Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Leens

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Er zijn veel opties, waar begin in? Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp in de woning plaatsen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Leens biedt uitkomst! Een energieadviseur maakt een afspraak voor doelgericht advies en deelt waar de mogelijkheden liggen. Het rapport laat woningeigenaren zien welke keuzes je woning een stuk kunnen verduurzamen en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het energiebesparingsadvies bieden ze nauwkeurig het kostenplaatje en het rendement van de bekende verduurzamingsmaatregelen. Het maatwerkrapport is aan te raden voor particuliere huiseigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij deelt een energiebesparingsadvies met alle duurzame investeringen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Voorbeelden zijn: warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren.
 • Per maatregel lees je het budget, wat het rendement is en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Leens die hun huis willen vergroenen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-leens

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor private panden en zakelijke gebouwen dat een volledig plan presenteert om een gebouw energieneutraal te maken en derhalve de energierekening te verlagen. In dit rapport wordt heel concreet aangegeven welke investeringen je kunt doen, wat de prijs is, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. In dat geval komen diverse maatregelen naar voren, zoals: zonneboiler, vloerisolatie, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, HR++ glas, warmtepomp. Je regelt het supersnel. Een energiecoach komt bij jouw thuis langs voor een persoonlijk advies. Deze deskundige loopt door de woning en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een opsomming van alle maatregelen. Daarbij ontvang je ook een calculatie van de kosten en de uiteindelijke besparing Let op: Iedere maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het document vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Let op: Wens je een energiezuinige woning, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Dit rapport moet zijn geschreven door een betrouwbare specialist op het gebied van energie. Vakbekwame en bedreven energieadviseurs bekijk je op de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Leens (april 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit energieadvies geeft concreet advies dankzij een overzicht met uiteenlopende energiebesparende maatregelen die voldoende effectief zijn. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), het aanbrengen van isolatie op buitengevels of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de volgende tekst bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een gediplomeerde adviseur. Gecertificeerde EPA-adviseurs vind je op Centraal Register Techniek en via deze website. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Disclaimer: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Maatwerk-adviesbedrijven zijn vrij in hun pricing. Het is raadzaam om enkele offertes op te zoeken van gecertificeerde bedrijven. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo specifiek mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl krijg je een schema met opties die relevant zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Leens.

 4. Lees het hele energierapport door

  Een energieadviseurs brengt een bezoek aan huis en stelt vast welke opties aan te bevelen zijn. Kort daarop ontvang je een goed energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Bij alle energiemaatregelen delen ze informatie zoals het kostenplaatje, het rendement en de geschatte terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Daarbij is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Leens laten uitvoeren). De specialist weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-experts en erkende installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen voor een uitgebreide inspectie. Je kunt eventueel overleggen of de energie expert jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor jouw huis?

Bekijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Leens vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een objectieve vakman. Wij adviseren om een energie-specialist uit de omgeving te benaderen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de tabel hieronder bieden we naam + adresgegevens van mogelijk beschikbare energie experts die huizen inspecteren in de gemeente Het Hogeland. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
MVO Bouwtechnische BegeleidingStationsweg 109951BAWinsum
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Adviesbureau RosmanHamburgerstraat 36 b9714JDGroningen
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Leens

Uitgelichte vakbedrijven: meteen online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? Bijgaand tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Leens waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens zouden graag een lagere energierekening willen. Het is lastig waar je moet beginnen! Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je ontvangt een goed advies over de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In onze keuzegids delen wij de gunstigste energiebesparingsmaatregelen voor jouw woning. Bekijk ook onze pagina met informatie over HR+++ glas.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Leens

 1. Verlaag je energienota: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Goed voor het klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (bekijk meer info over isolatie)€1715,00€265,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6045,00€1050,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5365,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3325,00€185,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€395,00€36,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (lees hier meer tips) €5,80€7,05 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparende maatregelen bij gewone woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor energieplan op maat!

Zoek beschikbare deskundigen en plan een afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Je huis isoleren in Leens is onmisbaar om te gaan besparen. Door het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte binnenshuis. Het kent gunstige effecten: je kan besparen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, het is klimaatbewust, het werkt ook geluidswerend en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn allerlei subsidies die beschikbaar zijn. Belangrijk feit: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): vermindert de warmteverliezen in de winter en koelt het interieur in de zomer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,50per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €119,00per /m2): HR++ glas is sterker en biedt tevens meer bescherming tegen inbraak.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de traditionele CV-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Deze extra stroom kan gegenereerd worden d.m.v. innovatieve zonnepanelen. In de zomer kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. Onderstaand tref je extra details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en verhit al je tapwater. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Leens: een relatief goedkoop systeem en werkt ook uitstekend bij oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je betaalt veel minder voor de energie. Door te informeren naar de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Vattenfall, Eneco, Engie, Budget Energie, Essent of Powerpeers, Oxxio, United Consumers, Enegiedirect.nl, Vandebron. Doordat je mag salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kost je circa €5.050 en kan je terugverdienen in +/- 6 – 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een gunstige positionering op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Zonnepanelen in Leens bestellen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een warmte opwekkende zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Het systeem zorgt voor warm tapwater in de douche en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door te kiezen voor een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 200 liter) is er te bestellen vanaf €3.100 (incl. installatie).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of badkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen effect op de luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €165,00 t/m €450,00 per paneel.

Overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Leens. In dit blokje delen wij een aantal populaire en voordelige verduurzamingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Leens!

Vraag adviesgesprek aan en achterhaal hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Leens: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat maatregelen die geschikt zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het document laat woningeigenaren ook zien wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis verder verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om een herziend energielabel op te vragen. Een speciale energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en onderzoekt de benodigde gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat zien hoe energiezuinig het huis is.
 • Het energielabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een uitstekend energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Leens

Bestaande woningen in Provincie Groningen moeten duurzamer worden en uiteindelijk los van het gas komen. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Hieronder doorzoek je handige informatie over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Leens.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang 30% van de kosten voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan wanden, (spouw)muur, dak, ramen, gevel.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in april 2024.
 • In het geval van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Het Hogeland biedt mogelijk aanvullende regionale subsidie-middelen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Het Hogeland zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Leens opvragen in april 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We vertellen je er graag meer over (ook handig voor o.a. Schouwerzijl, Warfhuizen en Wehe-den Hoorn).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee eigenaar-bewoners hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor warmtepompen, zonnepanelen, vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een woning die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Het Hogeland.
 • Je eigen hypotheek ophogen: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Leens

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Leens?

Een energie maatwerkadvies Leens is een advies met daarin concrete maatregelen voor de vergroening van een woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het gebruik van een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Het adviesplan geeft per maatregel de verwachte kosten en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Het persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere woningbezitters die hun huis van het gas af willen hebben en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In die situaties is dit rapport vereist. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke werkzaamheden jouw woning duurzamer kunnen maken. A.d.h.v. dit energieplan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), het woonoppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. De tarieven liggen tussen de €225,00 tot wel €290,00. Voor een doorsnee huis kost het advies op maat ongeveer €275,00. Het is aan te bevelen om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Leens op te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Zo kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het inspectiebureau inventariseert bij de bewoners het wensenlijstje om het flatgebouw te optimaliseren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woonruimtes. In het rapport vinden de eigenaren ook de geschatte kosten en het rendement.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijf wil je weten hoe je de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verbeteren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Leens voor gebouwen. Het utiliteitsbouw energierapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Een groenere energieprestatie mondt uit in een lagere maandafrekening, meer comfort, korting op de milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een unieke zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparende maatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) om dit aan te vragen.

Plaats een reactie