Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Woldendorp

Besparen op de energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Woldendorp biedt uitkomst! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor advies op maat en verkent wat de opties zijn. Het onderzoek geeft inzicht in welke energiebesparende maatregelen het energieverbruik laten dalen en het leefklimaat optimaliseren. In het verduurzamingsrapport check je uitvoerig de kosten en de terugverdientijd van de potentiële maatregelen. Het rapport met aanbevelingen is relevant voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke werkzaamheden jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij biedt een energiebesparingsadvies met alle duurzame investeringen die je kan laten uitvoeren.
 • Zoals o.a.: zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen.
 • Per onderdeel check je de geraamde kosten, wat het je oplevert en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Woldendorp die hun huis willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-woldendorp

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor private panden en zakelijke gebouwen dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te remmen en derhalve de energierekening te minimaliseren. In het onderzoek wordt grondig beschreven welke maatregelen je kunt nemen, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Daaromtrent kun je maatregelen overwegen zoals infraroodpanelen, HR++ glas, zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een maatwerkadviseur komt op locatie langs om met jouw samen een plan te schrijven. Deze professional doet een deskundige checkup en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Hij genereert een digitaal rapport met een lijst met duurzame oplossingen. Het rapport omvat ook een prijslijst met verwachte kosten en tevens een rendements-weergave. Hierbij geldt altijd: Iedere maatwerkadviseur werkt individueel en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het adviesplan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Opmerking: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De woning-analyse moet gedaan worden door een gecertificeerde expert. Gecertificeerde en neutrale energieadviseurs kan je achterhalen via de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Woldendorp (mei 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het vergroenen van jouw pand? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het plan bevat een weergaven van uiteenlopende energiebesparingsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Denk hierbij aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het aanbrengen van buitenmuurisolatie met glaswol of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In het volgende blok delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een gediplomeerde adviseur. Objectieve specialisten kan je bekijken op Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Belangrijk: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Maatwerkadviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Het is slim om diverse offertes aan te vragen van BRL9500-02 gecertificeerde bedrijven. Geef je verwachtingen vooraf aan. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of doe je dit zelfstandig? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. Het vergelijken van de offertes zal dan makkelijker worden.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De meeting is afgesproken. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je tot een lijst met werkzaamheden die matchen met jouw situatie. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor je adviesgesprek met de energiecoach in Woldendorp.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Een maatwerkadviseurs komt thuis langs en inspecteert welke investeringen het meest effectief zijn. Op basis van zijn bevindingen krijg je het doorberekende energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Bij alle energiemaatregelen toont het rapport kenmerken zoals het financiële plaatje, de jaarlijkse besparing en de terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Daarbij kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Deze energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Woldendorp laten uitvoeren). Deze vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Hiervoor neem je contact op met isolatie-deskundigen en installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen voor de complete woninganalyse. Indien gewenst kan je vragen of de energieconsultant daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor je woonhuis?

Contacteer energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Woldendorp vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een erkende specialist. Het is verstandig om een specialist uit de regio te zoeken Ze zijn bekend met het type woning, en je betaald minder voor reiskosten. Bijgaand behandelen we contactgegevens van goede adviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Eemsdelta. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
MVO Bouwtechnische BegeleidingStationsweg 109951BAWinsum
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Woldendorp

Uitgelichte vakbedrijven: direct online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Woldendorp waar je vaak snel terecht kunt. Klik op een van de aanbieders om meteen een afspraak in te plannen.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen besparen op de energiekosten. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je ontvangt een goed advies over bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Hieronder delen wij goede verduurzamingsmaatregelen voor jouw woning. Of klik door voor meer informatie over LED-verlichting.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Woldendorp

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van dak (bekijk hier meer info)€4305,00€505,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11500,00€655,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4845,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3035,00€210,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€445,00€23,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1025,00€175,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van verduurzamingsmaatregelen bij normale huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor direct energie besparen!

Zoek beschikbare deskundigen en plan afspraak in

De voordelen van woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Je huis isoleren in Woldendorp is een aantrekkelijke optie. Door het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren gaat er minder warmte verloren. Woningisolatie is een absolute must: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je hoeft minder gas te stoken, het werkt ook geluidswerend en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verscheidene subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Advies: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,50per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,00per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €116,00per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor CV-ketel op gas. Het onttrekt warmte aan warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Stroom kan opgewekt worden met een aantal zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride oplossing. In de opsomming hieronder noemen we aanvullende informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en maakt het tapwater warm. Je kunt dan helemaal van het gas af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Woldendorp: is een stuk betaalbaarder en wordt met name toegepast in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en jouw energierekening gaat fors omlaag. Dankzij lokale subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Vattenfall, Engie, GreenChoice, Budget Energie, Eneco & Powerpeers, Enegiedirect.nl, Oxxio, United Consumers, Vandebron. Via de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kost ongeveer €4.950 en verdien je terug in zo’n 7 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een ligging op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Voordelig zonnepanelen in Woldendorp laten installeren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler is een warmte genererende zonnecollector en een extra buffervat. Het boilersysteem is verantwoordelijk voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om in de woning warm water te maken. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 150 liter) is al beschikbaar vanaf €3.750 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Denk aan de badkamer of een thuiskantoor. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen ongewenste luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De onkosten van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €160,00 – €475,00 per paneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Woldendorp. Onderstaand delen we daarom een weergave met praktische en laag geprijsde verduurzamingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Woldendorp!

Plan een adviesgesprek in en ontdek hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Woldendorp: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt energiebesparende maatregelen die je kunt uitvoeren om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit besparingsadvies geeft ook inzicht in wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis aangepakt? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het energielabel opnieuw te berekenen. Een vakbekwame energie inspecteur neemt de woning op en checkt de totale vraag naar gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label vertelt hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een goed energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Verduurzaam je woning met subsidies in Woldendorp

Alle woningen en panden in Provincie Groningen moeten duurzamer worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Ga je een subsidieaanvraag doen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Bijgaand onderzoek je actuele informatie de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Woldendorp.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isolatiewerkzaamheden aan gevel, vloer, dak, ramen, wanden.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in mei 2024.
 • Voor zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Eemsdelta heeft mogelijker zelf ook nog particuliere subsidie opties en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Eemsdelta vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Woldendorp opvragen in mei 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit te betalen met eigen geld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? In dat geval kan je kiezen voor een lening. De overheid biedt diverse duurzame leningen. Hieronder vind je meer informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Nieuw Scheemda, Termunten en Nieuwolda).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huizenbezitters die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Eemsdelta.
 • Pas je eigen hypotheek aan: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Woldendorp

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Woldendorp?

Het energie maatwerkadvies Woldendorp is een rapport met tips en aanbevelingen voor het verduurzamen van jouw woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan vloerisolatie, HR++ glas, het toepassen van een warmtepompsysteem of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit besparingsrapport biedt per maatregel de geraamde kosten en het rendement. Dit persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor particuliere woningeigenaren die willen vergroenen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor die situatie is dit adviesplan verplicht. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het verduidelijkt welke maatregelen de meeste besparing opleveren. Door gebruik te maken van dit adviesplan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat worden berekend op basis van huistype, de totale oppervlakte en de gekozen adviseur. De kosten variëren tussen de €225,00 t/m €315,00. Voor een gemiddelde woning betaal je ongeveer €230,00. Het is aan te bevelen om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Woldendorp te verkrijgen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Middels deze methode kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De adviseur zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bureau vraagt bewoners naar wat zij zouden willen aanpassen om het complex te optimaliseren. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Dit is natuurlijk ook met de verwachte kosten en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt perfectioneren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Woldendorp voor gebouweigenaren. Deze utiliteitsbouw analyse gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een hogere energieprestatie resulteert in een lagere energierekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een gunstigere milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzame oplossingen. Tip: op de site van het RVO voor meer info.

Plaats een reactie