Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Rasquert

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp kiezen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Rasquert biedt uitkomst! Een energieadviseur komt thuis langs voor het energiebesparingsadvies en beoordeelt wat de mogelijkheden zijn. Dit maatwerkadvies verduidelijkt welke werkzaamheden doeltreffend zijn in jouw huis en en het leefklimaat optimaliseren. In het energiebesparingsadvies onderzoek je gedetailleerd de kosten en de terugverdientijd van de mogelijke verduurzamingsopties. Het verduurzamingsplan is speciaal in het leven geroepen voor particuliere huiseigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Je krijgt een verduurzamingsrapport met alle verduurzamingsmaatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Investeer bijv. in: zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, woningisolatie.
 • Per onderdeel check je de verwachte kosten, wat het rendement is en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Rasquert die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-rasquert

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor privé-woningen en kantoren dat duidelijke tips geeft om een gebouw energieneutraal te maken en zodoende de energiekosten te verminderen. In het advies wordt in grote lijnen aangegeven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de kosten zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. In dat kader kun je maatregelen overwegen zoals infraroodpanelen, warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, HR++ glas. Je regelt het supersnel. Een energieadviseur zal een bezoek inplannen om met jouw samen een plan te schrijven. Deze expert loopt door de woning en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Hij schrijft een rapport met een volledig schema met alle energiebesparende maatregelen. De adviseur geeft je ook een prijslijst met verwachte kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te benoemen: Iedere maatwerkadviseur is neutraal en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het advies bevat ook het energielabel van de woning.

Ter verduidelijking: Ga je je woning isoleren met duurzame materialen, en wil je een subsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een gekwalificeerde adviseur. Deskundige en onafhankelijke energieadviseurs contacteren via centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Rasquert (april 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je woning te renoveren? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit besparingsplan biedt een lijst met diverse maatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Denk hierbij aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van buitenmuren met steenwol en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende paragraaf leggen we precies uit wat je moet doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een onafhankelijke energieadviseur. Deskundige EPA-adviseurs vind je op centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Advies: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Adviesbedrijven zijn vrij in hun pricing. Het is beter om 2 of 3 offertes te verkrijgen van gekwalificeerde adviesbedrijven. Geef een duidelijke briefing. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees heel concreet. Het vergelijken van de offertes is dan veel minder complex.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Zorg dat je goed bent voorbereid. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via deze website kom je stap-voor-stap tot een advies met verduurzamingsmaatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor je adviesgesprek met de energiecoach in Rasquert.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Een adviseur komt thuis langs en rekent uit welke investeringen gunstig zijn. Vervolgens verkrijg je een erkend energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Bij alle energiemaatregelen check je aspecten zoals het financiële plaatje, de opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Op dat moment is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Rasquert laten uitvoeren). De adviseur geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus moet je contact leggen met een aannemer. Zoek daarom contact met isolatie-deskundigen en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om alles tot in detail op te meten. Het kan handig zijn dat de energie specialist hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor je woonruimte?

Vind energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Rasquert vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een neutrale energie specialist. Het is nuttig om een maatwerkadviseur uit de regio te selecteren. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de bijgaande tabel bieden we adres details van goede maatwerkadviseurs die actief zijn in de gemeente Het Hogeland. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
MVO Bouwtechnische BegeleidingStationsweg 109951BAWinsum
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Adviesbureau RosmanHamburgerstraat 36 b9714JDGroningen
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Rasquert

Uitgelichte energie adviseurs: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de lijst hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Rasquert waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen besparen op de energiekosten. Maar waar moet ik beginnen? Daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Er wordt een compleet plan opgesteld met de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? Hieronder kan je aan de slag met de meest interessante verduurzamingsmaatregelen voor jouw huis. Of klik door voor meer informatie over elektrisch koken.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Rasquert

 1. Een aantrekkelijke energierekening: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een milieubewuste keuze: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van dak (bekijk meer info over isolatie)€4310,00€420,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10275,00€635,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5355,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3155,00€160,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€315,00€50,50 p/jaar
Inductie kookplaat (lees hier meer tips) €490,00€45,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van diverse energiebesparende maatregelen bij basiswoningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk energiespecialisten en begin vandaag nog

Snel besparen met woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Jouw huis isoleren in Rasquert is dan eigenlijk de basis. Aan de hand van het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte in huis. Woningisolatie is een absolute must: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, het is milieubewust, je hebt geen last van lawaai van de buren en je huis is interessanter op de markt. Er zijn verschillende subsidies te kiezen. Goed om te weten: voor de arbeid voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,50per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €123,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de gasketel. Het pakt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Deze hoeveelheid stroom kan je zelf opwekken met een aantal zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan het ook nog eens koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een full-electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het blokje hieronder delen wij extra details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en zorgt voor warm tapwater. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het is een relatief duur systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Rasquert: een prima te betalen installatie en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Zonnepanelen laten plaatsen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je betaald veel minder voor je stroom. Dankzij lokale subsidies, het BTW-nultarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, GreenChoice, Essent, Engie, Budget Energie & Vandebron, Powerpeers, Delta, United Consumers, Oxxio. Met de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kost ongeveer €5.700 en verdien je terug in zo’n 7 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een gunstige positionering op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • De zonnestroom die je over hebt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Goedkoop zonnepanelen in Rasquert aanschaffen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door één of meer zonnecollectoren op het dak een een opslagvat voor het warme tapwater. Het gehele systeem is jouw bron voor al het warme tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Dankzij de zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (3,5 m2 / 150 liter vat) is al beschikbaar vanaf €3.950 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Denk aan de badkamer of jouw thuiswerkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen ongewenste luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €165,00 t/m €525,00 per warmtepaneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Rasquert. In dit blokje verstrekken we een weergave met krachtige en goedkope maatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Rasquert!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Rasquert: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat investeringen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het concept plan bespreekt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je op basis van het advies het huis opnieuw verduurzaamd? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel wederom te calculeren. Een gekwalificeerde energie inspecteur komt je huis en calculeert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label geeft inzicht in hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een duurzaam energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Woning duurzaam maken met subsidies in Rasquert

Bestaande woningen in Provincie Groningen moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk helemaal van het gas af. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In dit blokje delen wij handige informatie over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Rasquert.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, gevel, dak, vloer, wanden.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in april 2024.
 • In het geval van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Het Hogeland biedt mogelijk ook zelf particuliere subsidie-plannen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Het Hogeland kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Rasquert opvragen in april 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit te betalen met eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. Hieronder vind je meer informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Borgsweer, Den Andel en Baflo).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizenbezitters energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor warmtepompen, zonnepanelen, zonneboilers, spouwmuurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huiseigenaren die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Het Hogeland.
 • Verhoog je eigen hypotheek: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Rasquert

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Rasquert?

Het energie maatwerkadvies Rasquert is een plan met daarin concrete maatregelen voor het vergroenen van jouw pand die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit energieplan komt per maatregel met de verwachte kosten en het rendement. Het persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere woningeigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij een subsidie willen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Voor deze situaties is dit plan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je verduurzamen met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het toont aan welke keuzes jouw huis duurzamer kunnen maken. A.d.h.v. dit advies is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat worden berekend op basis van het soort woning, de grootte van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €225,00 t/m €310,00. Voor een gemiddelde woning betaal je ongeveer €235,00. Het is slim om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Rasquert op te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Door die strategie kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het bedrijf vraagt bewoners naar het wensenlijstje om het flatgebouw te verduurzamen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. In het document vinden bewoners ook de uiteindelijke kosten en de verwachte terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt versterken. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Rasquert voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw advies verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een verfijnde energieprestatie draagt bij aan lagere lasten, meer comfort, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de energiebesparingsmaatregelen. Zie de website van RVO voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie