Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Eemshaven

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Eemshaven is daarvoor in het leven geroepen Je plant een afspraak met de energieadviseur voor het energiebesparingsadvies en controleert waar besparingen mogelijk zijn. Het energieadvies laat woningeigenaren zien welke keuzes jouw energierekening direct doen dalen en het leefklimaat optimaliseren. In het advies beschrijven ze nauwkeurig de kosten en baten van de populaire duurzame opties. Het maatwerkadvies is aan te raden voor Nederlandse particuliere woningbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Uiteindelijk krijg je een energiebesparingsadvies met alle investeringen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Voorbeelden zijn: zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel kun je aspecten achterhalen zoals het budget, het rendement en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Eemshaven die een beter energielabel willen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-eemshaven

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat concrete handvatten geeft om een pand energiezuiniger te worden en zo de energienota te beperken. In dit rapport wordt zorgvuldig vermeld welke investeringen je kunt doen, wat de totale investering is, en wat de totale besparing is. Hierbij kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie. Het is heel simpel. Een energiecoach zal een bezoek inplannen om samen jouw woning door te spreken. Deze persoon doet een grondige analyse en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een opsomming van alle duurzaamheidsmaatregelen. Het rapport omvat ook een kostencalculatie en het totale rendement Goed om te weten: Deze maatwerkadviseur werkt autonoom en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het document bevat ook het energielabel van de woning.

Let op: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Dit rapport moet zijn geschreven door een onafhankelijke specialist. Gekwalificeerde en betrouwbare energieadviseurs zijn vindbaar op de website centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Eemshaven (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je woning te renoveren? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het adviesplan geef je inzicht in alle energiebesparende maatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Je kunt denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het aanbrengen van spouwmuurisolatie en het laten plaatsen van zonnecellen. In de box hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een gediplomeerde maatwerk adviseur. Ervaren energieadviseurs kan je vergelijken op centraalregistertechniek.nl en uiteraard op dit portaal. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Tip: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Energieadviseurs kunnen individuele tarieven rekenen. Het is verstandig om enkele offertes te ontvangen van gediplomeerde maatwerkadviseurs. Geef je verlangens vooraf aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel informatie als je kunt.. Het vergelijken van de offertes kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De afspraak is vastgelegd? Bereid jezelf goed voor. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een complete samenvatting met investeringen die relevant zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor het adviesgesprek met de energiecoach in Eemshaven.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Een energieadviseurs komt bij je thuis en zoekt uit welke maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Kort daarop verstuurt hij een onderbouwd energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Met betrekking tot de energiemaatregelen bekijk je informatie zoals de geraamde kosten, het rendement en de verwachte terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Als je hiervoor kiest is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Deze energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Eemshaven laten uitvoeren). Deze persoon adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-experts en lokale installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor een uitgebreide inspectie. Je kunt eventueel overleggen of het adviesbureau daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn woonruimte?

Zoek energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Eemshaven vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een erkende expert. Het is beter om een specialist rondom je woonplaats te zoeken Ze kennen het type woning, en je hebt ook minder hoge reiskosten. Hieronder check je adres-informatie van mogelijke energie adviseurs die werken in de gemeente Het Hogeland. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
MVO Bouwtechnische BegeleidingStationsweg 109951BAWinsum
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Adviesbureau RosmanHamburgerstraat 36 b9714JDGroningen
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Eemshaven

Uitgelichte adviseurs: direct online afspraak inplannen

Direct een afspraak maken? In de bijgaande tabel vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Eemshaven die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bedrijven om je aanvraag te starten.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren willen hun energierekening minderen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het biedt een duidelijk plan met bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Hieronder noemen we de meest interessante energiebesparende maatregelen voor je woonruimte. Check ook meer informatie over zonneboilers.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Eemshaven

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Gunstig voor het klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (lees meer over isolatie)€1940,00€115,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4490,00€885,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5385,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2940,00€210,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€420,00€29,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips bekijken) €615,00€39,50 p/jaar
Kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij reguliere woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor direct energie besparen!

Bekijk energiespecialisten en begin vandaag nog

De basis: goede woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Jouw huis isoleren in Eemshaven is een hele goede keuze. Middels het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Dit heeft veel voordelen: je bespaart meteen op de energienota, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is goed voor het klimaat, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verschillende subsidies beschikbaar. Belangrijk feit: voor isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,50per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €127,50per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

Energie besparen met de warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de traditionele CV-ketel. Het pakt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. De aanvullende stroom kan je genereren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). Tijdens de warme maanden kan het ook nog eens koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een full-electric warmtepomp of een hybride systeem. In het blokje hieronder vind je praktische details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Eemshaven: een betaalbaar alternatief en werkt ook uitstekend bij woningen met een slechtere isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en jouw energierekening gaat fors omlaag. Mede dankzij de subsidies, geen BTW en/of een interessant rentetarief van een groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, GreenChoice, Budget Energie, Essent, Engie of United Consumers, Delta, Enegiedirect.nl, Oxxio, Powerpeers. Middels het salderingsprincipe is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kost je circa €5.250 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een focus op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Goedkoop zonnepanelen in Eemshaven laten plaatsen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het systeem genereert warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om water te verwarmen. Je gebruikt het in combinatie met een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (3,5 m2 / 150 liter vat) vergt een investering van zo’n €3.800 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of jouw thuiswerkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen effect op de luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €250,00 – €400,00 per warmtepaneel.

Andere praktische energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Eemshaven. In het gedeelte hieronder delen wij een lijstje met belangrijke en voordelige vergroeningsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Eemshaven!

Vraag naar het adviesgesprek en check hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Eemshaven: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat investeringen die jij kan laten uitvoeren om te besparen op de energielasten. Het advies laat woningeigenaren ook zien wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft een indicatie hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En gaat je huis verkocht worden of wil je korting op je hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gekwalificeerde energie inspecteur neemt de woning op en berekent het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label indiceert de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een goed energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Een duurzame woning met subsidies in Eemshaven

Alle woningen en panden in Provincie Groningen moeten het energieverbruik minderen en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In de box hieronder onderzoek je handige informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Eemshaven.

 • Isolatie-subsidie: ontvang 30% van de kosten voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan gevel, dak, ramen, (spouw)muur, wanden.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Voor zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Het Hogeland heeft mogelijk zelf ook nog een aantal regionale subsidiepotjes of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Het Hogeland vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Eemshaven bekijken in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is met eigen middelen. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Lauwersoog, Uithuizen en Kloosterburen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee Nederlandse woningeigenaren energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonneboilers, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een woning die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Het Hogeland.
 • Laat je hypotheek aanpassen: een extra leningdeel afsluiten.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Eemshaven

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Eemshaven?

Het energie maatwerkadvies Eemshaven is een adviesrapport met suggesties voor het verduurzamen van je woning die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het plaatsen van een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het plan behandelt per maatregel de geschatte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en daarbij een subsidie willen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Op dat moment is dit energieadvies een must. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het geeft inzicht in welke aanbevelingen de meeste besparing opleveren. D.m.v. dit rapport kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), oppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. De tarieven liggen tussen de €175,00 tot en met €350,00. Voor een doorsnee huis kost het energieadvies je gemiddeld €250,00. Het is aan te raden om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Eemshaven aan te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Zo kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het bureau checkt bij bewoners wat ze graag willen om het verzamelgebouw of wooncomplex duurzamer te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners vinden hier ook de geraamde kosten en de verwachte terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt verfijnen. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Eemshaven voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw advies geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een verfijnde energieprestatie resulteert in een gunstigere energierekening, een aangenaam binnenklimaat, een beperkte milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de duurzame oplossingen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor alle informatie.

Plaats een reactie