Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Nieuwolda

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Een Energiebesparing Maatwerkadvies Nieuwolda kan je hierbij verder helpen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor advies op maat en beoordeelt waar besparingen mogelijk zijn. Het plan laat jouw zien welke aanbevelingen een energiebesparing realiseren en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het plan onderzoek je uitvoerig de initiële investering en het rendement van de getoonde duurzame keuzes. Het aanbevelingen-rapport is bedoeld voor alle particuliere huiseigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke opties een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij verstrekt een maatwerkadvies met alle opties die je kan laten uitvoeren.
 • Overweeg bijv.: infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel toont het rapport een kostenbegroting wat het rendement is en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Nieuwolda die een beter energielabel willen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-nieuwolda

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat helpt om het energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te verlagen. In het rapport wordt uitvoerig beschreven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de totale investering is, en hoeveel je gaat besparen. Bij een dergelijk advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld zonneboiler, infraroodpanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, HR++ glas. Het is een eenvoudige procedure. Een expert op het gebied van energie neem contact op om samen jouw wensen te inventariseren. Deze persoon doet een grondige analyse en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Hij genereert een digitaal rapport met alle duurzaamheidsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de verwachte besparing. Hierbij geldt altijd: De maatwerkadviseur is objectief en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het adviesplan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Ter verduidelijking: Ga je je huis overzetten op groene energie, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Dit rapport moet zijn geschreven door een neutrale energie-expert. Vakbekwame en bedreven energieadviseurs vind je op centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Nieuwolda (mei 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je woning te renoveren? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit besparingsplan geeft een overzicht met diverse energiebesparingsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Denk hierbij aan het plaatsen van HR++ beglazing, het verhogen van de isolatie van buitengevels en het gebruik van een zonneboiler. In onze stappenplan bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een gecertificeerde energie-specialist. Deskundige energie experts vind je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Belangrijk: ga in zee met een adviesclub die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Adviesbureaus kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is raadzaam om verschillende offertes te vragen van gecertificeerde energie experts. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je zelf klussen? Geef zoveel details als mogelijk. Het vergelijken van de offertes wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Het adviesgesprek is ingepland. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl ontdek je een overzicht van mogelijk interessante maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor een adviesgesprek met de energiecoach in Nieuwolda.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  De adviseur loopt door de woning en onderbouwt welke werkzaamheden passen bij de woning. Kort hierop stuurt hij een compleet energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor elke energiemaatregel delen ze informatie zoals het kostenplaatje, de besparing per jaar en de totale terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Hier is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Een energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Nieuwolda laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Vraag meerdere offertes op bij isolatie specialisten en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan nuttig zijn dat de energie expert hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor jouw woonhuis?

Contacteer energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Nieuwolda vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een betrouwbare specialist. Het is verstandig om een energie-specialist uit de regio te benaderen. Ze kennen het type woning, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In het schema hieronder lees je contactgegevens van mogelijke specialisten die werken in de gemeente Oldambt. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Tip: actuele adressen vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
MVO Bouwtechnische BegeleidingStationsweg 109951BAWinsum
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Nieuwolda

Uitgelichte energie adviseurs: meteen een afspraak maken

Wil je direct een afspraak inplannen? Bijgaand vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Nieuwolda waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren willen minder energie gebruiken. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Er wordt een compleet plan opgesteld met een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? Hieronder behandelen we de aantrekkelijkste duurzaamheidsmaatregelen voor jouw huis. Check ook meer informatie over radiatorfolie.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Nieuwolda

 1. Een aantrekkelijke energierekening: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (klik voor meer info)€1685,00€325,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4025,00€980,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4940,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3260,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€330,00€32,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €27,00€34,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor energieplan op maat!

Zoek beschikbare adviseurs en plan een afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Meteen een lagere energienota? Je huis isoleren in Nieuwolda is een aantrekkelijke optie. D.m.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. De effecten zijn positief: je kunt direct besparen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is klimaatbewust, je hebt geen last van lawaai van de buren en de woningwaarde neemt toe. Er zijn veel subsidies te selecteren. Goed om te weten: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,00per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €121,50per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasketel. Deze installatie profiteert van de warmte van natuurlijke warmtebronnen. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. De stroom kan je halen uit een aantal zonnepanelen. In de zomer kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride model. In het stuk hieronder check je extra details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en verhit al je tapwater. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Nieuwolda: gunstig geprijsd en is een goede oplossing voor woningen met een slechtere isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Dankzij lokale subsidies, het BTW-nultarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Vattenfall, GreenChoice, Engie, Essent, Budget Energie of United Consumers, Powerpeers, Oxxio, Enegiedirect.nl, Vandebron. Door de salderingsmaatregel kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een goede set met 10+ panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.650 en kan je terugverdienen in +/- 6 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een dak met voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • De zonnestroom die je over hebt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Ga je zonnepanelen in Nieuwolda laten plaatsen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een collector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Het systeem maakt veel warm tapwater mogelijk in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Via een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor het gebruik van warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost je circa €3.400 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is ongeveer 2 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Zoals bijv. een hobbyruimte of badkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Deze oplossing is positief door: geen effect op de luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De kosten van warmtepanelen liggen tussen de €195,00 t/m €450,00 per element.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Nieuwolda. Bijgaand vind je daarom een lijstje met doelgerichte en laag geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Nieuwolda!

Vraag naar het adviesgesprek en vind uit hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Nieuwolda: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat concrete maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om te besparen op de energielasten. Het adviesplan vertelt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het energielabel opnieuw te berekenen. Een speciale energie inspecteur komt je huis en controleert de totale vraag naar gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label indiceert hoe zuinig een huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een groen energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Woning duurzaam maken met subsidies in Nieuwolda

Praktisch alle huis in Provincie Groningen moeten verduurzamen en – in het meest ideale geval – van het gas af. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In dit blokje tref je een overzicht met de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Nieuwolda.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang 30% van de kosten voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan ramen, wanden, dak, gevel, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in mei 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Oldambt heeft mogelijk zelf ook nog een aantal lokale subsidiemogelijkheden of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Oldambt vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Nieuwolda aanvragen in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door dit te betalen met eigen geld. Kom je geld tekort? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Tjuchem, Wagenborgen en t Waar).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee eigenaren van een woning de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor warmtepompen, zonnepanelen, zonneboilers, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een huis die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Oldambt.
 • Je hypotheek oprekken: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Nieuwolda

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Nieuwolda?

Dit energie maatwerkadvies Nieuwolda is een besparingsplan met suggesties voor het vergroenen van jouw woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van het dak of gevel, het plaatsen van een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit besparingsplan bespreekt per maatregel de kosten en wat de opbrengsten zijn. Het persoonlijk energieadvies is relevant voor particuliere woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Voor deze situaties is dit adviesplan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat jouw zien welke alternatieven jouw woning verduurzamen. A.d.h.v. dit besparingsrapport is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat hebben te maken met woningtype, de omvang van de woning en de betrokken adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €240,00 tot €335,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak betaal je om en nabij de €235,00. Het is aan te bevelen om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Nieuwolda aan te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Middels deze methode kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen inkopen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het keuringsbureau inventariseert bij de bewoners de woonwensen om het verzamelgebouw of wooncomplex te optimaliseren. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Uiteraard inclusief het kostenplaatje en het rendement.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verbeteren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Nieuwolda voor gebouwen. Het utiliteitsbouw rapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Een optimale energieprestatie geeft een gunstigere energierekening, een aangenaam binnenklimaat, extra voordeel op de milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de maatregelen. Ga naar RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie