Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Eenrum

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp laten plaatsen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Eenrum is dan een goede keuze! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor een maatwerkadvies en deelt waar de mogelijkheden liggen. Het energierapport stelt bloot welke werkzaamheden een energiebesparing realiseren en het leefklimaat optimaliseren. In het advies onderzoek je grondig de totale kosten en het rendement van de diverse verduurzamingsmaatregelen. Het energieadvies is geschikt voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij deelt een verslag met alle energiebesparende maatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Overweeg bijv.: warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW.
 • Per onderdeel krijg je inzicht in een kostenbegroting de besparing en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Eenrum die hun woning duurzamer willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-eenrum

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat een volledig plan presenteert om energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te minimaliseren. In het rapport wordt specifiek aangegeven welke maatregelen je kunt nemen, wat het kost, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Daarbij heb je de keuze uit maatregelen zoals warmtepomp, HR++ glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, vloerisolatie. Het is heel simpel. Een energie-expert neem contact op om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze expert bekijkt de woning volledig en berekent welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Jij ontvangt een rapport met alle maatregelen. Daarbij ontvang je ook een kostencalculatie en de besparing. Goed om te benoemen: Jouw maatwerkadviseur is neutraal en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het verslag geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Let op: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Dit rapport moet zijn geschreven door een objectieve energie-expert. Gediplomeerde en neutrale energieadviseurs zijn te vinden op www.centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Eenrum (mei 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit energieadvies geeft een overzicht met bruikbare vergroeningsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Voorbeelden zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), het verhogen van de isolatie van buitengevels en het gebruik van een zonneboiler. In de volgende paragraaf bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een gediplomeerde maatwerkadviseur. De juiste maatwerkadviseurs kan je opzoeken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Disclaimer: ga in zee met een adviesclub die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Adviesbedrijven kunnen individuele tarieven rekenen. Het is beter om 2 of 3 offertes te vragen van objectieve bedrijven. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo precies als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur is dan veel minder complex.

 3. Woningcheck vooraf

  De meeting is afgesproken. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je uiteindelijk tot een lijst met duurzaamheidsmaatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met jouw energiecoach in Eenrum.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  De energie expert bezoekt je aan huis en inspecteert welke werkzaamheden doelgericht zijn. Op basis hiervan mailt hij een kwalitatief energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Met betrekking tot de energiemaatregelen noteren ze aspecten zoals de minimale prijzen, het rendement en de terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Als je hiervoor kiest kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Deze energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Eenrum laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over gas en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Hiervoor neem je contact op met isolatie-partijen en erkende installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor een uitgebreide inspectie. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of met maatwerkadviesbedrijf hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor mijn woonhuis?

Bekijk energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Eenrum vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een erkende energie specialist. Het is slim om een maatwerk adviesbedrijf uit jouw eigen regio te benaderen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de bijgaande tabel tref je gegevens van goede energie experts die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Het Hogeland. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
MVO Bouwtechnische BegeleidingStationsweg 109951BAWinsum
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Adviesbureau RosmanHamburgerstraat 36 b9714JDGroningen
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Eenrum

Uitgelichte experts: meteen online aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Eenrum waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de uitgelichte bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren zouden graag energie willen besparen. Maar waar moet ik beginnen? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt inzicht in allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In het gedeelte hieronder vind je de aantrekkelijkste energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Bekijk tevens meer informatie over zonnepanelen kopen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Eenrum

 1. Een gunstigere energierekening: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Goed voor het klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van spouwmuur (klik voor meer info)€1675,00€425,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11100,00€730,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5200,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3300,00€170,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€300,00€36,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips) €415,00€41,00 p/jaar
Kosten en rendement van verschillende besparende maatregelen bij standaard huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies voor energieplan op maat!

Vind adviseurs en start vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Jouw huis isoleren in Eenrum is doorgaans een goed startpunt. Aan de hand van het isoleren van glas, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, het is goed voor het klimaat, je beperkt het geluid van buiten en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn meerdere subsidies te gebruiken. Goed om te weten: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,00per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €119,00per /m2): HR++ glas heeft een hoge zonnewarmte-absorptie.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de gasgestookte CV-ketel. Het vangt warmte op uit natuurlijke warmtebronnen. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Jouw stroom kan je halen uit zonnepanelen (die je misschien al hebt). Tijdens de warme maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In de opsomming hieronder noemen we meer informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het is een vrij kostbaar systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Eenrum: een relatief goedkoop systeem en kan goed functioneren in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is een duurzame keuze én jouw energierekening gaat naar beneden. Dankzij lokale subsidies, het BTW-nultarief en/of eventueel een gunstige groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Eneco, Budget Energie, Vattenfall, GreenChoice, Essent & Delta, Oxxio, Enegiedirect.nl, United Consumers, Vandebron. Doordat je mag salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kan je laten monteren voor €5.600 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 tot 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een schoon en vrij-toegankelijk dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Eventuele overtollige zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Zonnepanelen in Eenrum laten plaatsen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een geïntegreerde zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. Het verwarmingssysteem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de badkamer en keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om in de woning warm water te maken. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (200 liter vat) is er al voor €3.150 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Ideaal voor in een hobbyruimte of badkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een laag energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De investeringskosten in warmtepanelen ramen we op +/- €200,00 tot €425,00 per ruimte.

Overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Eenrum. Hieronder vind je om die reden een weergave met doelgerichte en niet al te dure verduurzamingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Eenrum!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en kom erachter hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Eenrum: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om energiebesparingen te realiseren. Het adviesrapport geeft ook inzicht in wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis verder verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om de woning opnieuw te laten keuren. Een gediplomeerde energie inspecteur inspecteert je huis en berekent de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label duidt hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het label moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een groen energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Eenrum

Alle woningen en panden in Provincie Groningen moeten verduurzaamd worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Bijgaand delen wij handige informatie over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Eenrum.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isoleren van ramen, gevel, dak, wanden, (spouw)muur.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Het Hogeland biedt mogelijk aanvullende regionale subsidie-middelen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Het Hogeland tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Eenrum aanvragen in mei 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het gebruiken van eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. Hieronder vind je de details (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Zuurdijk, Pieterburen en Leens).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee huizenbezitters en VvE’s de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, warmtepompen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningbezitters die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Het Hogeland.
 • Pas je eigen hypotheek aan: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Eenrum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Eenrum?

Het energie maatwerkadvies Eenrum is een adviesrapport met een plan van aanpak voor het energiezuinig maken van jouw woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan vloerisolatie, HR++ glas, het gebruik van een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit besparingsplan komt per maatregel met een kostenbegroting en het rendement. Het persoonlijk energieadvies is relevant voor huizeneigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en dit willen financieren met een subsidie.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor deze situaties is dit concept plan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het is heel specifiek en geeft aan welke opties de meeste besparing opleveren. Middels dit document kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat zijn afhankelijk van het type huis, het woonoppervlakte en de gekozen energieadviseur. De tarieven liggen tussen de €235,00 tot ongeveer €310,00. Voor een doorsnee huis betaal je om en nabij de €250,00. Het is nuttig om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Eenrum te verkrijgen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Zo kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bureau vraagt bewoners naar het wensenlijstje om het complex duurzamer te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de verwachte kosten en de besparing per jaar.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt versterken. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Eenrum voor bedrijven. Het utiliteitsbouw inspectierapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een groenere energieprestatie resulteert in een lagere energierekening, een beter comfort voor de werknemers, een gunstigere milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de energiebesparende maatregelen. ZIe ook RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie