Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Borgsweer

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp in de woning plaatsen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Borgsweer geeft antwoord op veel van je vragen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor doelgericht advies en inspecteert waar de mogelijkheden liggen. Dit maatwerkadvies geeft inzicht in welke keuzes een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het leefklimaat optimaliseren. In het energierapport vind je gedetailleerd de kosten en baten van de potentiële verduurzamingsmogelijkheden. Het maatwerkadvies is ontworpen voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke duurzame investeringen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij levert een rapport met alle duurzame investeringen die geschikt zijn voor je woning.
 • Bekijk de effecten van: woningisolatie, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per keuze lees je de verwachte kosten, de opbrengsten en de totale terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Borgsweer die hun woninglabel willen verbeteren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-borgsweer

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor private panden en zakelijke gebouwen dat maatregelen biedt om energieverbruik te minderen en zo de energierekening te minimaliseren. In het advies wordt heel concreet aangegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat het allemaal kost, en wat het rendement is. In dat kader kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld infraroodpanelen, zonneboiler, vloerisolatie, HR++ glas, warmtepomp, dakisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een maatwerkadviseur komt langs voor inspecties en om kennis te maken. Deze vakman neemt de woning op en checkt welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een lijst met maatregelen. Dit is inclusief een prijslijst met verwachte kosten en het totale rendement Goed om te weten: Jouw maatwerkadviseur is neutraal en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het rapport bevat ook het energielabel van de woning.

Actueel: Wens je een energiezuinige woning, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Dit rapport moet zijn geschreven door een professionele energie-expert. Gediplomeerde en betrouwbare energieadviseurs zijn te vinden op de website centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Borgsweer (mei 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het document geeft een schema met uiteenlopende maatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Bijvoorbeeld het plaatsen van HR++ beglazing, het plaatsen van voorzetwandisolatie met glaswol en het gebruik van een zonneboiler. In de box hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een ervaren energieadviseur. Objectieve maatwerkadviseurs check je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en via deze website. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Advies: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Adviesbureaus mogen zelf hun prijs bepalen. Het is verstandig om enkele offertes te verkrijgen van deskundige vakmensen. Geef een duidelijke briefing. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of doe je dit zelfstandig? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is essentieel. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je uiteindelijk tot een opsomming met duurzaamheidsmaatregelen die relevant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor je adviesgesprek met de energiecoach in Borgsweer.

 4. Raadpleeg het energierapport

  De adviseur komt langs en zoekt uit welke duurzame investeringen passen bij de woning. Op basis van zijn bevindingen ontvang je een goed energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Per energiemaatregel check je randzaken zoals de geschatte kosten, het rendement en de totale terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Daarbij kan je extra vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  De energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Borgsweer laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Neem contact op met meerdere isolatie specialisten en erkende installateurs. Maak een afspraak op locatie voor de complete woninganalyse. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energie expert hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor je woning?

Informeer bij energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Borgsweer vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een betrouwbare energieadviseur. Het is slim om een adviseur uit de regio te zoeken Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je betaald minder voor reiskosten. Bijgaand check je adres-informatie van betrouwbare energie specialisten die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Eemsdelta. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
MVO Bouwtechnische BegeleidingStationsweg 109951BAWinsum
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Borgsweer

Uitgelichte adviseurs: direct online aanvragen

Direct aan de slag? In de lijst hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Borgsweer die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de button om meteen een afspraak in te plannen.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen graag hun energieverbruik beperken. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Precies hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Het biedt een duidelijk plan met een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In het gedeelte hieronder noemen we de meest interessante vergroeningsmaatregelen voor jouw huis. Check ook meer informatie over radiator isoleren.

Het comfort van een energiezuinige woning in Borgsweer

 1. Een gunstige energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Gunstig voor het milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (lees meer over isolatie)€1895,00€130,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10200,00€750,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4815,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3300,00€155,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€410,00€58,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1100,00€185,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij gewone woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor direct energie besparen!

Bekijk maatwerkadviseurs en begin vandaag nog

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Je energierekening naar beneden brengen? Een huis isoleren in Borgsweer is een hele goede keuze. D.m.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte binnenshuis. Woningisolatie is essentieel: je bespaart meteen op de energienota, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is klimaatbewust, je beperkt het geluid van buiten en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn diverse subsidies te gebruiken. Noemenswaardig: voor isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,00per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €115,50per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

Energie besparen met de warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de traditionele CV-ketel. Hij gebruikt energie van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Deze hoeveelheid stroom kan je halen uit een aantal zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn 2 opties: een full-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. Onderstaand ontdek je relevante info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en kan ook het tapwater verwarmen. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Borgsweer: een prima te betalen installatie en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen met een slechtere isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Door te profiteren van subsidies, een gunstige BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Vattenfall, Engie, Eneco, GreenChoice, Budget Energie & Vandebron, Delta, Oxxio, Powerpeers, United Consumers. Doordat je mag salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kost ongeveer €5.200 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 a 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een dak met voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Borgsweer laten plaatsen? Dan betaal je niet eens BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler betekent een zonlicht gevoelige zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het systeem levert snel warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Via een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om in huis warm water te gebruiken. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een doorsnee woning (3,5 m2 / 150 liter vat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.350 (met installatiewerk).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Ideaal voor in een werkkamer of in de slaapkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Het biedt vele voordelen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, heel beperkt energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De tarieven van warmtepanelen komen uit op zo’n €200,00 tot €450,00 per infraroodpaneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Borgsweer. In de box hieronder doorzoek je een weergave met relevante en betaalbare duurzame oplossingen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Direct persoonlijk energieadvies in Borgsweer!

Vraag naar het adviesgesprek en achterhaal hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Borgsweer: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt concrete maatregelen die je kunt gebruiken om je woning te verduurzamen. Dit advies bespreekt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis laten verduurzamen? En gaat je huis verkocht worden of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het slim om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gekwalificeerde energie inspecteur komt je huis en onderzoekt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit label is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een actueel energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Een duurzame woning met subsidies in Borgsweer

Alle woningen in Provincie Groningen moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk los van het gas komen. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In de box hieronder delen we bruikbare informatie over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Borgsweer.

 • Subsidie isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isolatie van (spouw)muur, dak, wanden, ramen, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Eemsdelta biedt mogelijk ook zelf plaatselijke subsidiemogelijkheden of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Eemsdelta kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Borgsweer bekijken in mei 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is met een financiering door eigen middelen. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook voor andere regio’s zoals Woldendorp, Baflo en Termunten).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee eigenaar-bewoners hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonneboilers, warmtepompen, zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningbezitters die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Eemsdelta.
 • Laat je hypotheek aanpassen: breid je bestaande financiering uit.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Borgsweer

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Borgsweer?

Dit energie maatwerkadvies Borgsweer is een advies met tips en aanbevelingen voor de vergroening van jouw woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, een warmtepomp installatie laten monteren of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Het rapport biedt per maatregel de minimale prijzen en de uiteindelijke terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is interessant voor VVE’s en particulieren die hun huis energiezuinig willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In dat geval is dit besparingsadvies een must. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of spaargeld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het is heel specifiek en geeft aan welke aanbevelingen jouw energieverbruik doen dalen. Door gebruik te maken van dit adviesrapport is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat hebben te maken met het type gebouw, de grootte van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. De tarieven liggen tussen de €220,00 t/m €350,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het advies op maat ongeveer €265,00. Het is verstandig om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Borgsweer te overwegen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen gezamenlijk met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Door die strategie kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbedrijf inventariseert bij de bewoners de woonwensen om het complex duurzamer te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. In het document vinden bewoners ook de geschatte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt verbeteren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Borgsweer voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw document toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Goede energieprestatie draagt bij aan een goedkopere energiefactuur, meer comfort, minder hoge milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de maatregelen. Ga naar de website van het RVO voor meer info.

Plaats een reactie