Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Tinallinge

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Moet ik isoleren, een warmtepomp laten plaatsen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Een Energiebesparing Maatwerkadvies Tinallinge zal je verder helpen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor persoonlijk advies en test de diverse opties. Het energieadvies is heel specifiek en geeft aan welke werkzaamheden relevant zijn voor jouw huis en en het energielabel verbeteren. In het energieadvies beschrijven ze uitvoerig de totale kosten en het rendement van de geselecteerde verduurzamingsopties. Het energieplan is aantrekkelijk voor particuliere woningbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij komt met een verslag met alle energiebesparende maatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Voorbeelden zijn: zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen.
 • Per maatregel lees je de geraamde kosten, de besparing en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Tinallinge die hun woninglabel willen verbeteren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-tinallinge

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor woningen en bedrijfspanden dat maatregelen biedt om het energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te verlagen. In het advies wordt grondig beschreven welke potentiële maatregelen er zijn, wat het allemaal kost, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Hiervoor heb je de keuze uit maatregelen zoals HR++ glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp. Het is vrij eenvoudig. Een energie-expert bezoek je thuis om samen jouw woning door te spreken. Deze expert neemt jouw huis op en checkt welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een volledig schema met alle energiebesparende maatregelen. In het advies tref je ook een calculatie van de kosten en de uiteindelijke besparing Hierbij geldt altijd: Een maatwerkadviseur is een keur-expert en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het rapport biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Opmerking: Wens je een energiezuinige woning, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De woning-analyse moet gedaan worden door een objectieve specialist op het gebied van energie. Gekwalificeerde en objectieve energieadviseurs kun je zoeken via de website centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Tinallinge (mei 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit adviesrapport bevat een weergaven van verschillende verduurzamingsmaatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Je kunt bijvoorbeeld denken aan toepassen van HR++ glas, buitengevelisolatie met PIR en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). Hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een onafhankelijke energieadviseur. Deskundige vakmensen vind je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Advies: ga in zee met een adviesclub met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Maatwerkadviseurs kunnen zelf een prijs berekenen. Het is aan te raden om diverse offertes te verkrijgen van objectieve energie adviseurs. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo duidelijk als je kunt. Offertes vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Het adviesgesprek is ingepland. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een overzicht van mogelijk interessante maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Tinallinge.

 4. Lees het hele energierapport door

  Het adviesbureau brengt een bezoek aan huis en analyseert welke groene maatregelen hun doel goed bereiken. Binnen een paar dagen verkrijg je een gunstig energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Met betrekking tot de energiemaatregelen vind je kenmerken zoals de geraamde kosten, de besparing per jaar en de verwachte terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Een energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Tinallinge laten uitvoeren). Deze vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Zoek daarom contact met isolatie-partijen en lokale installateurs. Maak een afspraak op locatie om alles tot in detail op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de energieadviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor mijn pand?

Zoek energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Tinallinge vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een BRL9500-02 gecertificeerde adviseur. Het is raadzaam om een energie expert uit de buurt te kiezen. Ze kennen het type woning, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de onderstaande tabel vind je gegevens van mogelijk beschikbare energie experts die actief zijn in de gemeente Het Hogeland. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
MVO Bouwtechnische BegeleidingStationsweg 109951BAWinsum
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Adviesbureau RosmanHamburgerstraat 36 b9714JDGroningen
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Tinallinge

Uitgelichte bedrijven: direct online afspraak inplannen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Tinallinge die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren zouden graag energie willen besparen. Het is lastig waar je moet beginnen! Daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je krijgt informatie over allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In de tekstblokjes hieronder bieden we informatie rondom de gunstigste duurzaamheidsmaatregelen voor jouw huis. Of klik door voor meer informatie over LED-lampen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Tinallinge

 1. Een gunstigere energierekening: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Goed voor het klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Stijgende woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (bekijk hier meer info)€3540,00€470,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4855,00€800,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5405,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2930,00€170,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€350,00€35,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1100,00€180,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van duurzaamheidsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk adviseurs en maak een afspraak

Snel besparen met woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Een huis isoleren in Tinallinge is een minimale vereiste. Door het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen kan de woning de warmte beter vasthouden. Dit heeft veel voordelen: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is milieubewust, het werkt ook geluidswerend en je huis wordt meer waard. Er zijn meerdere subsidies beschikbaar. Tip: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,00per /m2): het einde van een muffe lucht in huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,50per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €122,00per /m2): HR++ glas heeft een hoge zonnewarmte-absorptie.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de traditionele CV-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van de lucht of grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Deze extra stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen. In de zomerperiode kan het jouw woning ook koelen. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In het blokje hieronder bieden we handige info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt dan helemaal van het gas af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Tinallinge: een prima te betalen installatie en wordt met name toegepast in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en je betaalt veel minder voor de energie. Door gebruikt te maken van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Essent, Budget Energie, Engie, GreenChoice of Vandebron, Enegiedirect.nl, Oxxio, United Consumers, Delta. Door te salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een complete installatie van 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.800 en verdien je terug in zo’n 7 of 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een ligging op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Tinallinge kopen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een zonnecollector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Het boilersysteem genereert warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om in huis warm water te gebruiken. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een familie (vat met 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.700 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

De werking van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of zolder. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €185,00 tot €350,00 per IR-paneel.

Goede energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Tinallinge. In het gedeelte hieronder vind je een weergave met handige en goedkope duurzame oplossingen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: door verse lucht in het gebouw te verplaatsen, verbetert het rendement van de verwarming.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Tinallinge!

Vraag adviesgesprek aan en kom erachter hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Tinallinge: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat verduurzamingsmaatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om je woning te verduurzamen. Het rapport geeft ook aan wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je op basis van het advies verdere verduurzamingsopties toegepast? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan kan het raadzaam zijn om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur doet een grondige check en calculeert het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor de verwarming en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label geeft inzicht in hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een milieuvriendelijk energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Tinallinge

Praktisch alle huis in Provincie Groningen moeten energiezuniger worden en op termijn volledig los van het gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Heb je subsidie nodig? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In dit blokje delen wij actuele informatie de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Tinallinge.

 • Subsidie voor isoleren: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerkzaamheden aan dak, wanden, gevel, ramen, (spouw)muur.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in mei 2024.
 • Voor zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Het Hogeland heeft mogelijk verschillende regionale subsidie opties of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Het Hogeland zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Tinallinge afsluiten in mei 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is met een financiering door eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook geldig voor o.a. Termunterzijl, Rasquert en Borgsweer).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee eigenaren van een woning hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor warmtepompen, gevelisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor mensen met een woning die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Het Hogeland.
 • Je hypotheek oprekken: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Tinallinge

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Tinallinge?

Een energie maatwerkadvies Tinallinge is een besparingsplan met concrete maatregelen voor het duurzamer maken van een woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het toepassen van een warmtepompsysteem of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit besparingsadvies behandelt per maatregel de investering en de totale terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die gevallen is dit energieadvies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met eigen geld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat je zien welke maatregelen de meeste besparing opleveren. D.m.v. dit adviesplan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw, de totale oppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €175,00 t/m €300,00. Voor een gemiddelde woning kost het ongeveer €245,00. Het is aan te raden om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Tinallinge te overwegen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Via de regeling kan men collectief CO2 besparende maatregelen laten doen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het adviesbedrijf vraagt bewoners naar de eisen en wensen om het appartementencomplex te verbeteren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Uiteraard inclusief de geschatte prijzen en de terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt verfijnen. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Tinallinge voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw rapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een optimale energieprestatie geeft een voordelige energierekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, extra voordeel op de milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparende maatregelen. Zie de website van RVO voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie