Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Wagenborgen

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Zal ik starten met isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Wagenborgen biedt antwoord op deze vragen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor doelgericht advies en bestudeert waar de kansen liggen. Het rapport is concreet en vertelt welke werkzaamheden het energieverbruik laten dalen en het binnenklimaat verbeteren. In het plan vind je in detail de kosten en het rendement van de mogelijke verduurzamingsmaatregelen. Het rapport is ontworpen voor particuliere woningbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke duurzame investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij biedt een verduurzamingsplan met alle energiebesparende maatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Overweeg bijv.: zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW, woningisolatie.
 • Per optie krijg je inzicht in de minimale prijzen, de besparing en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Wagenborgen die hun woning willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-wagenborgen

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor privé-woningen en kantoren dat een volledig plan presenteert om minder energie te gebruiken en daarmee de energiekosten te reduceren In het onderzoek wordt nauwkeurig omschreven welke investeringen je kunt doen, wat het kost, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Daaromtrent kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere zonneboiler, HR++ glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie, infraroodpanelen, vloerisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een energie-expert neem contact op om samen jouw woning door te spreken. Deze vakman doet een deskundige checkup en weet welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Hij schrijft een rapport met een lijst met vergroeningsmaatregelen. Het rapport omvat ook een verwachting van de totale investeringskosten en de besparing. Let op: Elke maatwerkadviseur werkt individueel en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het advies vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Actueel: Ga je jouw huis verduurzamen, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een professionele adviseur. Gediplomeerde en betrouwbare energieadviseurs contacteren via de site centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Wagenborgen (mei 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit energieadvies geeft concreet advies dankzij een overzicht met alle maatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Bijvoorbeeld sterk HR++ raamwerk (beglazing), gevelisolatie met steenwol en het toepassen van zonnecellen. In het stappenplan hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een betrouwbare adviseur. Erkende specialisten zijn vindbaar op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Niet vergeten: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviseurs kunnen individuele tarieven rekenen. Het is aan te bevelen om meerdere offertes te ontvangen van neutrale adviseurs. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je zelf klussen? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. Het vergelijken van de prijsopgaven zal dan makkelijker worden.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via deze website krijg je een overzicht van duurzaamheidsmaatregelen die mogelijk interessant zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Wagenborgen.

 4. Energierapport samen doornemen

  De energie specialist loopt door de woning en berekent welke verduurzamingsmaatregelen doelgericht zijn. Vervolgens krijg je een gunstig energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Per energiemaatregel delen ze informatie zoals de verwachte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de totale terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Bij deze afspraak kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Deze energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Wagenborgen laten uitvoeren). De specialist kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Hiervoor neem je contact op met isolatie-vakmannen en lokale installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om de woning van dichtbij te bekijken. Vraag eventueel of de energieconsultant daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor je pand?

Contacteer energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Wagenborgen vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een betrouwbare expert. Het is goed om een energie-specialist uit de regio te kiezen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. Hieronder behandelen we adresgegevens van professionele energieadviseurs die actief zijn in de gemeente Eemsdelta. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
MVO Bouwtechnische BegeleidingStationsweg 109951BAWinsum
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Wagenborgen

Uitgelichte energie adviseurs: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de bijgaande tabel tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Wagenborgen waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel mensen willen minder energie gebruiken. Maar waar moet ik beginnen? Daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt informatie over een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? Hieronder behandelen we goede maatregelen voor je woonruimte. Bekijk ook onze pagina met informatie over tochtstrips.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Wagenborgen

 1. Verlaag je energienota: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Goed voor het klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. De waarde van de woning stijgt: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (klik voor meer info)€2455,00€145,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€12050,00€690,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5170,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3045,00€200,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€490,00€58,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer energiebespaartips) €605,00€41,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparingsmaatregelen bij normale woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk beschikbare deskundigen en plan een afspraak in

De voordelen van woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Een huis isoleren in Wagenborgen is een minimale vereiste. Door het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer verlies je minder warmte in huis. Dit heeft veel voordelen: je bespaart meteen op de energienota, de woning heeft een beter comfortniveau, het is klimaatbewust, het functioneert tevens als een geluidswal en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verschillende subsidies beschikbaar. Goed om te weten: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): verhoogde thermische isolatie, tot wel 30% energiebesparing.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,50per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €118,00per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de traditionele CV-ketel. Het gebruik de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Jouw stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je huis. In de hete maanden kan het ook nog eens koelen. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. Onderstaand bieden we relevante info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en maakt het tapwater warm. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Het is een relatief duur systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Wagenborgen: een voordeliger systeem en wordt met name toegepast in huizen met een matige isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en jouw energierekening gaat fors omlaag. Mede dankzij de subsidies, een 0% BTW-tarief en de beschikbaarheid van diverse groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Vattenfall, Eneco, Essent, GreenChoice, Engie en Oxxio, Delta, United Consumers, Vandebron, Enegiedirect.nl. Door de salderingsmaatregel kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een set met 10 zonnepanelen kan je laten monteren voor €5.650 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 tot 7 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Zonnepanelen in Wagenborgen laten plaatsen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler bestaat uit een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een voorraad- of opslagvat. Deze installatie maakt veel warm tapwater mogelijk voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor het gebruik van warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een familie (vat met 150 liter) komt uit op ongeveer €3.150 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is rond de 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (v.a. 50cm bij 100 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Handig voor bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: geen ongewenste luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De onkosten van warmtepanelen ramen we op +/- €220,00 t/m €525,00 per warmtepaneel.

Snelle energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Wagenborgen. In de box hieronder vind je een lijstje met impactvolle en goedkope energiebesparingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Wagenborgen!

Regel een adviesgesprek en kom erachter hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Wagenborgen: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat opties die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Het plan geeft ook aan wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis aangepakt? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om een herziend energielabel op te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur doet een grondige check en calculeert de benodigde gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label geeft inzicht in hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een actueel energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Verduurzamen van je huis met subsidies in Wagenborgen

De meeste panden in Provincie Groningen moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk helemaal van het gas af. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In het gedeelte hieronder verstrekken we een overzicht met de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Wagenborgen.

 • Landelijke subsidie isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isoleren van dak, ramen, vloer, wanden, gevel.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in mei 2024.
 • In het geval van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Eemsdelta biedt mogelijk aanvullende particuliere subsidie-middelen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Eemsdelta vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Wagenborgen gebruiken in mei 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het inzetten van spaargeld. Is er niet voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We lichten graag het een en ander toe (ook voor andere regio’s zoals t Waar, Woldendorp en Nieuw Scheemda).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee eigenaren van een woning hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonneboilers, vloerisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een woning die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Eemsdelta.
 • Je eigen hypotheek ophogen: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Wagenborgen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Wagenborgen?

Een energie maatwerkadvies Wagenborgen is een advies met tips en aanbevelingen voor het energiezuinig maken van jouw pand die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het isoleren van het dak of gevel, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit energieadvies onderschrijft per maatregel het kostenplaatje en de totale terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor VVE’s en particulieren die willen verduurzamen en dit willen financieren met een subsidie.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die gevallen is dit rapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of eigen middelen? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het verduidelijkt welke aanbevelingen jouw energierekening doen dalen. Door gebruik te maken van dit rapport kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat hebben te maken met huistype, de grootte van de woning en de betrokken adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €195,00 tot €310,00. Voor een gemiddelde woning betaal je voor het advies zo’n €260,00. Het is nuttig om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Wagenborgen te bekijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Zo kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen inplannen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het inspectiebureau achterhaalt bij de bewoners de wensen en behoeftes om het wooncomplex groener te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners vinden hier ook de verwachte prijzen en de geschatte terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt perfectioneren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Wagenborgen voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw inspectierapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een duurzamere energieprestatie zorgt voor lagere lasten, een aangenaam binnenklimaat, extra voordeel op de milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de maatregelen. Ga naar de website van het RVO voor meer info.

Plaats een reactie