Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Het Hogeland

De hoogte van de energierekening beperken? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Het Hogeland biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor de maatwerk-inspectie en omschrijft waar de kansen liggen. Het energierapport stelt bloot welke aanbevelingen relevant zijn voor jouw huis en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het verduurzamingsplan onderzoek je grondig de kosten en het rendement van de mogelijke maatregelen. Het advies is speciaal in het leven geroepen voor particuliere huizenbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke duurzame investeringen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij schrijft een rapport met aanbevelingen met alle duurzaamheidsmaatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Zoals o.a.: zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per onderwerp lees je de geraamde kosten, wat het oplevert en de totale terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Het Hogeland die hun huis willen vergroenen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-het-hogeland

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor woningen en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om minder energie te gebruiken en daarmee de energiekosten te minderen. In het advies wordt in grote lijnen aangegeven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de totale investering is, en hoeveel je gaat besparen. Daarbij kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere warmtepomp, zonneboiler, HR++ glas, infraroodpanelen, dakisolatie, vloerisolatie. Je regelt het supersnel. Een specialist op het gebied van energie zal een bezoek inplannen voor een persoonlijk advies. Deze expert bekijkt de woning volledig en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Het rapport wordt opgemaakt met een overzichtelijke weergave van de duurzame oplossingen. De adviseur geeft je ook een calculatie van de kosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te benoemen: Jouw maatwerkadviseur is neutraal en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het rapport geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Let op: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De woning-analyse moet gedaan worden door een neutrale energiecoach / deskundige. Deskundige en onafhankelijke energieadviseurs zoek je via de website centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Het Hogeland (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit besparingsplan helpt je op weg met bruikbare vergroeningsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Bijvoorbeeld het vervangen van (HR++) glas, het plaatsen van spouwmuurisolatie en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In het volgende blok leggen we precies uit wat je moet doen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een BRL9500-02 gecertificeerde energie-expert. Gekwalificeerde maatwerkadviseurs zijn vindbaar op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Belangrijk: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Energieadviseurs kunnen individuele tarieven rekenen. Het is raadzaam om 2 of 3 offertes te vragen van gekwalificeerde adviseurs. Vul je verwachtingen goed in. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur kost je dan minder moeite.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De bijeenkomst is bepaald? Bereid jezelf goed voor. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit platform krijg je een weergave met duurzame investeringen waar je mee kunt starten. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Het Hogeland.

 4. Neem het energierapport door

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt langs en rekent uit welke duurzame investeringen aansluiten bij jouw wensen. Kort hierop ontvang je een gefundeerd energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Met betrekking tot de energiemaatregelen lees je eigenschappen zoals het kostenplaatje, de besparing per jaar en de totale terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. In die situaties kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Het Hogeland laten uitvoeren). De specialist adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Zoek daarom contact met isolatie specialisten en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Vraag eventueel of de energie specialist daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor jouw woonruimte?

Bekijk energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Het Hogeland vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een gekwalificeerde energie expert. Het is raadzaam om een maatwerk adviesbedrijf rondom je woonplaats te benaderen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de onderstaande tabel tref je adres details van mogelijk beschikbare energie specialisten die werken in de gemeente Het Hogeland. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
MVO Bouwtechnische BegeleidingStationsweg 109951BAWinsum
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Adviesbureau RosmanHamburgerstraat 36 b9714JDGroningen
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Het Hogeland

Uitgelichte vakbedrijven: vraag direct een rapport aan

Wil je direct een afspraak inplannen? Hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Het Hogeland waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de bedrijven om je aanvraag te starten.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen hun energierekening minderen. Maar wat zijn goede opties? Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt informatie over bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In deze gids noemen we de meest interessante vergroeningsmaatregelen voor je woonhuis. Op dit platform vind je ook informatie over gevel isoleren.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Het Hogeland

 1. Een lagere energierekening: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Gunstig voor het klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Een gunstigere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (bekijk meer info over isolatie)€3315,00€375,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4055,00€975,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5315,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2965,00€175,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€385,00€52,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1225,00€185,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparende maatregelen bij normale huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk energiespecialisten en plan een afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Jouw huis isoleren in Het Hogeland is een minimale vereiste. Middels het isoleren van glas, daken, muren en vloeren gaat er minder warmte verloren. De effecten zijn positief: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is duurzaam, je hebt minder last van geluidsoverlast en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn diverse subsidies te selecteren. Advies: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,50per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €126,50per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

Energie besparen met de warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de traditionele HR-ketel. Het vangt warmte op uit bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Deze hoeveelheid stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen. In de zomerse maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het bijgaande gedeelte tref je relevante info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en maakt het tapwater warm. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het is een relatief duur systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Het Hogeland: gunstig geprijsd en is een goede oplossing voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door gebruikt te maken van subsidies, het BTW-nultarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Essent, Budget Energie, Eneco, GreenChoice, Vattenfall en United Consumers, Enegiedirect.nl, Delta, Powerpeers, Vandebron. Via de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.950 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 tot 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Wil je zonnepanelen in Het Hogeland laten installeren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler is een warmte opwekkende zonnecollector een voorraadvat en een naverwarmer. Het boilersysteem is verantwoordelijk voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 150 liter) is al beschikbaar vanaf €3.700 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is +/- 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Denk aan een hobbyruimte of badkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Goede pluspunten zijn: minder last van luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €210,00 t/m €325,00 per paneel.

Overige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Het Hogeland. In de box hieronder kan je aan de slag met een lijstje met praktische en aantrekkelijk geprijsde vergroeningsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Het Hogeland!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en ontdek hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Het Hogeland: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat investeringen die jij kan laten uitvoeren om energiebesparingen te realiseren. Dit besparingsplan geeft ook inzicht in wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis verder verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het huis nog eens te laten checken. Een erkende energie inspecteur komt je huis en bekijkt de maximaal benodigde gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label duidt hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het woninglabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een perfect energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Verduurzaam je woning met subsidies in Het Hogeland

De meeste panden in Provincie Groningen moeten het energieverbruik minderen en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Onderstaand vind je up-to-date info over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Het Hogeland.

 • Landelijke subsidie isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor het laten isoleren van (spouw)muur, ramen, vloer, gevel, wanden.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Het Hogeland heeft mogelijk zelf ook nog een aantal lokale subsidie-plannen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Het Hogeland kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Het Hogeland vergelijken in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het gebruiken van eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We lichten graag het een en ander toe (ook voor andere regio’s zoals Oldambt, Groningen en Midden-Groningen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor vloerisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningeigenaren die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Het Hogeland.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Het Hogeland

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Het Hogeland?

Het energie maatwerkadvies Het Hogeland is een adviesplan inclusief suggesties voor het energiezuinig maken van jouw huis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit besparingsrapport bespreekt per maatregel het financiële plaatje en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Dit persoonlijk energieadvies is interessant voor huizeneigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en een subsidie nodig hebben.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Op die momenten is dit energieplan een must. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of spaargeld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het toont aan welke opties een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Middels dit adviesplan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat worden gebaseerd op woningtype, de oppervlakte van het huis, en het maatwerkadviesbedrijf. De kosten variëren tussen de €230,00 tot €335,00. Voor een standaard huis betaal je voor het advies zo’n €270,00. Het is goed om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Het Hogeland aan te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen gezamenlijk met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Door die strategie kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen inkopen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energie-expert komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het onderzoeksbureau kijkt samen met bewoners naar wat ze graag willen om het flatgebouw duurzamer te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. In het rapport vinden de eigenaren ook de verwachte kosten en de terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt optimaliseren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Het Hogeland voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw energierapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een versterkte energieprestatie draagt bij aan lagere lasten, een verbeterd werkcomfort, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de vergroeningsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor aanvullende details.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie