Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Ulrum

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Ulrum is dan een goede keuze! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor een maatwerkadvies en onderzoekt wat er mogelijk is. Dit maatwerkadvies geeft inzicht in welke alternatieven passen bij jouw woning en het leefklimaat optimaliseren. In het maatwerkadvies bekijk je nauwkeurig de kosten en de terugverdientijd van de verschillende duurzame keuzes. Het energierapport is speciaal in het leven geroepen voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke verduurzamingsmaatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij biedt een energiebesparingsadvies met alle opties die je kan laten uitvoeren.
 • Onder andere: zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel krijg je inzicht in de geschatte kosten, het rendement en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Ulrum die duurzame investeringen willen uitvoeren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-ulrum

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat duidelijke tips geeft om energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te verlagen. In het advies wordt uitvoerig beschreven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat het allemaal kost, en wat de totale besparing is. In dat geval kun je denken aan maatregelen zoals vloerisolatie, dakisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, spouwmuurisolatie, warmtepomp. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een specialist op het gebied van energie neem contact op om samen jouw wensen te inventariseren. Deze persoon analyseert het huis en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Hij schrijft een rapport met een overzichtelijke weergave van de verduurzamingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een prijslijst met verwachte kosten en het totale rendement Let op: Jouw maatwerkadviseur is neutraal en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het document geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Belangrijk: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Dit rapport moet zijn geschreven door een ervaren expert op het gebied van energie . Gediplomeerde en objectieve energieadviseurs zoek je via het portaal centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Ulrum (juli 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je woning te renoveren? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsrapport geef je inzicht in uiteenlopende verduurzamingsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Voorbeelden zijn goede HR++ ramen (glas), het toepassen van gevelisolatie met steenwol en het gebruik van een zonneboiler. Hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een deskundige energie-expert. Geschikte adviseurs kan je opzoeken op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Tip: ga in zee met een adviesclub die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Doe een offerte aanvraag

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Adviesbedrijven mogen zelf hun prijs bepalen. Het is aan te bevelen om diverse offertes te ontvangen van gecertificeerde maatwerkadviseurs. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo specifiek als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is dan veel minder complex.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een advies met verduurzamingsmaatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor een adviesgesprek met de energiecoach in Ulrum.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Het maatwerk-adviesbedrijf brengt een bezoek aan huis en rekent uit welke energiebesparende maatregelen hun doel goed bereiken. Op basis hiervan stuurt hij een onderbouwd energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor elke energiemaatregel zie je in 1 oogopslag eigenschappen zoals het kostenplaatje, het rendement en de terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Op dat moment kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  De energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Ulrum laten uitvoeren). De specialist kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Hiervoor neem je contact op met isolatie-deskundigen en lokale installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor een uitgebreide inspectie. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor mijn huis?

Contacteer energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Ulrum vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een gediplomeerde expert. Het is beter om een expert uit de omgeving te nemen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en het bespaart reiskosten. In het schema hieronder lees je bedrijfsnamen en adresgegevens van erkende energie experts die werken in de gemeente Het Hogeland. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
MVO Bouwtechnische BegeleidingStationsweg 109951BAWinsum
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Adviesbureau RosmanHamburgerstraat 36 b9714JDGroningen
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Ulrum

Uitgelichte experts: direct een rapport aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? Hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Ulrum die direct beschikbaar zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen besparen op de energiekosten. Maar wat zijn goede opties? Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedoeld. Je krijgt informatie over de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In deze gids bieden we informatie rondom de aantrekkelijkste duurzame oplossingen voor je woonruimte. Op deze website lees je ook alles over warmtepompen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Ulrum

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Goed voor het klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Een hogere woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk hier meer info)€1800,00€115,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6225,00€1065,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5475,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3245,00€145,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€465,00€30,00 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €450,00€49,50 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparende maatregelen bij gewone huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek een adviseur en plan een afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Een huis isoleren in Ulrum is een minimale vereiste. Aan de hand van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, het is klimaatbewust, je hebt minder last van geluidsoverlast en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn diverse subsidies te gebruiken. Belangrijk feit: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): heel eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,00per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €127,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

Uitleg en info over de warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de traditionele HR-ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Deze extra stroom kan je halen uit zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomer heeft het systeem ook een koelende werking. Je kunt kiezen voor een full-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. Onderstaand vind je aanvullende informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en zorgt voor warm tapwater. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Ulrum: gunstig geprijsd en werkt ook uitstekend bij woningen met een slechtere isolatie. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door te profiteren van subsidies, geen BTW en/of een interessant rentetarief van een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Eneco, GreenChoice, Essent, Engie, Vattenfall of Delta, Oxxio, United Consumers, Powerpeers, Vandebron. Met de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een complete installatie van 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €4.950 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 tot 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Interesse in zonnepanelen in Ulrum aanschaffen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een warmte opwekkende zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Deze constructie zorgt voor warm tapwater om te douchen en te koken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om water te verwarmen. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (200 liter vat) kost je circa €3.100 (incl. installatiewerk).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is om en nabij de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Middels elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Handig voor bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De tarieven van warmtepanelen liggen tussen de €235,00 – €425,00 per IR-paneel.

Goede energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Ulrum. Bijgaand delen we daarom een weergave met belangrijke en betaalbare vergroeningsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Ulrum!

Regel een adviesgesprek en check hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Ulrum: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt opties die uit te voeren zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit energieadvies geeft ook aan wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? Of wil je het huis in de verkoop zetten of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel wederom te calculeren. Een gediplomeerde energie inspecteur doet een grondige check en onderzoekt de totale vraag naar gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig een huis is.
 • Het woninglabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een duurzaam energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Een duurzame woning met subsidies in Ulrum

Alle woningen en panden in Provincie Groningen moeten energiezuniger worden en op termijn volledig los van het gas. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In dit blokje vind je bruikbare informatie over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Ulrum.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isoleren van ramen, wanden, dak, (spouw)muur, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juli 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Het Hogeland biedt mogelijk ook diverse particuliere subsidie opties of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Het Hogeland zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Ulrum aanvragen in juli 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met eigen middelen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook relevant voor o.a. Eenrum, Houwerzijl en Pieterburen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizenbezitters de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonneboilers, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huizenbezitters die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Het Hogeland.
 • Laat je hypotheek aanpassen: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Ulrum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Ulrum?

Het energie maatwerkadvies Ulrum is een adviesplan met concrete maatregelen voor het duurzamer maken van jouw woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het installeren van een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Het rapport behandelt per maatregel de minimale prijzen en wat de opbrengsten zijn. Een persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere huizenbezitters die hun woning zuiniger willen maken en daarbij een subsidie willen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Dan is dit besparingsrapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat je zien welke werkzaamheden de meeste besparing opleveren. Door gebruik te maken van dit plan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het soort woning, het woonoppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. De prijs ligt tussen de €200,00 tot ongeveer €345,00. Voor een gemiddelde woning betaal je voor het advies zo’n €260,00. Het is nuttig om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Ulrum op te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen laten doen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners wat ze graag willen om het wooncomplex groener te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners vinden hier ook de geschatte kosten en de terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als ondernemer wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt perfectioneren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Ulrum voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw rapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een hogere energieprestatie leidt tot gunstigere energierekeningen, een prettige omgeving om in te werken, een gunstigere milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de duurzaamheidsmaatregelen. Check RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie