Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Holwierde

De hoogte van de energierekening beperken? Er zijn veel opties, waar begin in? Moet ik isoleren, een warmtepompsysteem kopen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Holwierde kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor de maatwerk-inspectie en test wat de mogelijkheden zijn. Het onderzoek toont aan welke werkzaamheden relevant zijn voor jouw huis en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het maatwerkadvies bieden ze in detail de investering en de terugverdientijd van de potentiële investeringskeuzes. Het maatwerkrapport is bedoeld voor alle particuliere woningbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke verduurzamingsmaatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij biedt een rapport met alle werkzaamheden die voor jouw interessant zijn.
 • Kies voor: warmtepomp plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel toont het rapport het kostenplaatje, de opbrengsten en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het energierapport neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Holwierde die duurzame investeringen willen uitvoeren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-holwierde

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor woningen en bedrijfspanden dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te remmen en zo de energienota te minderen. In het document wordt in grote lijnen aangegeven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de uitgaven zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen overwegen zoals warmtepomp, dakisolatie, infraroodpanelen, vloerisolatie, HR++ glas, spouwmuurisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een maatwerkadviseur komt langs voor inspecties en om samen jouw woning door te spreken. Deze adviseur check jouw huis en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Hij genereert een digitaal rapport met een lijst met duurzame oplossingen. In het rapport vind je ook een kostencalculatie en tevens een rendements-weergave. Let op: Iedere maatwerkadviseur werkt individueel en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het plan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Opmerking: Wil je jouw woning duurzamer maken, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. De inspecties moeten gedaan worden door een deskundige energiedeskundige. Gediplomeerde en bedreven energieadviseurs kan je vinden op het portaal centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Holwierde (mei 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis te vergroenen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit advies geeft een schema met innovatieve maatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het vervangen van (HR++) glas, het verhogen van de isolatiewaarde van gevels en het plaatsen van een zonneboiler. Hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een erkende energie-specialist. Geschikte EPA-adviseurs kan je vergelijken op Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Advies: selecteer zeker een adviseur die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Maatwerkadviesbureau’s rekenen verschillende tarieven. Het is raadzaam om enkele offertes te vragen van ervaren maatwerkadviseurs. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of doe je dit zelfstandig? Wees zo duidelijk als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur zal dan makkelijker worden.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Zorg dat je goed bent voorbereid. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal word je geleid naar een schema met werkzaamheden waar je mee kunt starten. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor je adviesgesprek met de energiecoach in Holwierde.

 4. Lees het hele energierapport door

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt langs en rekent uit welke potentiële maatregelen doeltreffend zijn. Kort hierop mailt hij een doorgerekend energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor de specifieke energiemaatregelen toont het rapport details zoals het kostenplaatje, de besparing en de uiteindelijke terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Holwierde laten uitvoeren). Deze vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan heb je andere bedrijven nodig. Zoek daarom contact met technici, isolatiebedrijven en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je thuis komen voor een uitgebreide inspectie. Het kan handig zijn dat de energie specialist hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor je huis?

Vind energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Holwierde vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een objectieve adviseur. Het is goed om een specialist nabij jouw woonplaats te zoeken Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In het schema hieronder behandelen we contactgegevens van professionele adviesbureaus die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Eemsdelta. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Holwierde

Uitgelichte bedrijven: meteen een afspraak maken

Wil je meteen beginnen met besparen? In de uitgelichte tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Holwierde die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om direct aan de slag te gaan.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen minder energie gebruiken. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Er wordt een compleet plan opgesteld met verschillende bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In het gedeelte hieronder delen we de beste duurzaamheidsmaatregelen voor je woonruimte. Of klik door voor meer informatie over woning isolatie.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Holwierde

 1. Verlaag je energienota: direct lagere maandlasten.
 2. Gunstig voor het milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (klik voor meer over isolatie)€3325,00€420,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5150,00€1030,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4620,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3080,00€175,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€490,00€41,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1025,00€195,00 p/jaar
Kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij reguliere huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek een adviseur en start vandaag nog

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Direct jouw energierekening minderen? Jouw huis isoleren in Holwierde is een aantrekkelijke optie. Door het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Dit heeft veel voordelen: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, de woning heeft een beter comfortniveau, het is duurzaam, je beperkt het geluid van buiten en de woningwaarde neemt toe. Er zijn diverse subsidies te kiezen. Noemenswaardig: voor isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,00per /m2): het einde van een muffe lucht in huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,00per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de traditionele HR-ketel. Het genereert warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Jouw stroom kan je zelf realiseren met een aantal zonnepanelen. In de hete maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. Hieronder noemen we aanvullende informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en verhit al je tapwater. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Holwierde: betaalbaar en werkt ook uitstekend bij huizen met een matige isolatie. Werkt samen met de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Door gebruikt te maken van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Eneco, Budget Energie, Vattenfall, Essent of Powerpeers, United Consumers, Enegiedirect.nl, Vandebron, Oxxio. Middels het salderingsprincipe ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen is al te plaatsen voor €5.600 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een dak dat volledig in privé-eigendom is met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Ga je zonnepanelen in Holwierde kopen? Dan betaal je niet eens BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een geïntegreerde zonnecollector en een voorraadvat. Het gehele systeem zorgt voor warm tapwater in de douche en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten dat nodig is voor warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een doorsnee woning (vat met 200 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.200 (met montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 40 tot 80 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of badkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: geen verstoring van de luchtcirculatie, een laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De kosten van warmtepanelen komen uit op zo’n €230,00 – €475,00 per infraroodpaneel.

Overige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Holwierde. Hieronder verstrekken we een weergave met effectieve en niet al te dure energiebesparende maatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: door verse lucht in het gebouw te verplaatsen, verbetert het rendement van de verwarming.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Holwierde!

Plan een adviesgesprek in en ontdek hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Holwierde: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt allerlei maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit besparingsrapport bespreekt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je op basis van het advies maatregelen laten uitvoeren? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om een herziend energielabel op te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur komt je huis en controleert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor de verwarming en warm water. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een duurzaam energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Ontdek beschikbare subsidies in Holwierde

Alle woningen en panden in Provincie Groningen moeten het energieverbruik minderen en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Onderstaand delen we actuele informatie de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Holwierde.

 • Subsidie isolatie: ontvang 30% van de kosten voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan wanden, (spouw)muur, ramen, gevel, vloer.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Eemsdelta heeft mogelijk zelf ook nog een aantal individuele subsidie opties of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Eemsdelta zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Holwierde bekijken in mei 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het inzetten van spaargeld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook relevant voor o.a. Garnwerd, Bierum en Appingedam).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee eigenaar-bewoners de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor gevelisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huizenbezitters die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Eemsdelta.
 • Je eigen hypotheek ophogen: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Holwierde

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Holwierde?

Het energie maatwerkadvies Holwierde is een plan met verschillende opties voor het energiezuinig maken van een woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, een warmtepomp installatie laten monteren of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit besparingsplan onderschrijft per maatregel het kostenplaatje en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Het persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en een subsidie nodig hebben.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In die gevallen is dit plan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het stelt bloot welke verduurzamingsmaatregelen jouw energieverbruik doen dalen. A.d.h.v. dit adviesplan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het soort woning, het woonoppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €200,00 tot wel €285,00. Voor een doorsnee huis betaal je voor het advies zo’n €245,00. Het is aan te bevelen om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Holwierde op te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Op basis daarvan kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bureau inventariseert bij de bewoners wat ze graag willen om het gebouw duurzamer te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het gehele object. In het rapport vinden de eigenaren ook de verwachte kosten en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt versterken. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Holwierde voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw document toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Een hogere energieprestatie zorgt voor lagere lasten, meer comfort, een gunstigere milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de maatregelen. ZIe ook RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie