Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zoutkamp

Besparen op de energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Zoutkamp is daarvoor in het leven geroepen Je plant een afspraak met de energieadviseur voor het energiebesparingsadvies en test wat de mogelijkheden zijn. Het rapport is heel specifiek en geeft aan welke opties een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het binnenklimaat verbeteren. In het energiebesparingsadvies vind je in detail het kostenplaatje en het rendement van de diverse duurzame keuzes. Het maatwerkadvies is bedoeld voor alle particuliere woningeigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij levert een energiebesparingsadvies met alle opties die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Kies voor: warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per onderdeel kun je meer info vinden over de verwachte kosten, wat de effecten zijn en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Zoutkamp die een beter energielabel willen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-zoutkamp

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te minderen. In het rapport wordt uitvoerig beschreven welke maatregelen je kunt nemen, wat de totale investering is, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Hierbij komen diverse maatregelen naar voren, zoals: HR++ glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, vloerisolatie, dakisolatie. Het is heel simpel. Een specialist op het gebied van energie belt jouw voor een afspraak om jouw doelstellingen door te nemen. Deze vakman check jouw huis en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met daarin maatregelen. De adviseur geeft je ook een begroting van de kosten en de uiteindelijke besparing Hierbij geldt altijd: Jouw maatwerkadviseur werkt autonoom en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het rapport vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Update: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een gecertificeerde energieadviseur. Deskundige en ervaren energieadviseurs kan je vinden op de site centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zoutkamp (mei 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit energieadvies biedt een lijst met innovatieve vergroeningsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Je kunt denken aan goede HR++ ramen (glas), het verbeteren van buitengevelisolatie en het gebruik van een zonneboiler. In de volgende tekst leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerkadviseur. Objectieve energie adviseurs zijn vindbaar op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Advies: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Doe een offerte aanvraag

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Adviesbedrijven kunnen zelf een prijs berekenen. Het is wijs om verschillende offertes te vragen van professionele specialisten. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je zelf klussen? Wees zo gedetailleerd als je kunt. Het kiezen van de beste offerte kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck vooraf

  De afspraak is vastgelegd? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website word je geleid naar een opsomming met mogelijk interessante maatregelen die mogelijk interessant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Zoutkamp.

 4. Samen het energierapport bekijken

  De energie specialist komt op locatie en beschrijft welke investeringen passen bij de woning. Kort daarop krijg je een goed energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Met betrekking tot de energiemaatregelen vind je randzaken zoals de uiteindelijke kosten, de besparing per jaar en de geschatte terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Als je hiervoor kiest kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Deze energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Zoutkamp laten uitvoeren). Deze persoon kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag meerdere offertes op bij isolatie specialisten en erkende installateurs. Laat ze thuis langskomen voor de complete woninganalyse. Indien gewenst kan je vragen of de energie specialist hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor je woning?

Informeer bij energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Zoutkamp vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een gecertificeerde expert. Het is raadzaam om een specialist nabij jouw woonplaats te benaderen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je betaald minder voor reiskosten. In de onderstaande tabel tref je naam + adresgegevens van betrouwbare energie adviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Het Hogeland. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-keurmerk. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
MVO Bouwtechnische BegeleidingStationsweg 109951BAWinsum
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Adviesbureau RosmanHamburgerstraat 36 b9714JDGroningen
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Zoutkamp

Uitgelichte adviseurs: direct online afspraak inplannen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zoutkamp waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de uitgelichte bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders zouden graag energie willen besparen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het biedt een duidelijk plan met allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In het gedeelte hieronder introduceren we de meest interessante energiebesparende maatregelen voor je woonruimte. Op dit platform vind je ook informatie over lucht-water warmtepompen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Zoutkamp

 1. Een lagere energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (bekijk meer info over isolatie)€3465,00€420,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4630,00€765,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5155,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3025,00€145,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€440,00€50,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer energiebespaartips) €380,00€36,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparende maatregelen bij standaard huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek beschikbare adviseurs en ga direct aan de slag

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Je energierekening naar beneden brengen? Een huis isoleren in Zoutkamp is een hele goede keuze. Door middel van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Woningisolatie is een absolute must: je kan besparen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je gebruikt minder fossiele energie, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verschillende subsidies waar je gebruik van kunt maken. Belangrijk: voor isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): heel eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,00per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €124,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

Uitleg en info over de warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de CV- of HR ketel. Het pakt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. De additionele stroom kan je halen uit een aantal zonnepanelen. In de zomerse maanden kan het jouw huis ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het stuk hieronder delen we praktische details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en kan ook het tapwater opwarmen. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Een stand-alone systeem is best duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Zoutkamp: is een stuk betaalbaarder en werkt ook uitstekend bij woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is goed voor het milieu én jouw energierekening gaat naar beneden. Mede dankzij de subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals GreenChoice, Essent, Budget Energie, Vattenfall, Eneco of Vandebron, United Consumers, Delta, Powerpeers, Oxxio. Met de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kost ongeveer €5.700 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een ligging op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Ga je zonnepanelen in Zoutkamp kopen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een warmte genererende zonnecollector een voorraadvat en een naverwarmer. De zonneboiler genereert warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Met een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor het gebruik van warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor normaal gebruik (200 liter vat) kost ongeveer €3.800 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is +/- 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

De werking van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Denk aan een hobbyruimte of badkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Goede pluspunten zijn: geen effect op de luchtcirculatie, een laag energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €190,00 t/m €475,00 per ruimte.

Overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Zoutkamp. Hieronder check je een aantal doelgerichte en gunstig geprijsde verduurzamingsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Start met een persoonlijk energieadvies in Zoutkamp!

Regel een adviesgesprek en check hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Zoutkamp: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat investeringen die jij kan laten uitvoeren om energiebesparingen te realiseren. Dit adviesrapport geeft ook aan wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft inzicht in hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis verder verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Wij adviseren dan om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur komt je huis en controleert hoeveel gas en elektriciteit nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label vertelt hoe zuinig een huis is.
 • Het label is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een actueel energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Een duurzame woning met subsidies in Zoutkamp

Bestaande woningen in Provincie Groningen moeten duurzamer worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Onderstaand delen we praktische informatie over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Zoutkamp.

 • Isolatie-subsidie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan ramen, wanden, dak, gevel, (spouw)muur.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Voor zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Het Hogeland biedt mogelijk ook diverse individuele subsidiemogelijkheden en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Het Hogeland tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Zoutkamp opvragen in mei 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het inzetten van spaargeld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. Hieronder vind je de details (ook relevant voor o.a. Westernieland, Vierhuizen en Ulrum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor gevelisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, zonneboilers, dakisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor mensen met een woning die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Het Hogeland.
 • Pas je eigen hypotheek aan: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Zoutkamp

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zoutkamp?

Dit energie maatwerkadvies Zoutkamp is een plan met een plan van aanpak voor de vergroening van je pand die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het plaatsen van een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit advies bespreekt per maatregel de investering en de geschatte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor particuliere woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Op dat moment is dit besparingsadvies een must. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of spaargeld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het verduidelijkt welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Middels dit energieadvies wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van woningtype, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die het werk uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €190,00 – €330,00. Voor een doorsnee huis kost dit advies circa €265,00. Het is raadzaam om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Zoutkamp te vergelijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Door deze constructie kan men collectief CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbureau checkt bij bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het flatgebouw te verbeteren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners ontvangen netjes een mail met de uiteindelijke kosten en de uiteindelijke terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijf ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verfijnen. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Zoutkamp voor gebouwen. Het utiliteitsbouw advies gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een hogere energieprestatie geeft een goedkopere energiefactuur, een prettig werkklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de duurzaamheidsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor meer info.

Plaats een reactie