Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Ezinge

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp laten plaatsen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Ezinge is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur komt thuis langs voor persoonlijk advies en verkent de verschillende optie. Het energierapport laat jouw zien welke aanbevelingen een energiebesparing realiseren en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het plan vind je uitgebreid de initiële investering en het rendement van de getoonde maatregelen. Het energieadvies is een uitkomst voor alle particuliere woningeigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij biedt een plan met alle werkzaamheden die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Onder andere: zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, ventileren met WTW.
 • Per keuze krijg je inzicht in de minimale prijzen, wat het oplevert en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Ezinge die hun huis willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-ezinge

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat maatregelen biedt om het energieverbruik te minderen en zo de energienota te beperken. In dit rapport wordt uitvoerig geïllustreerd welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat het allemaal kost, en wat het rendement is. Daaromtrent heb je de keuze uit maatregelen zoals spouwmuurisolatie, HR++ glas, dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler. Het is niet ingewikkeld. Een energieadviseur belt jouw voor een afspraak om kennis te maken. Deze adviseur doet een deskundige checkup en berekent welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Het rapport wordt opgemaakt met een opsomming van alle maatregelen. Daarbij ontvang je ook een begroting van de kosten en de besparing. Goed om te weten: Een maatwerkadviseur is neutraal en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het document geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Opmerking: Wil je je woning energiezuiniger maken, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De woning-analyse moet gedaan worden door een professionele specialist. Deskundige en onpartijdige energieadviseurs check je het portaal centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Ezinge (mei 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit adviesrapport geeft een schema met verschillende vergroeningsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Bijvoorbeeld sterk HR++ raamwerk (beglazing), het aanbrengen van isolatie op buitenmuren en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende tekst bieden we inzicht in de te nemen stappen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een gecertificeerde energieadviseur. Professionele maatwerkadviseurs check je op de website centraalregistertechniek.nl en uiteraard op dit portaal. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Niet vergeten: neem alleen contact op met specialisten die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Adviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Het is goed om 2 of 3 offertes te zoeken van erkende adviesbureaus. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Het vergelijken van de offertes is dan veel minder complex.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De afspraak is vastgelegd? Een goede voorbereiding is belangrijk. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via dit portaal krijg je een opsomming met potentiële maatregelen die mogelijk interessant zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor je adviesgesprek met de energiecoach in Ezinge.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Een maatwerkadviseurs komt bij je thuis en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen doelgericht zijn. Binnen een paar dagen stuurt hij een gefundeerd energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor elke energiemaatregel zie je in 1 oogopslag onderdelen zoals de minimale prijzen, de jaarlijkse besparing en de uiteindelijke terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Als je hiervoor kiest kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Een energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Ezinge laten uitvoeren). Deze vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie specialisten en installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie voor een uitgebreide inspectie. Het kan nuttig zijn dat de energieconsultant hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw huis?

Informeer bij energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Ezinge vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een objectieve expert. Het is goed om een expert uit de regio te zoeken Zij kennen de lokale woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In het schema hieronder vind je adres-informatie van goede energie experts die huizen inspecteren in de gemeente Westerkwartier. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Ezinge

Uitgelichte bedrijven: direct een rapport aanvragen

Wil je snel aan de slag? Bijgaand tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Ezinge waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op de button om jouw aanvraag meteen te starten.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar wat zijn goede opties? Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Er wordt een compleet plan opgesteld met alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. Bijgaand bieden we informatie rondom de belangrijkste duurzame oplossingen voor je woonhuis. Op deze website lees je ook alles over zonneboilers.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Ezinge

 1. Een gunstige energienota: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een schoner klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. De waarde van de woning stijgt: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (lees meer over isolatie)€1150,00€405,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10475,00€700,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5440,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3080,00€190,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€440,00€35,50 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €455,00€48,50 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparende maatregelen bij normale huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor concrete tips!

Zoek beschikbare deskundigen en ga direct aan de slag

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Je energierekening naar beneden brengen? Je huis isoleren in Ezinge is doorgaans een goed startpunt. D.m.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. De effecten zijn positief: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, je hoeft minder gas te stoken, je beperkt het geluid van buiten en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn meerdere subsidies te kiezen. Noemenswaardig: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,50per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,00per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €115,50per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan CV-ketel op gas. Het systeem gebruikt warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op je eigen dak. In de warme maanden (juli – september) kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. Onderstaand lees je handige info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en levert warm tapwater in huis. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het is een relatief duur systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Ezinge: een relatief goedkoop systeem en wordt met name toegepast in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze én jouw energierekening gaat naar beneden. Met een groot subsidie-voordeel, een 0% BTW-tarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Engie, Budget Energie, GreenChoice, Essent, Eneco of Vandebron, Enegiedirect.nl, Powerpeers, United Consumers, Oxxio. Door te salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een set met 10 zonnepanelen heb je – inclusief montage – al vanaf €6.000 en kan je terugverdienen in +/- 7 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een dak met voldoende ruimte met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Jouw eigen zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Voordelig zonnepanelen in Ezinge laten monteren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een collector op het dak met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het verwarmingssysteem genereert warm tapwater in de badkamer en keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om in huis warm water te gebruiken. Je gebruikt het in combinatie met een HR-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor een doorsnee woning (150 liter voorraadvat) komt uit op ongeveer €3.850 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Zoals bijv. badkamer of werkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Het biedt vele voordelen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een laag energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De tarieven van warmtepanelen ramen we op +/- €235,00 – €450,00 per infraroodpaneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Ezinge. Bijgaand vind je daarom een lijstje met relevante en betaalbare verduurzamingsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Ezinge!

Vraag adviesgesprek aan en krijg inzicht in hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Ezinge: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt investeringen die uit te voeren zijn om je woning te verduurzamen. Het document laat woningeigenaren ook zien wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis verder verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel wederom te calculeren. Een erkende energie inspecteur neemt de woning op en berekent de totale vraag naar gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig een huis is.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een goed energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Ontdek beschikbare subsidies in Ezinge

Bestaande woningen in Provincie Groningen moeten duurzamer worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Onderstaand vind je up-to-date info over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Ezinge.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan dak, gevel, (spouw)muur, ramen, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in mei 2024.
 • In het geval van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Westerkwartier biedt mogelijk ook zelf regionale subsidie-plannen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Westerkwartier vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Ezinge vergelijken in mei 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door dit zelf te financieren. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook voor andere regio’s zoals Niehove, Feerwerd en Lauwerzijl).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonnepanelen, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, dakisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor woningbezitters die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Westerkwartier.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Ezinge

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Ezinge?

Dit energie maatwerkadvies Ezinge is een document met daarin concrete maatregelen voor de vergroening van je huis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. vloerisolatie, HR++ glas, een warmtepomp installatie laten monteren of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het adviesplan bespreekt per maatregel de verwachte kosten en wat het oplevert. Een persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Dan is dit besparingsadvies verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of spaargeld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het geeft inzicht in welke maatregelen jouw woning verduurzamen. Middels dit adviesrapport wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw, de oppervlakte van de woning en de gekozen energieadviseur. De prijs ligt tussen de €215,00 t/m €345,00. Voor een gemiddelde woning betaal je om en nabij de €245,00. Het is aan te bevelen om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Ezinge te verkrijgen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Zo kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige doet een grondige inspectie van het hele pand. Het bedrijf kijkt samen met bewoners naar wat zij zouden willen aanpassen om het wooncomplex groener te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. In het document vinden bewoners ook de verwachte kosten en de jaarlijkse besparing.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als eigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt upgraden. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Ezinge voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw inspectierapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Goede energieprestatie draagt bij aan lagere lasten, een prettige omgeving om in te werken, minder hoge milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een speciale zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de maatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor alle informatie.

Plaats een reactie