Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hornhuizen

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Er zijn veel opties, waar begin in? Is het slim om te isoleren, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Hornhuizen biedt antwoord op deze vragen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor doelgericht advies en bekijkt de verschillende optie. Het rapport is heel specifiek en geeft aan welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing realiseren en het energielabel verbeteren. In het verduurzamingsplan check je in detail de kosten en de terugverdientijd van de getoonde duurzame opties. Het energieplan is bedoeld voor alle particuliere huizenbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Je krijgt een plan met alle maatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Voorbeelden zijn: zonnepanelen installeren, woningisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per optie kun je meer info vinden over de investering, de besparing en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Hornhuizen die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-hornhuizen

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat helpt om het energieverbruik te remmen en zo de energienota te verlagen. In het advies wordt specifiek aangegeven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de kosten zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. In dat kader kun je maatregelen laten uitvoeren zoals vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler, infraroodpanelen, HR++ glas. Het werkt heel eenvoudig. Een maatwerkadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze persoon bekijkt grondig de hele woning en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een overzichtelijke weergave van de duurzaamheidsmaatregelen. In het advies tref je ook een raming van de kosten en het totale rendement Goed om te benoemen: Elke maatwerkadviseur werkt individueel en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het rapport geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Let op: Ga je jouw huis verduurzamen, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. De woning-analyse moet gedaan worden door een neutrale expert. Deskundige en betrouwbare energieadviseurs kan je achterhalen via de site centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hornhuizen (mei 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om duurzame producten aan te schaffen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit adviesrapport geef je inzicht in bruikbare verduurzamingsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Bijvoorbeeld sterk HR++ raamwerk (beglazing), spouwmuurisolatie met PIR en het toepassen van zonnecellen. In het volgende blok delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een BRL9500-02 gecertificeerde energie-expert. Deskundige energieadviseurs kan je vergelijken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Disclaimer: ga in zee met een adviesclub die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen zelf een prijs berekenen. Het is aan te bevelen om verschillende offertes aan te vragen van deskundige adviesbureaus. Geef je verlangens vooraf aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur kun je dan probleemloos doen.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Zorg dat je goed bent voorbereid. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website krijg je een advies met energiebesparende maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor het adviesgesprek met de energiecoach in Hornhuizen.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Het maatwerk-adviesbedrijf bezoekt je aan huis en beschrijft welke verduurzamingsmaatregelen passen bij de woning. Op basis hiervan stuurt hij het doorberekende energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Per energiemaatregel noteren ze onderwerpen zoals de minimale prijzen, de jaarlijkse besparing en de geraamde terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven benaderen

  De energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Hornhuizen laten uitvoeren). Deze vakman kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-experts en professionele installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen voor een uitgebreide inspectie. Je kunt eventueel overleggen of de energieadviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor je huis?

Contacteer energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Hornhuizen vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een professionele adviseur. Het is slim om een adviesbedrijf rondom je woonplaats te zoeken Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. Bijgaand lees je bedrijfsnamen en adresgegevens van mogelijk beschikbare energie specialisten die werkzaam zijn binnen de gemeente Het Hogeland. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
MVO Bouwtechnische BegeleidingStationsweg 109951BAWinsum
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Adviesbureau RosmanHamburgerstraat 36 b9714JDGroningen
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Hornhuizen

Uitgelichte specialisten: meteen een afspraak maken

Wil je meteen beginnen met besparen? Hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hornhuizen die direct beschikbaar zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel consumenten willen minder energie gebruiken. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt inzicht in bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In deze gids noemen we de meest populaire duurzaamheidsmaatregelen voor jouw woning. Je kunt ook meer details lezen over aardwarmtepompen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Hornhuizen

 1. Verlaging van de energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Het is goed voor het milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloerisolatie (klik voor meer over isolatie)€2465,00€125,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5340,00€895,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4940,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3255,00€190,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€300,00€42,50 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €21,25€29,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van verschillende besparende maatregelen bij normale huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor energieplan op maat!

Vind een energiedeskundige en begin vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Een huis isoleren in Hornhuizen is onmisbaar om te gaan besparen. Door middel van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen houd je de warmte binnen. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, je gebruikt minder fossiele energie, het functioneert tevens als een geluidswal en je huis is interessanter op de markt. Er zijn diverse subsidies te gebruiken. Wat je misschien niet wist: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,00per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €123,00per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

Voordelen van een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. CV-ketel op gas. Hij werkt met warmte van natuurlijke warmtebronnen. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Jouw stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomerse maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Je kunt kiezen voor een all-electric warmtepomp of een hybride opstelling. In de opsomming hieronder tref je extra details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het is een vrij kostbaar systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Hornhuizen: een voordeliger systeem en zeer geschikt voor wat oudere huizen. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je bespaart flink op de energiekosten. Door gebruikt te maken van subsidies, geen BTW en de beschikbaarheid van diverse groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Eneco, Engie, Essent, GreenChoice, Vattenfall & Delta, Vandebron, United Consumers, Oxxio, Powerpeers. Dankzij de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kan je laten monteren voor €6.000 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 a 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Ga je zonnepanelen in Hornhuizen aanschaffen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een warmte opwekkende zonnecollector en een extra buffervat. Het boilersysteem maakt veel warm tapwater mogelijk in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor het verwarmen van water. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor 4 personen (voorraadvat met 150 – 200 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €4.000 (incl. montage).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is ongeveer 3 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of zolder. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een milieuvriendelijk energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen liggen tussen de €245,00 t/m €550,00 per infraroodpaneel.

Goede energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Hornhuizen. Hieronder tref je een lijstje met populaire en aantrekkelijk geprijsde energiebesparende maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Hornhuizen!

Plan een adviesgesprek in en vind uit hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Hornhuizen: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat verduurzamingsmaatregelen die uit te voeren zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het concept plan laat woningeigenaren ook zien wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis aangepakt? Of wil je het huis in de verkoop zetten of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een herziend energielabel op te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en checkt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label geeft aan de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit huislabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een milieuvriendelijk energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Een duurzame woning met subsidies in Hornhuizen

Alle huizen in Provincie Groningen moeten verduurzamen en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In dit blokje delen we actuele informatie de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Hornhuizen.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatiewerkzaamheden aan dak, (spouw)muur, gevel, vloer, wanden.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Het Hogeland heeft mogelijk zelf ook nog een aantal particuliere subsidie opties of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Het Hogeland tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Hornhuizen opzoeken in mei 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door dit zelf te financieren. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We lichten graag het een en ander toe (ook relevant voor o.a. Vierhuizen, Eemshaven en Lauwersoog).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizeneigenaren energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor vloerisolatie, warmtepompen, zonneboilers, dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een woning die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Het Hogeland.
 • Je hypotheek oprekken: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Hornhuizen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hornhuizen?

Het energie maatwerkadvies Hornhuizen is een energieplan met een plan van aanpak voor de vergroening van jouw woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het adviesplan behandelt per maatregel de kosten en wat het oplevert. Een persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Voor die situatie is dit besparingsplan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke verduurzamingsmaatregelen jouw huis duurzamer kunnen maken. Middels dit advies is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat hebben te maken met het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de oppervlakte van het huis, en de adviseur die de klus uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €180,00 t/m €305,00. Voor een doorsnee huis kost dit advies circa €245,00. Het is goed om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Hornhuizen te bekijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bureau checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het verzamelgebouw of wooncomplex te optimaliseren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. In het document vinden bewoners ook de verwachte prijzen en de totale terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt perfectioneren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Hornhuizen voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw onderzoek toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een hogere energieprestatie resulteert in een voordelige energierekening, een aangenaam binnenklimaat, lagere milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparende maatregelen. ZIe ook RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie