Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Baflo

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Moet ik isoleren, een hybride warmtepomp kopen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Baflo kan je hierbij verder helpen. Een energieadviseur komt thuis langs voor het energiebesparingsadvies en analyseert de diverse opties. Het energiebesparingsadvies is concreet en vertelt welke aanbevelingen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het leefklimaat in huis verbeteren. In het maatwerkrapport onderschrijven ze grondig de investering en de terugverdientijd van de potentiële verduurzamingsopties. Het advies is een hulpmiddel voor particuliere huizenbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke werkzaamheden jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij stuurt een rapport met alle duurzame investeringen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Investeer bijv. in: zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen.
 • Per onderwerp krijg je inzicht in het budget, de besparing en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Baflo die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-baflo

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te minderen en zo de energierekening te verlagen. In het advies wordt grondig beschreven welke maatregelen interessant zijn, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. In dat kader kun je maatregelen overwegen zoals zonneboiler, dakisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas, vloerisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een energie-expert bezoek je thuis om kennis te maken. Deze expert doet een grondige analyse en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met daarin duurzaamheidsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een raming van de kosten en de uiteindelijke besparing Disclaimer: De maatwerkadviseur is onpartijdig en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het advies geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Belangrijk: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en wil je een subsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het advies moet worden uitgevoerd door een objectieve expert op het gebied van energie . Professionele en betrouwbare energieadviseurs zoek je via het portaal centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Baflo (mei 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je woning te renoveren? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsadvies geeft een schema met bruikbare energiebesparingsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Denk hierbij aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het verbeteren van isolatie van buitengevels en het laten plaatsen van zonnecellen. In het volgende blok bieden we inzicht in de te nemen stappen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een neutrale energie-expert. Professionele bedrijven kan je opzoeken op de website van het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Niet vergeten: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen zelf een prijs berekenen. Het is verstandig om 2 of 3 offertes te zoeken van neutrale adviseurs. Geef je behoeften duidelijk aan. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of wil je dit zelf doen? Wees zo gedetailleerd mogelijk. Offertes vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  Staat er een meeting met een expert? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via deze website krijg je een advies met maatregelen die mogelijk interessant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Baflo.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Een maatwerkadviseurs komt bij je thuis en berekent welke duurzaamheidsmaatregelen aan te bevelen zijn. Kort daarop krijg je een gefundeerd energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor de specifieke energiemaatregelen delen ze eigenschappen zoals de kosten, de opbrengsten en de terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Baflo laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over gas en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Hiervoor neem je contact op met isolatiebedrijven en lokale installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in voor een uitgebreide inspectie. Vraag eventueel of de EPA-adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor je woonruimte?

Check energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Baflo vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een professionele vakman. Het is raadzaam om een specialist uit de regio te benaderen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In het schema hieronder delen we adres details van erkende adviesbedrijven die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Het Hogeland. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
MVO Bouwtechnische BegeleidingStationsweg 109951BAWinsum
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Adviesbureau RosmanHamburgerstraat 36 b9714JDGroningen
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Baflo

Uitgelichte adviseurs: meteen online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? Bijgaand vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Baflo met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bedrijven om een contactmoment in te plannen.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen graag hun energieverbruik beperken. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In onze keuzegids bespreken we de meest geschikte duurzame oplossingen voor jouw woning. Bekijk ook onze pagina met informatie over tochtwerende strips.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Baflo

 1. Verlaging van de energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. De waarde van de woning stijgt: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (bekijk hier meer info)€2335,00€160,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6470,00€595,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5060,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2885,00€205,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€435,00€29,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (lees hier meer tips) €6,50€7,10 p/jaar
Kosten en opbrengsten van vergroeningsmaatregelen bij standaard woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek beschikbare adviseurs en plan afspraak in

Snel besparen met woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Een huis isoleren in Baflo is een slimme investering. Door het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer houd je de warmte binnen. Dat heeft veel pluspunten: je kunt direct besparen op de energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, het is goed voor het milieu, je hebt minder last van lawaai van de straat en je huis is interessanter op de markt. Er zijn verscheidene subsidies te kiezen. Advies: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,50per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €126,00per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de gasketel. Het genereert warmte uit de lucht of grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomerperiode kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In de opsomming hieronder delen we praktische details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Baflo: een prima te betalen installatie en is een goede oplossing voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is goed voor het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Met een groot subsidie-voordeel, een versoepelde BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Eneco, Vattenfall, Essent, Engie, GreenChoice & Delta, United Consumers, Oxxio, Powerpeers, Enegiedirect.nl. Via de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een complete installatie van 10 panelen kost je circa €5.050 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Zonnepanelen in Baflo kopen? Dan betaal je geen BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. De zonneboiler zorgt voor warm tapwater om te douchen en te koken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om warm water te produceren. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een familie (3,5 m2 / 150 liter vat) kost je circa €3.400 inclusief installatie.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Bijvoorbeeld een werkkamer of in de slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een zeer interessant energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De investeringskosten in warmtepanelen komen uit op zo’n €240,00 – €525,00 per paneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Baflo. Onderstaand vind je om die reden een aantal doelgerichte en laag geprijsde energiebesparingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Baflo!

Regel een adviesgesprek en achterhaal hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Baflo: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat werkzaamheden die je kunt gebruiken om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit advies laat woningeigenaren ook zien wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En gaat je huis verkocht worden of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Wij adviseren dan om het energielabel wederom te calculeren. Een energie inspecteur neemt de woning op en controleert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label duidt hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een perfect energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Verduurzaam je woning met subsidies in Baflo

Praktisch alle huis in Provincie Groningen moeten duurzamer worden en op de lange termijn nul op de meter worden. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Onderstaand lees je een overzicht met de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Baflo.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor het laten isoleren van wanden, ramen, (spouw)muur, gevel, dak.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in mei 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Het Hogeland heeft mogelijker zelf ook nog lokale subsidiemogelijkheden en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Het Hogeland kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Baflo opzoeken in mei 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit zelf te financieren. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het stukje hieronder vind je meer info (ook voor andere regio’s zoals Termunten, Tinallinge en Termunterzijl).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee eigenaren van een woning hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. gevelisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor woningeigenaren die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Het Hogeland.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Baflo

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Baflo?

Een energie maatwerkadvies Baflo is een adviesplan met tips en aanbevelingen voor het verduurzamen van jouw woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het plaatsen van een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit energieadvies behandelt per maatregel de geraamde kosten en de geraamde terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere huiseigenaren die hun woning zuiniger willen maken en een subsidie nodig hebben.

Is het energierapport verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je met deze subsidie isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In die gevallen is dit concept plan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of spaargeld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat woningeigenaren zien welke alternatieven jouw energieverbruik doen dalen. D.m.v. dit concept plan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de gebruiksoppervlakte (m2) en het maatwerkadviesbedrijf. De kosten variëren tussen de €190,00 tot en met €350,00. Voor een doorsnee huis betaal je voor het advies zo’n €260,00. Het is goed om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Baflo te bekijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Op deze manier kan men collectief CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het inspectiebureau informeert bij de eigenaren wat ze graag willen om het gebouw te optimaliseren. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van het financiële plaatje en de geschatte terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt verbeteren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Baflo voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw plan verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een verbeterde energieprestatie leidt tot lagere energielasten, een beter comfort voor de werknemers, een gunstigere milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een gunstige zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparingsmaatregelen. Zie de website van RVO voor aanvullende details.

Plaats een reactie