Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Eemsdelta

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Eemsdelta geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor de maatwerk-inspectie en analyseert waar de mogelijkheden liggen. Het plan toont aan welke energiebesparende maatregelen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het energierapport vind je grondig de kosten en het rendement van de geselecteerde woningaanpassingen. Het energieadvies is aantrekkelijk voor particuliere woningeigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij stuurt een maatwerkadvies met alle duurzaamheidsmaatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Overweeg bijv.: infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel kun je meer info vinden over de verwachte kosten, wat het oplevert en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Eemsdelta die hun woning willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-eemsdelta

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor woningen en bedrijfspanden dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te remmen en derhalve de energierekening te drukken. In het document wordt specifiek aangegeven welke maatregelen interessant zijn, wat de totale uitgaven zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Daaromtrent heb je de keuze uit maatregelen zoals zonneboiler, dakisolatie, HR++ glas, warmtepomp, vloerisolatie, infraroodpanelen. Het is heel simpel. Een expert op het gebied van energie neem contact op voor een persoonlijk advies. Deze vakman bekijkt de woning volledig en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Het rapport wordt opgemaakt met een lijst met verduurzamingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een raming van de kosten en het totale rendement Goed om te benoemen: De maatwerkadviseur werkt autonoom en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het plan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Let op: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De inspecties moeten gedaan worden door een deskundige vakman. Professionele en onpartijdige energieadviseurs vind je op de site centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Eemsdelta (juli 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsplan biedt een lijst met bruikbare energiebesparende maatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Je kunt denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het toepassen van gevelisolatie met steenwol en het gebruik van een zonneboiler. Hierna leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een gediplomeerde energie-expert. Objectieve energie specialisten check je op Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Let op: ga uitsluitend voor partijen met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Energieadviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Het is beter om enkele offertes te vragen van gediplomeerde bedrijven. Vul je verwachtingen goed in. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je zelf klussen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur is op die manier veel relevanter.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je stap-voor-stap tot een opsomming met groene maatregelen die mogelijk interessant zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Eemsdelta.

 4. Energierapport samen doornemen

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt langs en onderbouwt welke duurzame investeringen geschikt zijn voor jouw huis. Niet veel later mailt hij een kwalitatief energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Per energiemaatregel noteren ze onderwerpen zoals de investering, de besparing en de terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Op dat moment kan je extra vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Een energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Eemsdelta laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-deskundigen en regionale installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Het kan nuttig zijn dat de EPA-adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor jouw woning?

Check energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Eemsdelta vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een BRL9500-02 gecertificeerde vakman. Het is slim om een specialist uit de omgeving te selecteren. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de onderstaande tabel check je adresgegevens van erkende adviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Eemsdelta. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Je kunt ook bedrijven vinden op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Eemsdelta

Uitgelichte vakbedrijven: direct online afspraak inplannen

Direct in contact komen met een adviseur? Bijgaand delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Eemsdelta die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de uitgelichte bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel huiseigenaren zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je ontvangt een goed advies over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In deze gids vind je de aantrekkelijkste duurzaamheidsmaatregelen voor je pand. Check ook meer informatie over ventileren.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Eemsdelta

 1. Een gunstigere energierekening: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een schoner klimaat: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Een hogere woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (bekijk meer info over isolatie)€4340,00€510,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6190,00€945,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4560,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3115,00€145,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€385,00€42,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1125,00€200,00 p/jaar
Kosten en baten van diverse energiebesparende maatregelen bij normale woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk beschikbare deskundigen en start vandaag nog

Snel besparen met woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Jouw huis isoleren in Eemsdelta is onmisbaar om te gaan besparen. Door het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen kan de woning de warmte beter vasthouden. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is klimaatbewust, je beperkt het geluid van buiten en je huis is interessanter op de markt. Er zijn veel subsidies die beschikbaar zijn. Belangrijk feit: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,50per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €115,50per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de CV- of HR ketel. Het genereert warmte uit natuurlijke warmtebronnen. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Jouw stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen. In de zomerse maanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn twee keuzes: een all-electric warmtepomp of een hybride model. Onderstaand check je aanvullende informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en levert warm tapwater in huis. Het gasverbruik kan dan naar 0. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Eemsdelta: een voordeliger systeem en werkt ook uitstekend bij huizen met een matige isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Goed voor het klimaat en je bespaart flink op de energiekosten. Door te informeren naar de subsidies, een gunstige BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Engie, GreenChoice, Vattenfall, Eneco & Powerpeers, United Consumers, Enegiedirect.nl, Oxxio, Vandebron. Doordat je mag salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een goede set met 10+ panelen kost je circa €5.400 en heb je terugverdiend binnen 6 tot 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: het dak heeft voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Eemsdelta laten installeren? Dan betaal je niet eens BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door één of meer zonnecollectoren op het dak een voorraadvat en een naverwarmer. Het verwarmingssysteem zorgt constant voor nieuw warm tapwater om te douchen en te koken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de aanleg van een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om warm water te produceren. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor normaal gebruik (3,5 m2 / 150 liter vat) kost ongeveer €3.250 inclusief installatiewerk.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 2 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Handig voor bijv. de badkamer of een thuiskantoor. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Deze oplossing is positief door: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een relatief laag energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De tarieven van warmtepanelen komen uit tussen de €245,00 tot €375,00 per warmtepaneel.

Andere praktische energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Eemsdelta. Hieronder delen we daarom een lijst met effectieve en laag geprijsde verduurzamingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Eemsdelta!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en achterhaal hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Eemsdelta: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat allerlei maatregelen die je kunt gebruiken om jouw woning energiezuiniger te maken. Het document geeft ook aan wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis verder verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je korting op je hypotheekrente? Wij adviseren dan om de woning opnieuw te laten keuren. Een gekwalificeerde energie inspecteur komt je huis en onderzoekt hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label duidt aan hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het woninglabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een goed energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Eemsdelta

Praktisch alle huis in Provincie Groningen moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In de box hieronder delen wij up-to-date info over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Eemsdelta.

 • Subsidie isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatiewerkzaamheden aan dak, ramen, gevel, (spouw)muur, wanden.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Eemsdelta hanteert mogelijk nog extra individuele subsidieregelingen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Eemsdelta zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Eemsdelta gebruiken in juli 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is met eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook geldig voor o.a. Pekela, Oldambt en Het Hogeland).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizenbezitters energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor zonneboilers, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningeigenaren met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Eemsdelta.
 • Pas je eigen hypotheek aan: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Eemsdelta

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Eemsdelta?

Een energie maatwerkadvies Eemsdelta is een besparingsrapport met suggesties voor de verduurzaming van jouw woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit besparingsadvies bespreekt per maatregel een kostenbegroting en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Een persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor huizeneigenaren die willen verduurzamen en een subsidie nodig hebben.

Is het energierapport verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die situatie is dit rapport een must. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of spaargeld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat je zien welke maatregelen jouw energierekening doen dalen. Door gebruik te maken van dit adviesrapport is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat hangen af van het type huis, de oppervlakte van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. De tarieven liggen tussen de €195,00 tot ongeveer €335,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak is het tarief circa €280,00. Het is aan te bevelen om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Eemsdelta te bekijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Zo kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bedrijf vraagt bewoners naar de wensen en behoeftes om het verzamelgebouw of wooncomplex te verduurzamen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Dit is natuurlijk ook met de geschatte kosten en de terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verbeteren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Eemsdelta voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw advies gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, pand of kantoor Een verfijnde energieprestatie mondt uit in een lagere energierekening, een verbeterd werkcomfort, extra voordeel op de milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de duurzame oplossingen. Ga naar RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie