Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Lauwersoog

Besparen op de energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Moet ik isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Lauwersoog biedt uitkomst! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor advies op maat en zoekt uit wat er mogelijk is. Het energieplan geeft inzicht in welke opties relevant zijn voor jouw huis en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het energierapport check je heel specifiek de totale kosten en het rendement van de bekende duurzame opties. Het energierapport is aan te raden voor particuliere woningbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke maatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij komt met een energieplan met alle investeringen die geschikt zijn voor je woning.
 • Voorbeelden zijn: zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per keuze kun je meer info vinden over de verwachte prijzen, wat het je oplevert en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Lauwersoog die hun woning willen verduurzamen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-lauwersoog

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te remmen en zo de energienota te reduceren In het rapport wordt grondig beschreven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de totale investering is, en wat de totale besparing is. Binnen dit advies komen diverse maatregelen naar voren, zoals: spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler. Het is een eenvoudige procedure. Een specialist op het gebied van energie bezoek je thuis om met jouw samen een plan te schrijven. Deze persoon loopt door de woning en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een opsomming van alle duurzame oplossingen. Daarbij ontvang je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de uiteindelijke besparing Goed om te weten: Een maatwerkadviseur is neutraal en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het plan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Let op: Wil je je woning energiezuiniger maken, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Dit rapport moet zijn geschreven door een gediplomeerde vakman. Gecertificeerde en onpartijdige energieadviseurs kan je vinden op centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Lauwersoog (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het plan geef je inzicht in diverse verduurzamingsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Je kunt denken aan het vervangen van (HR++) glas, het toepassen van buitenmuurisolatie en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). Hierna bieden we inzicht in de te nemen stappen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een neutrale energie-specialist. Erkende experts kan je vinden op Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Belangrijk: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Energie experts kunnen zelf een prijs berekenen. Het is slim om diverse offertes op te zoeken van onafhankelijke energieadviseurs. Verstrek je behoeften van tevoren. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel informatie als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck vooraf

  Staat er een meeting met een expert? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit platform word je geleid naar een overzicht van duurzame investeringen waar je mee kunt starten. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Lauwersoog.

 4. Het energierapport doornemen

  De adviseur brengt een bezoek aan huis en zoekt uit welke duurzaamheidsmaatregelen aansluiten bij jouw wensen. Op basis hiervan mailt hij een doorgerekend energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor de specifieke energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag details zoals een kostenbegroting, de opbrengsten en de terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Als je hiervoor kiest is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  De energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Lauwersoog laten uitvoeren). Deze erkende vakman kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Zoek daarom contact met isolatie-deskundigen en installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning nog eens goed op te nemen. Je kunt eventueel overleggen of de energieadviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor mijn huis?

Contacteer energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Lauwersoog vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een neutrale energie expert. Het is verstandig om een maatwerkadviseur uit jouw eigen regio te nemen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de lijst hieronder check je adres-informatie van goede adviesbedrijven die werkzaam zijn binnen de gemeente Het Hogeland. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
MVO Bouwtechnische BegeleidingStationsweg 109951BAWinsum
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Adviesbureau RosmanHamburgerstraat 36 b9714JDGroningen
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Lauwersoog

Uitgelichte adviseurs: meteen online aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Lauwersoog waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de knop om meteen een afspraak in te plannen.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren willen graag hun energieverbruik beperken. Maar waar moet ik beginnen? Daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft je een inkijkje in allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In deze gids beschrijven we de meest populaire verduurzamingsmaatregelen voor jouw woning. Op dit platform vind je ook informatie over bodem-water warmtepompen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Lauwersoog

 1. Een lagere energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Goed voor het klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Stijgende woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (lees meer over isolatie)€3325,00€430,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4410,00€1035,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4935,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2940,00€155,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€355,00€23,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips) €29,50€28,50 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek beschikbare adviseurs en maak een afspraak

De basis: goede woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Je huis isoleren in Lauwersoog is dan eigenlijk de basis. A.d.h.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer treed er geen warmteverlies op. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt minder last van geluidsoverlast en je huis is interessanter op de markt. Er zijn verscheidene subsidies beschikbaar. Tip: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €30,00per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €130,00per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de gasgestookte CV-ketel. Het systeem gebruikt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Deze hoeveelheid stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op je eigen dak. Gedurende de zomermaanden kan het jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een all-electric warmtepomp of een hybride oplossing. Hieronder check je relevante info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en pompt warm tapwater door de woning. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het is een relatief duur systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Lauwersoog: een betaalbaar alternatief en zeer geschikt voor oudere en minder geïsoleerde woningen. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is een duurzame keuze en je zal minder betalen voor stroom. Dankzij lokale subsidies, het BTW-nultarief en/of eventueel een gunstige groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Essent, Budget Energie, Eneco, Engie en Powerpeers, United Consumers, Vandebron, Enegiedirect.nl, Oxxio. Met de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een systeem met 10 panelen kan je laten monteren voor €4.600 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met een ligging op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Ga je zonnepanelen in Lauwersoog aanschaffen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Kies voor een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een warmte opwekkende zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het systeem zorgt voor warm tapwater om te douchen en te koken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om water te verwarmen. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een doorsnee woning (3,5 m2 / 150 liter vat) kost ongeveer €3.450 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is rond de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Denk aan een hobbyruimte of badkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Goede pluspunten zijn: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een zeer interessant energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €210,00 t/m €425,00 per paneel.

Goede energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Lauwersoog. Bijgaand tref je een lijstje met praktische en aantrekkelijk geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Lauwersoog!

Vraag naar het adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Lauwersoog: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat werkzaamheden die haalbaar en betaalbaar zijn om te besparen op de energielasten. Het concept plan toont bovendien wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En wil jij wellicht je woning verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een nieuw energielabel aan te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur neemt de woning op en berekent de totale vraag naar gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig een huis is.
 • Het energielabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een groen energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Een duurzame woning met subsidies in Lauwersoog

Alle woningen en panden in Provincie Groningen moeten het energieverbruik minderen en op termijn volledig los van het gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Bijgaand onderzoek je nuttige info over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Lauwersoog.

 • Isolatie-subsidie: 30% van de totale factuur voor het laten isoleren van (spouw)muur, dak, wanden, gevel, ramen.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Het Hogeland heeft mogelijk zelf ook nog een aantal lokale subsidie-plannen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Het Hogeland tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Lauwersoog opvragen in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door dit te betalen met eigen geld. Kom je geld tekort? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook relevant voor o.a. Houwerzijl, Kloosterburen en Zoutkamp).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor gevelisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, warmtepompen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor woningeigenaren die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Het Hogeland.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Lauwersoog

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Lauwersoog?

Het energie maatwerkadvies Lauwersoog is een adviesplan met tips en aanbevelingen voor het duurzamer maken van een pand die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het installeren van een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit besparingsplan komt per maatregel met het kostenplaatje en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Een persoonlijk energieadvies is bedoeld voor woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In die situatie is dit energieplan een must. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat je zien welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Door middel van dit rapport kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw, de oppervlakte van de woning en de gekozen adviseur. De prijs ligt tussen de €215,00 tot wel €285,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je om en nabij de €230,00. Het is aan te raden om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Lauwersoog te verkrijgen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen als vertegenwoordigers van de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert brengt het volledige complex in kaart.Het bureau vraagt bewoners naar wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het wooncomplex energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners worden geïnformeerd over de verwachte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt optimaliseren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Lauwersoog voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw rapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie leidt tot een voordelige energierekening, een prettig werkklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe methode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor meer info.

Plaats een reactie