205,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€305,00€59,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1025,00€180,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij normale huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek beschikbare adviseurs en start vandaag nog

De basis: goede woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Jouw huis isoleren in Lauwerzijl is een aantrekkelijke optie. Door middel van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Dat heeft veel pluspunten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je draagt bij aan het milieu, het houdt harde geluiden buiten de deur en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn verscheidene subsidies te kiezen. Goed om te weten: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,50per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €126,00per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

Uitleg en info over de warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de HR-ketel op gas. Deze installatie profiteert van de warmte van natuurlijke warmtebronnen. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Je stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je woning. Tijdens de warme maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. In het stuk hieronder verstrekken we aanvullende informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en maakt het tapwater warm. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Lauwerzijl: gunstig geprijsd en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen met een slechtere isolatie. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Info en voordelen van zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is duurzaam en je betaalt veel minder voor de energie. Mede dankzij de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of eventueel een gunstige groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Engie, GreenChoice, Vattenfall, Budget Energie & Oxxio, Powerpeers, United Consumers, Vandebron, Enegiedirect.nl. Doordat je mag salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een systeem met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.650 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 tot 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met oriëntatie op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Lauwerzijl laten plaatsen? Dan betaal je geen BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een voorraadvat. Deze installatie levert snel warm tapwater om te douchen en te koken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Met een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor warm water verwarmen. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor 4 personen (150 liter voorraadvat) is er te bestellen vanaf €3.600 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is rond de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (v.a. 50cm bij 100 cm).

Infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Ideaal voor in een hobbyruimte of zolder. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen effect op de luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €185,00 – €425,00 per element.

Voordelige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Lauwerzijl. In dit blokje vind je een aantal impactvolle en laag geprijsde verduurzamingsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Lauwerzijl!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en vind uit hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Lauwerzijl: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat investeringen die goed uitvoerbaar zijn om je woning te verduurzamen. Het plan bespreekt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis verder verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Wij adviseren dan om de woning opnieuw te laten keuren. Een speciale energie inspecteur bekijk het huis en checkt hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label duidt aan hoe energiezuinig een woning is.
 • Het woninglabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een perfect energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Lauwerzijl

Praktisch alle huis in Provincie Groningen moeten energiezuniger worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Hieronder tref je handige informatie over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Lauwerzijl.

 • Subsidie voor isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatie van vloer, ramen, dak, wanden, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in mei 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Westerkwartier biedt mogelijk aanvullende regionale subsidieregelingen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Westerkwartier vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Lauwerzijl aanvragen in mei 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met een financiering door eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. De overheid biedt diverse duurzame leningen. Hieronder vind je de details (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Den Ham, Saaksum en Oldehove).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee Nederlandse woningeigenaren energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, zonneboilers, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een woning die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Westerkwartier.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Lauwerzijl

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Lauwerzijl?

Het energie maatwerkadvies Lauwerzijl is een besparingsadvies met tips en aanbevelingen voor het verduurzamen van een huis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het isoleren van het dak of gevel, het toepassen van een warmtepompsysteem of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit energieplan komt per maatregel met de geraamde kosten en het rendement. Dit persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere huizenbezitters die hun huis energiezuinig willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op het regionale warmtenet? Voor die situatie is dit advies heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of eigen middelen? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het toont aan welke opties jouw energieverbruik doen dalen. Aan de hand van dit plan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die de klus uitvoert. De prijs ligt tussen de €185,00 tot wel €305,00. Voor een normale tussenwoning kost dit advies circa €280,00. Het is goed om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Lauwerzijl te overwegen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Door die strategie kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen inkopen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert brengt het volledige complex in kaart.Het bureau vraagt bewoners naar het wensenlijstje om het appartementencomplex te vergroenen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. In het rapport vinden de eigenaren ook de uiteindelijke kosten en de totale terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt perfectioneren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Lauwerzijl voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw inspectierapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Een verbeterde energieprestatie draagt bij aan een gunstigere energierekening, een prettige omgeving om in te werken, een gunstigere milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de vergroeningsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie