Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Wehe-den Hoorn

De hoogte van de energierekening beperken? Er zijn veel opties, waar begin in? Zal ik starten met isoleren, een hybride warmtepomp kopen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Wehe-den Hoorn is dan een goede keuze! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor advies op maat en beoordeelt waar besparingen mogelijk zijn. Het onderzoek verduidelijkt welke alternatieven doeltreffend zijn in jouw huis en en het binnenklimaat verbeteren. In het energiebesparingsadvies doorzoek je grondig de totale kosten en het rendement van de mogelijke verduurzamingsopties. Het maatwerkadvies is aan te raden voor alle particuliere huizenbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij komt met een maatwerkadvies met alle werkzaamheden die goed uitvoerbaar zijn.
 • Voorbeelden zijn: warmtepomp plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen.
 • Per onderdeel kun je aspecten achterhalen zoals de geschatte kosten, de besparing en de totale terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Wehe-den Hoorn die hun woning duurzamer willen maken en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-wehe-den-hoorn

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor private panden en zakelijke gebouwen dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te remmen en zodoende de energiekosten te drukken. In het advies wordt specifiek aangegeven welke investeringen je kunt doen, wat het allemaal kost, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Daaromtrent komen diverse maatregelen naar voren, zoals: infraroodpanelen, warmtepomp, HR++ glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een maatwerkadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek voor een persoonlijk advies. Deze vakman check jouw huis en berekent welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Hij genereert een digitaal rapport met een overzichtelijke weergave van de energiebesparende maatregelen. In het rapport vind je ook een verwachting van de totale investeringskosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te benoemen: Deze maatwerkadviseur is onpartijdig en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het adviesplan bevat ook het energielabel van de woning.

Ter verduidelijking: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet altijd worden geschreven door een deskundige specialist. Deskundige en betrouwbare energieadviseurs zijn te vinden op de website centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Wehe-den Hoorn (juli 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je woning te renoveren? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsrapport geeft een schema met innovatieve vergroeningsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Denk hierbij aan het vervangen van (HR++) glas, het aanbrengen van buitengevelisolatie of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In het volgende blok laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een objectieve energieadviseur. Gekwalificeerde specialisten kan je vergelijken op het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Let op: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Doe een offerte aanvraag

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviesbureau’s kunnen individuele tarieven rekenen. Het is nuttig om diverse offertes te vragen van onafhankelijke experts. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of wil je dit zelf doen? Wees zo exact mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur is op die manier veel relevanter.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Bereid jezelf goed voor. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een schema met investeringen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Wehe-den Hoorn.

 4. Energierapport samen doornemen

  Een energieadviseurs neemt de woning op en rekent uit welke duurzame investeringen doelgericht zijn. Binnen een paar dagen verkrijg je een gunstig energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor elke energiemaatregel beschrijven ze bijzonderheden als de kosten, de besparing en de geschatte terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Tijdens zo’n meeting kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Een energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Wehe-den Hoorn laten uitvoeren). Deze erkende vakman weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-deskundigen en installateurs. Vraag of ze langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Vraag eventueel of het adviesbureau hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor jouw woonruimte?

Check energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Wehe-den Hoorn vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een erkende maatwerk-adviespartij. Het is aan te raden om een adviseur uit jouw eigen regio te contacteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. Hieronder verstrekken we adresgegevens van kwalitatieve energie experts die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Het Hogeland. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
MVO Bouwtechnische BegeleidingStationsweg 109951BAWinsum
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Adviesbureau RosmanHamburgerstraat 36 b9714JDGroningen
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Wehe-den Hoorn

Uitgelichte vakbedrijven: meteen een afspraak maken

Direct aan de slag? In de tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Wehe-den Hoorn die direct tot je beschikking zijn. Klik op de knop om je aanvraag te starten.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar wat zijn goede opties? Daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft je een inkijkje in de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? Hieronder noemen we de meest geschikte duurzaamheidsmaatregelen voor je woonhuis. Bekijk tevens meer informatie over bodem isoleren.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Wehe-den Hoorn

 1. Verlaag je energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een milieubewuste keuze: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Verbeter je binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Stijgende woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (meer over woningisolatie)€3470,00€390,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4740,00€975,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5065,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3315,00€200,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€450,00€26,50 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €630,00€42,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij basiswoningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor energieplan op maat!

Zoek beschikbare adviseurs en maak een afspraak

De voordelen van woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Een huis isoleren in Wehe-den Hoorn is onmisbaar om te gaan besparen. D.m.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte binnenshuis. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is klimaatbewust, het werkt ook geluidswerend en je huis wordt meer waard. Er zijn verschillende subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Belangrijk: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,50per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €119,50per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de gasgestookte CV-ketel. Hij gebruikt energie van de buitenlucht, bodem of water. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Je stroom kan je halen uit zonnepanelen (die je misschien al hebt). Tijdens de warme maanden kan het jouw woning ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het blokje hieronder lees je meer informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Wehe-den Hoorn: is een stuk minder duur en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Werkt samen met de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door te informeren naar de subsidies, een gunstige BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Essent, Vattenfall, Eneco, Budget Energie en Oxxio, Powerpeers, Vandebron, United Consumers, Enegiedirect.nl. Door te salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een complete installatie van 10 panelen kost je circa €5.200 en heb je terugverdiend binnen 6 a 7 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: het dak heeft voldoende ruimte met oriëntatie op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • De zonnestroom die je over hebt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Interesse in zonnepanelen in Wehe-den Hoorn laten plaatsen? Dan betaal je geen BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een warmte genererende zonnecollector en een buffervat voor het water. Het systeem genereert warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Via een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om warm water te produceren. Deze installaties doen het goed i.c.m. een hoog rendement ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (voorraadvat met 150 – 200 liter) is al beschikbaar vanaf €3.850 (met installatiewerk).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (v.a. 50cm bij 100 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Bijvoorbeeld een werkkamer of in de slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De kosten van warmtepanelen komen uit tussen de €150,00 – €425,00 per IR-paneel.

Goede energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Wehe-den Hoorn. Onderstaand doorzoek je een weergave met impactvolle en niet al te dure maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: schone en droge lucht is makkelijker op te warmen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Wehe-den Hoorn!

Regel een adviesgesprek en zoek uit hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Wehe-den Hoorn: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat investeringen die je kunt uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit advies laat woningeigenaren ook zien wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Wij adviseren dan om een herziend energielabel op te vragen. Een speciale energie inspecteur inspecteert je huis en berekent de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit huislabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een groen energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Woning duurzaam maken met subsidies in Wehe-den Hoorn

Alle woningen en panden in Provincie Groningen moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In het gedeelte hieronder doorzoek je handige informatie over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Wehe-den Hoorn.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan dak, ramen, wanden, gevel, (spouw)muur.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juli 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Het Hogeland biedt mogelijk aanvullende individuele subsidiemogelijkheden en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Het Hogeland kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Wehe-den Hoorn opvragen in juli 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Onderdendam, Zuurdijk en Mensingeweer).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor spouwmuurisolatie, gevelisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningeigenaren die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Het Hogeland.
 • Laat je hypotheek aanpassen: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Wehe-den Hoorn

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Wehe-den Hoorn?

Dit energie maatwerkadvies Wehe-den Hoorn is een plan met concrete maatregelen voor de verduurzaming van een woning die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het installeren van een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit adviesrapport geeft per maatregel de verwachte kosten en de geschatte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is interessant voor VVE’s en particulieren die hun woning zuiniger willen maken en daarbij een subsidie willen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Voor die situatie is dit advies onmisbaar. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat je zien welke energiebesparende maatregelen helpen om de energiekosten te reduceren. A.d.h.v. dit besparingsplan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type huis, de grootte van de woning en de adviseur die je kiest. De kosten variëren tussen de €250,00 – €325,00. Voor een normale tussenwoning is het tarief circa €255,00. Het is nuttig om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Wehe-den Hoorn op te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Op basis daarvan kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen inkopen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het onderzoeksbureau achterhaalt bij de bewoners de eisen en wensen om het flatgebouw te vergroenen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners ontvangen netjes een mail met de verwachte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt verfijnen. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Wehe-den Hoorn voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw onderzoek verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Een duurzamere energieprestatie mondt uit in een lagere energierekening, een aangenaam binnenklimaat, korting op de milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparende maatregelen. Tip: op de site van het RVO voor meer info.

Plaats een reactie