Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Termunterzijl

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een nieuwe warmtepomp installeren of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Termunterzijl zal je verder helpen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor doelgericht advies en bestudeert wat de mogelijkheden zijn. Het plan geeft inzicht in welke maatregelen het energieverbruik laten dalen en het leefklimaat in huis verbeteren. In het plan onderzoek je gedetailleerd de kosten en de terugverdientijd van de geselecteerde energiebesparende maatregelen. Het maatwerkadvies is ontworpen voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke energiebesparende maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Je krijgt een advies met alle energiebesparende maatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Bekijk de effecten van: woningisolatie, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per keuze lees je de geschatte kosten, de opbrengsten en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Termunterzijl die hun huis willen vergroenen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-termunterzijl

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor privé-woningen en kantoren dat helpt om een gebouw energieneutraal te maken en derhalve de energierekening te drukken. In dit rapport wordt specifiek aangegeven welke maatregelen je kunt nemen, wat het kost, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Hierbij kun je maatregelen laten uitvoeren zoals infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, HR++ glas, dakisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een energiedeskundige komt bij jouw thuis langs om met jouw samen een plan te schrijven. Deze persoon neemt jouw huis op en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Het rapport wordt opgemaakt met een overzichtelijke weergave van de energiebesparingsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een raming van de kosten en de verwachte besparing. Belangrijk: Elke maatwerkadviseur is onpartijdig en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het advies vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Belangrijk: Ga je je huis overzetten op groene energie, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. De inspecties moeten gedaan worden door een deskundige energieadviseur. Deskundige en onpartijdige energieadviseurs zijn te vinden op het portaal centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Termunterzijl (juli 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsrapport geeft een overzicht met uiteenlopende verduurzamingsmaatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Voorbeelden zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), gevelisolatie met steenwol en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende alinea leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een professionele maatwerk adviseur. Gediplomeerde bedrijven check je op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Niet vergeten: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Start met meerdere offertes

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Energieadviseurs zijn vrij in hun pricing. Het is wijs om 2 of 3 offertes te zoeken van onafhankelijke specialisten. Geef een duidelijke briefing. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of doe je dit zelfstandig? Wees zo gedetailleerd mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is dan veel minder complex.

 3. Woningcheck vooraf

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is belangrijk. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal word je geleid naar een advies met energiebesparende maatregelen die matchen met jouw situatie. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor een adviesgesprek met de energiecoach in Termunterzijl.

 4. Samen het energierapport bekijken

  De energie expert komt bij je thuis en stelt vast welke energiebesparende maatregelen doelgericht zijn. Binnen een paar dagen stuurt hij een erkend energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Aangaande deze energiemaatregelen toont het rapport eigenschappen zoals de kosten, het rendement en de terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Daarbij is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Termunterzijl laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-partijen en installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om alles tot in detail op te meten. Het kan nuttig zijn dat de energie specialist daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor mijn woning?

Check energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Termunterzijl vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een objectieve maatwerkadviseur. Het is wijs om een energieadviseur nabij jouw woonplaats te selecteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. Bijgaand tref je contactgegevens van goede vakmensen die werken in de gemeente Eemsdelta. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
MVO Bouwtechnische BegeleidingStationsweg 109951BAWinsum
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Termunterzijl

Uitgelichte energie adviseurs: meteen een afspraak maken

Direct aan de slag? In de lijst hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Termunterzijl waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bureau’s om een contactmoment in te plannen.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar hoe kun je daarmee starten? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft je een inkijkje in de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? Bijgaand behandelen we de beste energiebesparingsmaatregelen voor jouw woning. Bekijk tevens meer informatie over zuinige douchekoppen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Termunterzijl

 1. Verlaging van de energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Goed voor het klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Verbeter je binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (klik voor meer over isolatie)€4540,00€405,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10900,00€705,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4960,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3080,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€485,00€23,50 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €530,00€49,50 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij standaard woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het gericht verduurzamen!

Zoek een adviseur en plan afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Jouw huis isoleren in Termunterzijl is een minimale vereiste. Middels het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte binnenshuis. Het kent gunstige effecten: je bespaart meteen op de energienota, de woning heeft een beter comfortniveau, je hoeft minder gas te stoken, het werkt ook geluidswerend en de woningwaarde neemt toe. Er zijn meerdere subsidies die beschikbaar zijn. Advies: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,50per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €116,00per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de gasgestookte CV-ketel. Het vangt warmte op uit de buitenlucht, bodem of water. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. De stroom kan jij eventueel verkrijgen middels innovatieve zonnepanelen. In de hete maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Je kunt kiezen voor een all-electric warmtepomp of een hybride opstelling. Hieronder bieden we aanvullende informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en maakt het tapwater warm. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. All-electric is vrij prijzig, en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Termunterzijl: een prima te betalen installatie en kan eenvoudig worden gebruikt in oudere en minder geïsoleerde woningen. Werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je zal minder betalen voor stroom. Mede dankzij de subsidies, het BTW-nultarief en/of eventueel een gunstige groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Vattenfall, GreenChoice, Eneco, Budget Energie en United Consumers, Vandebron, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Delta. Via de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kan je laten monteren voor €5.200 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 – 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met oriëntatie op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Termunterzijl kopen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler betekent een geïntegreerde zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het systeem genereert warm tapwater om te douchen en te koken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Met een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om in huis warm water te gebruiken. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een HR-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (3,5 m2 / 150 liter vat) is al beschikbaar vanaf €3.600 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is vaak zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 40 tot 80 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Handig voor bijv. de badkamer of een thuiskantoor. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Wat dit zo prettig maakt is: geen effect op de luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €155,00 – €500,00 per element.

Handige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Termunterzijl. Hieronder check je een overzicht met praktische en betaalbare vergroeningsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Termunterzijl!

Vraag adviesgesprek aan en kom erachter hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Termunterzijl: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat nuttige maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om je woning te verduurzamen. Dit energieplan vertelt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je op basis van het advies het huis opnieuw verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om het energielabel opnieuw te berekenen. Een speciale energie inspecteur neemt de woning op en analyseert hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label indiceert hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een milieuvriendelijk energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Een duurzame woning met subsidies in Termunterzijl

Alle huizen in Provincie Groningen moeten duurzamer worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In het gedeelte hieronder onderzoek je up-to-date info over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Termunterzijl.

 • Isolatie-subsidie: ontvang tot max. 30% van de investering voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan ramen, wanden, dak, vloer, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juli 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Eemsdelta biedt mogelijk ook diverse plaatselijke subsidie-middelen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Eemsdelta zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Termunterzijl afsluiten in juli 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook voor andere regio’s zoals Wagenborgen, Borgsweer en Woldendorp).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor vloerisolatie, zonneboilers, dakisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een woning met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Eemsdelta.
 • Laat je hypotheek aanpassen: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Termunterzijl

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Termunterzijl?

Dit energie maatwerkadvies Termunterzijl is een adviesplan inclusief suggesties voor de verduurzaming van jouw huis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het plaatsen van een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit besparingsadvies komt per maatregel met het financiële plaatje en het rendement. Het persoonlijk energieadvies is bedoeld voor VVE’s en particulieren die hun woning zuiniger willen maken en daarbij een subsidie willen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In dat geval is dit energieplan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met je eigen geld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het stelt bloot welke alternatieven jouw woning verduurzamen. Door gebruik te maken van dit adviesplan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat hebben te maken met het type gebouw, de oppervlakte van de woning en de adviseur die je kiest. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €250,00 tot €310,00. Voor een normale tussenwoning kost het ongeveer €230,00. Het is goed om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Termunterzijl te overwegen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Middels deze methode kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het adviesbedrijf inventariseert bij de bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het wooncomplex energiezuiniger te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners ontvangen netjes een mail met de geschatte kosten en de jaarlijkse opbrengsten.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als onderneming ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt upgraden. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Termunterzijl voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw onderzoek verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een hogere energieprestatie resulteert in lagere energiekosten, een beter comfort voor de werknemers, extra voordeel op de milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de duurzaamheidsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie