Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Den Andel

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Zal ik starten met isoleren, een innovatieve warmtepomp bestellen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Den Andel geeft antwoord op veel van je vragen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor de maatwerk-inspectie en bekijkt wat er mogelijk is. Dit maatwerkadvies stelt bloot welke aanbevelingen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het energieplan tref je overzichtelijk het kostenplaatje en het rendement van de geselecteerde woningaanpassingen. Het maatwerkadvies is een uitkomst voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies toont welke energiebesparende maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij biedt een energieplan met alle mogelijk interessante maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Bekijk de effecten van: infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel krijg je inzicht in het kostenplaatje, wat het je oplevert en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Den Andel die hun woning duurzamer willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-den-andel

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat maatregelen biedt om een pand energiezuiniger te worden en op die manier de energielasten te beperken. In het rapport wordt specifiek aangegeven welke investeringen je kunt doen, wat de kosten zijn, en wat de totale besparing is. Hierbij heb je de keuze uit maatregelen zoals vloerisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, spouwmuurisolatie, HR++ glas, warmtepomp. Het is niet ingewikkeld. Een expert op het gebied van energie komt bij jouw thuis langs om met jouw samen een plan te schrijven. Deze adviseur doet een grondige analyse en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Er wordt een rapport opgesteld met daarin duurzaamheidsmaatregelen. In het advies tref je ook een raming van de kosten en het totale rendement Let op: Jouw maatwerkadviseur werkt als specialist en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het adviesplan bevat ook het energielabel van de woning.

Actueel: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een gecertificeerde adviseur. Gecertificeerde en objectieve energieadviseurs contacteren via het platform centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Den Andel (april 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het plan geeft een schema met diverse duurzaamheidsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Denk hierbij aan toepassen van HR++ glas, het toepassen van gevelisolatie met steenwol en het laten plaatsen van zonnecellen. Hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een erkende energieadviseur. Gekwalificeerde energieadviseurs kan je opzoeken op de website centraalregistertechniek.nl en uiteraard op dit portaal. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Tip: ga in zee met een adviesclub die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Adviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Wij adviseren om minimaal 2 offertes op te vragen van deskundige adviesbedrijven. Vul je verwachtingen goed in. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo precies mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Een goede voorbereiding is essentieel. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een opsomming met werkzaamheden die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens een adviesgesprek met de energiecoach in Den Andel.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Het maatwerkadviesbureau komt langs en bekijkt welke maatregelen passen bij de woning. Op basis hiervan mailt hij een volledig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Met betrekking tot de energiemaatregelen vind je details zoals het kostenplaatje, de jaarlijkse opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Bij deze afspraak kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Een energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Den Andel laten uitvoeren). De specialist adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij technici, isolatiebedrijven en plaatselijke installateurs. Laat ze thuis langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Het kan nuttig zijn dat de energie specialist hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn huis?

Check energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Den Andel vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een ervaren expert. Het is nuttig om een maatwerkadviseur uit de buurt te kiezen. Ze kennen het type woning, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de lijst hieronder check je contactgegevens van erkende adviesbedrijven die actief zijn in de gemeente Het Hogeland. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
MVO Bouwtechnische BegeleidingStationsweg 109951BAWinsum
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Adviesbureau RosmanHamburgerstraat 36 b9714JDGroningen
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Den Andel

Uitgelichte adviseurs: direct online aanvragen

Direct aan de slag? In de lijst hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Den Andel met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de uitgelichte bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren willen hun energierekening minderen. Maar hoe kun je daarmee starten? Precies hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je krijgt inzicht in een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? Bijgaand noemen we goede maatregelen voor jouw woning. Op deze website lees je ook alles over verduurzamingsmaatregelen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Den Andel

 1. Een aantrekkelijke energierekening: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van vloer (bekijk meer info over isolatie)€2500,00€125,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5900,00€820,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5040,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2925,00€190,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€345,00€44,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips) €19,25€32,00 p/jaar
Kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek beschikbare deskundigen en begin vandaag nog

Energie besparen met woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Jouw huis isoleren in Den Andel is dan eigenlijk de basis. Door het isoleren van de muur, het dak, en vloer is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Je profiteert van de goede effecten: je kunt direct besparen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is goed voor het milieu, het werkt ook geluidswerend en de woningwaarde neemt toe. Er zijn allerlei subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Goed om te weten: voor de arbeid voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,50per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €117,00per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de traditionele HR-ketel. Het genereert warmte uit bronnen zoals lucht of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Deze hoeveelheid stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen. In de zomerse maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Je kunt kiezen voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. Onderstaand lees je handige info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en zorgt voor warm tapwater. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Het is een vrij kostbaar systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Den Andel: gunstig geprijsd en zeer geschikt voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door gebruikt te maken van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Essent, Engie, Vattenfall, GreenChoice en Vandebron, Oxxio, Delta, Powerpeers, Enegiedirect.nl. Doordat je mag salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen is al te plaatsen voor €4.500 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 tot en met 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Eventuele overtollige zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Den Andel bestellen? Dan betaal je niet eens BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit één of meer zonnecollectoren op het dak en een extra buffervat. Het gehele systeem zorgt constant voor nieuw warm tapwater om te douchen en te koken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik dat nodig is voor warm water. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor 4 personen (3,5 m2 / 150 liter vat) kost ongeveer €3.650 inclusief plaatsing.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (hoogte van 80 tot 165 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: geen ongewenste luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De tarieven van warmtepanelen ramen we op +/- €210,00 t/m €475,00 per ruimte.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Den Andel. Bijgaand doorzoek je een schema met relevante en laag geprijsde maatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Den Andel!

Informeer naar een adviesgesprek en check hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Den Andel: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat investeringen die jij kan laten uitvoeren om te besparen op de energielasten. Het rapport toont bovendien wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis laten verduurzamen? En overweeg je een verkoop, verhuur of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om een nieuw energielabel aan te vragen. Een speciale energie inspecteur komt je huis en analyseert de benodigde gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat kopers zien hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit huislabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een duurzaam energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in Den Andel

Praktisch alle huis in Provincie Groningen moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In het gedeelte hieronder onderzoek je een overzicht met de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Den Andel.

 • Landelijke subsidie isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerk aan (spouw)muur, ramen, gevel, vloer, dak.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in april 2024.
 • Bij zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Het Hogeland heeft mogelijker zelf ook nog individuele subsidie opties of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Het Hogeland tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Den Andel opzoeken in april 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit zelf te financieren. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Baflo, Saaxumhuizen en Tinallinge).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizenbezitters en VvE’s hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonneboilers, vloerisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een woning die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Het Hogeland.
 • Laat je hypotheek aanpassen: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Den Andel

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Den Andel?

Een energie maatwerkadvies Den Andel is een adviesplan met suggesties voor de verduurzaming van een woonhuis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, een warmtepomp installatie laten monteren of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit adviesrapport behandelt per maatregel de investering en de geschatte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere woningbezitters die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij een subsidie willen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In die situaties is dit rapport vereist. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of spaargeld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat woningeigenaren zien welke aanbevelingen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Aan de hand van dit adviesplan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat hangen af van het type huis, de totale oppervlakte en de gekozen adviseur. De kosten variëren tussen de €205,00 tot €295,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het ongeveer €270,00. Het is raadzaam om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Den Andel te bekijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Op basis daarvan kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bedrijf vraagt bewoners naar de eisen en wensen om het verzamelgebouw of wooncomplex te vergroenen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners worden op de hoogte gebracht van een kostenbegroting en de besparing per jaar.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt optimaliseren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Den Andel voor bedrijven. Het utiliteitsbouw document bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Goede energieprestatie mondt uit in lagere lasten, een verbeterd werkcomfort, een beperkte milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de energiebesparende maatregelen. Tip: op de site van het RVO voor alle informatie.

Plaats een reactie