Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Termunten

Besparen op de energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Moet ik isoleren, een warmtepomp kiezen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Termunten is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en inspecteert de verschillende optie. Het energiebesparingsadvies is heel specifiek en geeft aan welke energiebesparende maatregelen jouw energierekening direct doen dalen en het binnenklimaat verbeteren. In het maatwerkrapport delen ze gedetailleerd de investering en de terugverdientijd van de verschillende duurzame opties. Het maatwerkadvies is speciaal in het leven geroepen voor alle particuliere woningbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke maatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Je ontvangt een plan met alle maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Denk aan: infraroodpanelen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per onderdeel vind je de geraamde kosten, het rendement en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Termunten die hun woning duurzamer willen maken en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-termunten

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor woningen en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te beperken. In het rapport wordt zorgvuldig vermeld welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat het kost, en wat het rendement is. Hierbij kun je maatregelen overwegen zoals dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, HR++ glas, zonneboiler. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een specialist op het gebied van energie neem contact op om samen jouw wensen te inventariseren. Deze persoon neemt de woning op en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Het rapport wordt opgemaakt met een overzichtelijke weergave van de vergroeningsmaatregelen. In het advies tref je ook een raming van de kosten en het totale rendement Disclaimer: Elke maatwerkadviseur werkt als specialist en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het verslag geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Belangrijk: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De woning-analyse moet gedaan worden door een erkende expert op het gebied van energie . Professionele en bedreven energieadviseurs zijn te vinden op centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Termunten (februari 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit energieplan helpt je op weg met innovatieve maatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Je kunt bijvoorbeeld denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het verhogen van de isolatie van buitengevels en het plaatsen van een zonneboiler. Hierna leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een neutrale adviseur. Gekwalificeerde experts vind je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Let op: neem alleen contact op met specialisten die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Adviseurs rekenen verschillende tarieven. Het is nuttig om diverse offertes te vragen van ervaren specialisten. Beschrijf je wensen van tevoren. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo gedetailleerd mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken kun je dan probleemloos doen.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Zorg dat je goed bent voorbereid. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je uiteindelijk tot een lijst met mogelijk interessante maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Termunten.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Het maatwerkadviesbureau neemt de woning op en inspecteert welke verduurzamingsmaatregelen gunstig zijn. Op basis van zijn bevindingen verstuurt hij een gunstig energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Per energiemaatregel noteren ze kenmerken zoals de verwachte prijzen, het rendement en de geraamde terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Als je hiervoor kiest is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Termunten laten uitvoeren). De specialist adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-experts en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning nog eens goed op te nemen. Vraag eventueel of het adviesbureau hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor jouw pand?

Bekijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Termunten vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een ervaren energieadviseur. Het is nuttig om een maatwerkadviseur uit jouw eigen regio te kiezen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en het bespaart reiskosten. In de lijst hieronder verstrekken we namen en adressen van mogelijk interessante EPA-adviseurs die actief zijn in de gemeente Eemsdelta. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Tip: actuele adressen vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
MVO Bouwtechnische BegeleidingStationsweg 109951BAWinsum
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Termunten

Uitgelichte energie adviseurs: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de bijgaande tabel tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Termunten waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel consumenten zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar wat zijn goede opties? Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je ontvangt een goed advies over alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Maar waar moet ik dan aan denken? Bijgaand behandelen we de belangrijkste energiebesparende maatregelen voor je appartement. Bekijk ook onze pagina met informatie over inductie koken.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Termunten

 1. Beperk de energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. De waarde van de woning stijgt: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer over isolatie)€1910,00€145,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5980,00€885,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5180,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2905,00€165,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€370,00€24,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1000,00€195,00 p/jaar
Kosten en besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij normale woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor concrete tips!

Bekijk beschikbare adviseurs en plan een afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Meteen een lagere energienota? Een huis isoleren in Termunten is onmisbaar om te gaan besparen. A.d.h.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer gaat er minder warmte verloren. Dit heeft veel voordelen: je energiefactuur wordt flink minder, het is aangenaam warm in huis, het is een groene investering, het functioneert tevens als een geluidswal en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn meerdere subsidies waar je gebruik van kunt maken. Disclaimer: voor isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,50per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €118,50per /m2): HR++ glas is sterker en biedt tevens meer bescherming tegen inbraak.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan CV-ketel op gas. Hij gebruikt energie van bronnen zoals lucht of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. De stroom kan je genereren met zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem. In het bijgaande gedeelte ontdek je meer informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en pompt warm tapwater door de woning. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. All-electric is vrij prijzig, en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Termunten: betaalbaar en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Door te profiteren van subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Budget Energie, Engie, GreenChoice, Vattenfall, Essent & Delta, Enegiedirect.nl, United Consumers, Oxxio, Vandebron. Doordat je mag salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een set met 10 zonnepanelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.350 en heb je terugverdiend binnen 7 of 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een ligging op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Eventuele overtollige zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Zonnepanelen in Termunten kopen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit de speciale zonnecollector (op het dak) en een extra buffervat. Het boilersysteem maakt veel warm tapwater mogelijk in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Dankzij de zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om water te verwarmen. Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (150 liter voorraadvat) kost ongeveer €3.300 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Ideaal voor in een hobbyruimte of badkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen ongewenste luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €235,00 t/m €550,00 per element.

Overzicht met overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Termunten. In het gedeelte hieronder delen we daarom een schema met populaire en gunstig geprijsde vergroeningsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: door verse lucht in het gebouw te verplaatsen, verbetert het rendement van de verwarming.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Termunten!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en check hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Termunten: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat verduurzamingsmaatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om te besparen op de energielasten. Het adviesplan deelt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je op basis van het advies verdere verduurzamingsopties toegepast? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om een herziend energielabel op te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur bekijk het huis en bekijkt de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label duidt de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een gunstig energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Een duurzame woning met subsidies in Termunten

De meeste panden in Provincie Groningen moeten duurzamer worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In de box hieronder kan je aan de slag met een overzicht met de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Termunten.

 • Subsidie isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor het laten isoleren van (spouw)muur, ramen, gevel, dak, wanden.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in februari 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Eemsdelta biedt mogelijk aanvullende lokale subsidieregelingen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Eemsdelta tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Termunten gebruiken in februari 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het inzetten van spaargeld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Nieuwolda, Termunterzijl en Wagenborgen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizenbezitters en VvE’s hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningbezitters die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Eemsdelta.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Termunten

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Termunten?

Een energie maatwerkadvies Termunten is een adviesrapport met daarin concrete maatregelen voor het vergroenen van een pand die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het gebruik van een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het document onderschrijft per maatregel een kostenbegroting en wat de opbrengsten zijn. Een persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Op dat moment is dit document een must. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of eigen middelen? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het is concreet en vertelt welke opties jouw woning duurzamer kunnen maken. Door gebruik te maken van dit plan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat hangen af van het type woning, de oppervlakte van het huis, en de betrokken adviseur. De prijs ligt tussen de €240,00 tot en met €290,00. Voor een doorsnee huis betaal je voor het advies zo’n €235,00. Het is raadzaam om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Termunten te verkrijgen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Via de regeling kan men collectief CO2 besparende maatregelen inkopen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het inspectiebureau kijkt samen met bewoners naar wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het flatgebouw te vergroenen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners ontvangen netjes een mail met de geraamde kosten en het rendement.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt optimaliseren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Termunten voor zakelijke panden. Deze utiliteitsbouw analyse gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een hogere energieprestatie geeft lagere lasten, een prettige omgeving om in te werken, lagere milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparende maatregelen. Zie de website van RVO voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie