Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Onderdendam

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp kiezen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Onderdendam zal je verder helpen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor advies op maat en controleert waar de mogelijkheden liggen. Het uiteindelijke advies laat jouw zien welke opties jouw energierekening direct doen dalen en het comfort verhogen. In het plan beschrijven ze heel specifiek de kosten en het rendement van de geselecteerde verduurzamingsmaatregelen. Het plan is aantrekkelijk voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij komt met een energiebesparingsadvies met alle maatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Overweeg bijv.: zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie.
 • Per maatregel toont het rapport de verwachte kosten, de besparing en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Onderdendam die het huis willen verduurzamen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-onderdendam

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat maatregelen biedt om minder energie te gebruiken en daarmee de energiekosten te reduceren In het rapport wordt zorgvuldig vermeld welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Hierbij heb je de keuze uit maatregelen zoals vloerisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, HR++ glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een expert op het gebied van energie zal een bezoek inplannen om een goed advies te kunnen geven. Deze professional bekijkt de woning volledig en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een volledig schema met alle energiebesparende maatregelen. Daarbij ontvang je ook een raming van de kosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te benoemen: Een maatwerkadviseur is een keur-expert en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het advies bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Let op: Wil je je woning energiezuiniger maken, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Dit rapport moet zijn geschreven door een objectieve expert op het gebied van energie . Gediplomeerde en objectieve energieadviseurs check je www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Onderdendam (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je woning te renoveren? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsadvies biedt een lijst met alle vergroeningsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Je kunt denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, spouwmuurisolatie en het gebruik van een zonneboiler. In de box hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een ervaren maatwerkadviseur. Ervaren specialisten kan je opzoeken op het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Tip: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Adviseurs kunnen zelf een prijs berekenen. Het is verstandig om minimaal 2 offertes te vragen van BRL9500-02 gecertificeerde vakmensen. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of doe je dit zelfstandig? Wees zo precies als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  De afspraak is vastgelegd? Een goede voorbereiding is essentieel. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl krijg je een complete samenvatting met opties die matchen met jouw situatie. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor een adviesgesprek met de energiecoach in Onderdendam.

 4. Neem het energierapport door

  Het adviesbureau komt langs en bekijkt welke maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Vervolgens stuurt hij een doorgerekend energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Bij alle energiemaatregelen noteren ze onderdelen zoals de kosten, de besparing en de geraamde terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Daarbij kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  De energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Onderdendam laten uitvoeren). Deze deskundige kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-partijen en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning van dichtbij te bekijken. Indien gewenst kan je vragen of de energie expert hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn huis?

Informeer bij energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Onderdendam vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een onafhankelijke energieadviseur. Het is goed om een maatwerk adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te nemen. Ze zijn bekend met het type woning, en je betaald minder voor reiskosten. In de onderstaande tabel vind je bedrijfsnamen en adresgegevens van goede bedrijven die actief zijn in de gemeente Het Hogeland. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Veel bedrijven kun je ook vinden via platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
MVO Bouwtechnische BegeleidingStationsweg 109951BAWinsum
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Adviesbureau RosmanHamburgerstraat 36 b9714JDGroningen
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Onderdendam

Uitgelichte experts: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de lijst hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Onderdendam die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bedrijven om je aanvraag te starten.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel consumenten zouden graag een lagere energierekening willen. Maar wat zijn goede opties? Daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt informatie over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In onze keuzegids noemen we de meest geschikte verduurzamingsmaatregelen voor je pand. Of klik door voor meer informatie over vloer isoleren.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Onderdendam

 1. Verlaging van de energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van dak (klik voor meer info)€4215,00€435,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10075,00€660,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5445,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3375,00€155,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€500,00€59,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips) €5,40€5,90 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparingsmaatregelen bij standaard woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek een adviseur en start vandaag nog

Energie besparen met woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Een huis isoleren in Onderdendam is een hele goede keuze. A.d.h.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren treed er geen warmteverlies op. Het kent gunstige effecten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is een groene investering, het werkt ook geluidswerend en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verschillende subsidies te selecteren. Disclaimer: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): vermindert de warmteverliezen in de winter en koelt het interieur in de zomer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,50per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €129,50per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de CV- of HR ketel. Het genereert warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Stroom kan gegenereerd worden d.m.v. innovatieve zonnepanelen. In de zomer kan het ook nog eens koelen. Er zijn 2 opties: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem. In het bijgaande gedeelte bieden we aanvullende informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en kan ook het tapwater verwarmen. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Een stand-alone systeem is best duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Onderdendam: betaalbaar en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering én jouw energierekening gaat naar beneden. Dankzij lokale subsidies, een gunstige BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, GreenChoice, Essent, Engie, Vattenfall en Enegiedirect.nl, Powerpeers, Vandebron, Oxxio, United Consumers. Door te salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een set met 10 zonnepanelen is al te plaatsen voor €5.300 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 – 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Onderdendam laten leggen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit één of meer zonnecollectoren op het dak en een buffervat voor het water. Het gehele systeem levert snel warm tapwater in de douche en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Via een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor het gebruik van warm water. Je gebruikt het in combinatie met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor een familie (200 liter vat) is al beschikbaar vanaf €3.900 (incl. plaatsing).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is ongeveer 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of badkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: minder last van luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €190,00 tot €525,00 per IR-paneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Onderdendam. In dit blokje delen we daarom een weergave met krachtige en betaalbare vergroeningsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Onderdendam!

Plan een adviesgesprek in en ontdek hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Onderdendam: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt duurzame investeringen die geschikt zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het document geeft ook aan wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je op basis van het advies het huis opnieuw verduurzaamd? En overweeg je een verkoop, verhuur of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het huis nog eens te laten checken. Een erkende energie inspecteur analyseert de woning en checkt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label duidt de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit duurzaamheidslabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een goed energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Onderdendam

Praktisch alle huis in Provincie Drenthe moeten het energieverbruik minderen en – in het meest ideale geval – van het gas af. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In de box hieronder kan je aan de slag met bruikbare informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Onderdendam.

 • Landelijke subsidie isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, dak, vloer, wanden, ramen.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • In het geval van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Het Hogeland biedt mogelijk ook zelf plaatselijke subsidiemogelijkheden of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Het Hogeland tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Onderdendam afsluiten in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het gebruiken van eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. Hieronder vind je de details (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Rasquert, Mensingeweer en Den Andel).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee particulieren en VvE’s hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor warmtepompen, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huizenbezitters die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Het Hogeland.
 • Je hypotheek oprekken: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Onderdendam

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Onderdendam?

Dit energie maatwerkadvies Onderdendam is een energieplan met daarin concrete maatregelen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je woonhuis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de woning verwarmen met een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit besparingsplan biedt per maatregel het budget en de terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere huizenbezitters die hun huis energiezuinig willen maken en dit willen financieren met een subsidie.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? In die gevallen is dit plan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je verduurzamen met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het verduidelijkt welke investeringen jouw energierekening doen dalen. Door gebruik te maken van dit besparingsadvies is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw, de totale oppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €210,00 – €345,00. Voor een doorsnee huis kost het hele traject ongeveer €260,00. Het is aan te bevelen om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Onderdendam te verkrijgen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen inkopen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bureau achterhaalt bij de bewoners de woonwensen om het wooncomplex duurzamer te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Uiteraard inclusief de verwachte prijzen en het rendement.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt optimaliseren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Onderdendam voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw onderzoek gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Goede energieprestatie geeft lagere maandelijkse energielasten, een verbeterd werkcomfort, een lager tarief qua milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de energiebesparingsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie