Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Kloosterburen

De uitgaven aan je energierekening reduceren? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Begin ik met woningisolatie, een innovatieve warmtepomp bestellen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Kloosterburen kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor het energiebesparingsadvies en beoordeelt waar de kansen liggen. Het energieadvies geeft inzicht in welke opties relevant zijn voor jouw huis en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het energierapport doorzoek je uitvoerig de kosten en het rendement van de bekende duurzame keuzes. Het energiebesparingsadvies is relevant voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke energiebesparende maatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij verstrekt een maatwerkrapport met alle verduurzamingsmaatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Overweeg bijv.: zonnepanelen installeren, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen.
 • Per onderwerp toont het rapport de geschatte kosten, wat het oplevert en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Kloosterburen die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-kloosterburen

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor woningen en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te minderen. In het plan wordt uitvoerig beschreven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat het kost, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. In dat kader kun je denken aan maatregelen zoals infraroodpanelen, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een energiedeskundige neem contact op om samen jouw woning door te spreken. Deze professional analyseert het huis en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Hij schrijft een rapport met daarin energiebesparingsmaatregelen. Dit is inclusief een begroting van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Let op: Jouw maatwerkadviseur is neutraal en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het advies geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Opmerking: Wil je jouw woning duurzamer maken, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De woning-analyse moet gedaan worden door een erkende specialist op het gebied van energie. Gediplomeerde en objectieve energieadviseurs kan je achterhalen via het platform centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Kloosterburen (mei 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit energieadvies geeft een schema met uiteenlopende vergroeningsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het vervangen van (HR++) glas, het plaatsen van voorzetwanden of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In het volgende blok leggen we precies uit wat je moet doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een gediplomeerde maatwerk adviseur. Betrouwbare experts kan je vergelijken op het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Disclaimer: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Maatwerkadviesbureau’s mogen zelf hun prijs bepalen. Het is raadzaam om 2 of 3 offertes te ontvangen van gecertificeerde energie experts. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven is op die manier veel relevanter.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Bereid jezelf goed voor. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl krijg je een overzicht van potentiële maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor het adviesgesprek met de energiecoach in Kloosterburen.

 4. Het energierapport doornemen

  De adviseur neemt de woning op en onderbouwt welke opties gunstig zijn. Niet veel later krijg je een betrouwbaar energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Bij alle energiemaatregelen vind je details zoals het financiële plaatje, de jaarlijkse opbrengsten en de terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Daarbij kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Kloosterburen laten uitvoeren). Deze vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatiebedrijven en regionale installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de energieconsultant daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor jouw woonruimte?

Vind energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Kloosterburen vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een objectieve specialist. Het is raadzaam om een adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te zoeken Ze zijn bekend met het type woning, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de bijgaande tabel behandelen we naam + adresgegevens van mogelijke energie experts die werkzaam zijn binnen de gemeente Het Hogeland. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
MVO Bouwtechnische BegeleidingStationsweg 109951BAWinsum
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Adviesbureau RosmanHamburgerstraat 36 b9714JDGroningen
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Kloosterburen

Uitgelichte bedrijven: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen beginnen met besparen? Hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Kloosterburen met een handig online aanvraagformulier. Klik op een van de aanbieders om meteen een afspraak in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel huiseigenaren zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar wat zijn goede opties? Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van bespaarmogelijkheden, groot en klein. Maar waar moet ik dan aan denken? Hieronder delen wij de meest interessante vergroeningsmaatregelen voor je woonhuis. Bekijk ook onze pagina met informatie over hybride warmtepompen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Kloosterburen

 1. Een gunstigere energierekening: direct lagere maandlasten.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloerisolatie (meer over woningisolatie)€2005,00€125,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11875,00€730,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5420,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3275,00€170,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€375,00€40,50 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €525,00€39,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij standaard woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies voor het gericht verduurzamen!

Bekijk maatwerkadviseurs en maak een afspraak

De basis: goede woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Jouw huis isoleren in Kloosterburen is een minimale vereiste. Middels het isoleren van glas, daken, muren en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Woningisolatie is een absolute must: je energiefactuur wordt flink minder, de woning heeft een beter comfortniveau, je stoot minder CO-2 uit, je beperkt het geluid van buiten en je huis wordt meer waard. Er zijn verscheidene subsidies te kiezen. Wat je misschien niet wist: voor isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,00per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €123,50per /m2): HR++ glas is sterker en biedt tevens meer bescherming tegen inbraak.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de HR-ketel op gas. Het genereert warmte uit natuurlijke warmtebronnen. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. De aanvullende stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomerse maanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn 2 opties: een full-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In de opsomming hieronder behandelen we aanvullende informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en verhit al je tapwater. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. All-electric is vrij prijzig, en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Kloosterburen: een betaalbaar alternatief en zeer geschikt voor woningen met een slechtere isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je zal minder betalen voor stroom. Door gebruikt te maken van subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de zeer aantrekkelijke groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Eneco, GreenChoice, Engie, Budget Energie, Vattenfall of Oxxio, United Consumers, Vandebron, Enegiedirect.nl, Powerpeers. Doordat je mag salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen is al te plaatsen voor €5.300 en kent een terugverdientijd van zo’n 7 of 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een gunstige positionering op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Zonnepanelen in Kloosterburen laten leggen? Dan betaal je geen BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler is een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een buffervat voor het water. Deze installatie zorgt constant voor nieuw warm tapwater om te douchen en te koken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Dankzij de zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om water te verwarmen. Deze installaties doen het goed i.c.m. een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een familie (vat met 150 liter) vergt een investering van zo’n €3.750 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of badkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: geen ongewenste luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De prijzen van warmtepanelen liggen tussen de €200,00 t/m €500,00 per element.

Praktische energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Kloosterburen. Onderstaand vind je daarom een weergave met populaire en gunstig geprijsde verduurzamingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Direct persoonlijk energieadvies in Kloosterburen!

Plan een adviesgesprek in en achterhaal hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Kloosterburen: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt energiebesparende maatregelen die geschikt zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit advies laat woningeigenaren ook zien wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je na een woninginspectie maatregelen laten uitvoeren? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het doorgaans noodzakelijk om de woning opnieuw te laten keuren. Een energie inspecteur inspecteert je huis en controleert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label laat zien hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit huislabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een duurzaam energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Kloosterburen

Praktisch alle huis in Provincie Groningen moeten duurzamer worden en op termijn volledig los van het gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Hieronder verstrekken we handige informatie over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Kloosterburen.

 • Isolatie-subsidie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor het laten isoleren van vloer, ramen, (spouw)muur, gevel, dak.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in mei 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Het Hogeland heeft mogelijk verschillende lokale subsidieregelingen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Het Hogeland zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Kloosterburen opvragen in mei 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door dit te betalen met eigen geld. Is er niet voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. Hieronder vind je meer informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Zoutkamp, Hornhuizen en Vierhuizen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor vloerisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een huis met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Het Hogeland.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Kloosterburen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Kloosterburen?

Het energie maatwerkadvies Kloosterburen is een plan met concrete maatregelen voor het energiezuinig maken van je huis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het toepassen van een warmtepompsysteem of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Het document geeft per maatregel de verwachte kosten en de geraamde terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere huiseigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? In dat geval is dit plan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je verduurzamen met een groene lening of met je eigen geld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat woningeigenaren zien welke aanbevelingen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. A.d.h.v. dit document is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat zijn afhankelijk van huistype, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die je kiest. De tarieven liggen tussen de €245,00 tot en met €335,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het energieadvies je gemiddeld €260,00. Het is raadzaam om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Kloosterburen op te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Zo kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige brengt het volledige complex in kaart.Het keuringsbedrijf vraagt bewoners naar wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het verzamelgebouw of wooncomplex groener te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de uiteindelijke kosten en de besparing per jaar.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als ondernemer wil je weten hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt versterken. Het energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Kloosterburen voor gebouwen. Het utiliteitsbouw rapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Goede energieprestatie zorgt voor een voordelige energierekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, lagere milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de vergroeningsmaatregelen. Ga naar RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie