Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Feerwerd

De hoogte van de energierekening beperken? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp laten plaatsen of zonnepanelen op het dak leggen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Feerwerd geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en verkent wat er mogelijk is. Het uiteindelijke advies is heel specifiek en geeft aan welke aanbevelingen doeltreffend zijn in jouw huis en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het energierapport tref je nauwkeurig de initiële investering en het rendement van de bekende duurzame keuzes. Het rapport met aanbevelingen is relevant voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke investeringen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij komt met een rapport met alle mogelijk interessante maatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Zoals o.a.: zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel kun je meer info vinden over de geschatte kosten, wat het oplevert en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het energierapport moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Feerwerd die hun woninglabel willen verbeteren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-feerwerd

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat een compleet advies geeft om energieverbruik te minderen en zo de energienota te verminderen. In dit rapport wordt zorgvuldig vermeld welke maatregelen interessant zijn, wat de prijs is, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Hierbij heb je de keuze uit maatregelen zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, HR++ glas, dakisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een maatwerkadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek om een goed advies te kunnen geven. Deze adviseur bekijkt grondig de hele woning en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een opsomming van alle maatregelen. Het rapport omvat ook een verwachting van de totale investeringskosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te benoemen: Deze maatwerkadviseur is objectief en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het rapport geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Ter verduidelijking: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het advies moet worden uitgevoerd door een erkende energiecoach / deskundige. Gecertificeerde en objectieve energieadviseurs zoek je via de site centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Feerwerd (april 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je woning te renoveren? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het plan bevat een weergaven van innovatieve duurzame oplossingen die relevant zijn voor jouw woning. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het aanbrengen van gevelisolatie met EPS en het plaatsen van een zonneboiler. Hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een betrouwbare maatwerkadviseur. Betrouwbare energie adviseurs kan je vergelijken op centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Let op: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Maatwerkadviseurs zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is verstandig om diverse offertes op te vragen van professionele energie adviseurs. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo specifiek mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur kost je dan minder moeite.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg dat je goed bent voorbereid. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal ontdek je een opsomming met opties die matchen met jouw situatie. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor een adviesgesprek met de energiecoach in Feerwerd.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Het adviesbedrijf loopt door de woning en berekent welke verduurzamingsmaatregelen aansluiten bij jouw wensen. Kort hierop mailt hij een betrouwbaar energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Bij alle energiemaatregelen vind je eigenschappen zoals de uiteindelijke kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de geschatte terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Feerwerd laten uitvoeren). De adviseur geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Hiervoor neem je contact op met isolatie-deskundigen en regionale installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Het kan nuttig zijn dat de energieconsultant hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor jouw woning?

Check energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Feerwerd vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een gecertificeerde maatwerk-adviespartij. Het is beter om een energie expert uit de omgeving te zoeken Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de lijst hieronder delen we adres-informatie van betrouwbare adviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Westerkwartier. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Feerwerd

Uitgelichte adviseurs: direct online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? Bijgaand tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Feerwerd die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel Nederlanders willen graag hun energieverbruik beperken. Het is lastig waar je moet beginnen! Daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt informatie over bespaarmogelijkheden, groot en klein. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? Bijgaand beschrijven we de meest interessante verduurzamingsmaatregelen voor je appartement. Op dit platform vind je ook informatie over infraroodpanelen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Feerwerd

 1. Een gunstige energienota: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een schoner milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Stijgende woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (bekijk hier meer info)€2310,00€165,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11525,00€715,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4915,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2880,00€195,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€460,00€56,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips) €1025,00€190,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij gewone woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor energieplan op maat!

Bekijk maatwerkadviseurs en plan een afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je minder gas stoken? Jouw huis isoleren in Feerwerd is dan eigenlijk de basis. Aan de hand van het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte behouden. Het kent gunstige effecten: de energierekening gaat omlaag, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is duurzaam, het werkt ook geluidswerend en je huis is interessanter op de markt. Er zijn veel subsidies te gebruiken. Tip: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,50per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €128,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

Energie besparen met de warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de CV- of HR ketel. Het genereert warmte uit natuurlijke warmtebronnen. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Je stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op je eigen dak. In de zomerse maanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In het bijgaande gedeelte bekijk je aanvullende informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en verhit al je tapwater. Je kunt dan helemaal van het gas af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Feerwerd: een prima te betalen installatie en kan eenvoudig worden gebruikt in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Goed voor het klimaat en je betaalt veel minder voor de energie. Door te profiteren van subsidies, geen BTW en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Vattenfall, Eneco, Engie, Essent of Delta, Vandebron, Powerpeers, United Consumers, Enegiedirect.nl. Door te salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een complete installatie van 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.850 en verdien je terug in zo’n 7 of 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een ligging op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Wil je zonnepanelen in Feerwerd bestellen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een buffervat voor jouw warmte water. Het boilersysteem levert snel warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Met een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor 4 personen (200 liter vat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.150 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is rond de 2 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Wat dit zo prettig maakt is: minder last van luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De kosten van warmtepanelen liggen tussen de €165,00 t/m €375,00 per IR-paneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Feerwerd. Bijgaand vind je daarom een overzicht met relevante en laag geprijsde vergroeningsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Start met een persoonlijk energieadvies in Feerwerd!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en zoek uit hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Feerwerd: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat allerlei maatregelen die je kunt uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit advies bespreekt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je op basis van het advies verdere verduurzamingsopties toegepast? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een herziend energielabel op te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur bekijk het huis en calculeert hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het label is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een groen energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Feerwerd

Praktisch alle huis in Provincie Groningen moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en – in het meest ideale geval – van het gas af. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Hieronder verstrekken we handige informatie over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Feerwerd.

 • Subsidie isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isolatiewerkzaamheden aan vloer, (spouw)muur, wanden, gevel, ramen.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in april 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Westerkwartier hanteert mogelijk nog extra plaatselijke subsidiemogelijkheden of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Westerkwartier zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Feerwerd vergelijken in april 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het gebruiken van eigen geld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. Hieronder vind je de details (ook relevant voor o.a. Lauwerzijl, Garnwerd en Saaksum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboilers, warmtepompen, dakisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een huis met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Westerkwartier.
 • Je eigen hypotheek ophogen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Feerwerd

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Feerwerd?

Een energie maatwerkadvies Feerwerd is een adviesrapport met concrete maatregelen voor het vergroenen van een woonhuis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan vloerisolatie, HR++ glas, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit besparingsplan behandelt per maatregel het kostenplaatje en wat de opbrengsten zijn. Een persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere huizenbezitters die hun huis energiezuinig willen maken en daarbij een subsidie willen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Voor deze situaties is dit adviesplan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het is concreet en vertelt welke keuzes jouw huis duurzamer kunnen maken. Door gebruik te maken van dit plan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat hangen af van het soort woning, de oppervlakte van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €195,00 tot ongeveer €325,00. Voor een doorsnee huis betaal je ongeveer €260,00. Het is aan te bevelen om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Feerwerd op te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen namens de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen inkopen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners de eisen en wensen om het gebouw groener te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het gehele object. In het rapport vinden de eigenaren ook de geraamde kosten en de uiteindelijke terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt perfectioneren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Feerwerd voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw rapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een optimale energieprestatie geeft lagere energielasten, een prettige omgeving om in te werken, een beperkte milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de duurzame oplossingen. Bezoek RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie