Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Mensingeweer

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Begin ik met woningisolatie, een hybride warmtepomp kopen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Mensingeweer geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor advies op maat en zoekt uit de diverse opties. Het energieadvies stelt bloot welke keuzes het energieverbruik laten dalen en het leefklimaat in huis verbeteren. In het maatwerkrapport onderzoek je overzichtelijk de kosten en de terugverdientijd van de uitgezochte maatregelen. Het aanbevelingen-rapport is een uitkomst voor particuliere woningeigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij verstrekt een advies met alle energiebesparende maatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Investeer bijv. in: zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie.
 • Per optie check je het budget, de besparing en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Mensingeweer die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-mensingeweer

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat een volledig plan presenteert om een pand energiezuiniger te worden en op die manier de energielasten te reduceren In het advies wordt zeer gedetailleerd omschreven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat de kosten zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Hierbij kun je maatregelen laten uitvoeren zoals warmtepomp, spouwmuurisolatie, dakisolatie, HR++ glas, vloerisolatie, infraroodpanelen. Het is vrij eenvoudig. Een energiedeskundige bezoek je thuis om samen jouw woning door te spreken. Deze persoon check jouw huis en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een lijst met energiebesparende maatregelen. In het advies tref je ook een verwachting van de totale investeringskosten en het totale rendement Belangrijk: Een maatwerkadviseur werkt autonoom en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het rapport geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Let op: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet worden uitgevoerd door een gediplomeerde adviseur. Gediplomeerde en bedreven energieadviseurs check je centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Mensingeweer (mei 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het adviesplan bevat een weergaven van bruikbare duurzame oplossingen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Voorbeelden zijn het vervangen van (HR++) glas, het isoleren van buitengevels met PIR en het installeren van zonnecellen. In de box hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een deskundige adviseur. Gecertificeerde maatwerkadviseurs kan je opzoeken op de website van het Centraal Register Techniek en via deze website. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Tip: ga in zee met een adviesclub met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Energie experts rekenen verschillende tarieven. Het is beter om minimaal 2 offertes aan te vragen van gecertificeerde maatwerkadviesbureaus. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je zelf klussen? Geef zoveel details als mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven is dan veel minder complex.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal word je geleid naar een schema met investeringen die passen bij jouw woning en wensen. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met jouw energiecoach in Mensingeweer.

 4. Raadpleeg het energierapport

  De adviseur komt langs en beschrijft welke opties doeltreffend zijn. Binnen een paar dagen mailt hij een doorgerekend energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Met betrekking tot de energiemaatregelen noteren ze details zoals het kostenplaatje, de opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Hier kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Mensingeweer laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-deskundigen en erkende installateurs. Vraag of ze langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de EPA-adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor mijn woonruimte?

Bekijk energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Mensingeweer vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een erkende adviseur. Het is slim om een energie expert nabij jouw woonplaats te nemen. Ze zijn bekend met het type woning, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de bijgaande tabel lees je namen en adressen van mogelijke adviesbureaus die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Het Hogeland. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
MVO Bouwtechnische BegeleidingStationsweg 109951BAWinsum
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Adviesbureau RosmanHamburgerstraat 36 b9714JDGroningen
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Mensingeweer

Uitgelichte adviseurs: vraag direct een rapport aan

Direct in contact komen met een adviseur? Hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Mensingeweer waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op de button om je aanvraag te starten.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen beginnen met energie besparen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je ontvangt een goed advies over alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In de tekstblokjes hieronder behandelen we de meest interessante energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Of klik door voor meer informatie over dak isoleren.

Het comfort van een energiezuinige woning in Mensingeweer

 1. Een gunstigere energierekening: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloerisolatie (meer over woningisolatie)€2280,00€130,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10425,00€750,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4685,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2885,00€215,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€335,00€55,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips bekijken) €6,40€6,30 p/jaar
Kosten en opbrengsten van verduurzamingsmaatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor concrete tips!

Bekijk energiespecialisten en ga direct aan de slag

Voordelen en vormen van woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Jouw huis isoleren in Mensingeweer is onmisbaar om te gaan besparen. D.m.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren gaat er minder warmte verloren. De effecten zijn positief: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is goed voor het milieu, het functioneert tevens als een geluidswal en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verschillende subsidies beschikbaar. Disclaimer: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,50per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €129,50per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor CV-ketel op gas. Hij gebruikt energie van de lucht of grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Jouw stroom kan je genereren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). Gedurende de zomermaanden kan het jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem. In de opsomming hieronder ontdek je aanvullende informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en pompt warm tapwater door de woning. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Mensingeweer: een voordeliger systeem en kan eenvoudig worden gebruikt in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is duurzaam en je bespaart flink op de energiekosten. Dankzij lokale subsidies, geen BTW en de zeer aantrekkelijke groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Essent, GreenChoice, Eneco, Vattenfall en Powerpeers, Oxxio, United Consumers, Vandebron, Delta. Dankzij de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen is al te plaatsen voor €4.550 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 a 7 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met oriëntatie op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • De zonnestroom die je over hebt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Wil je zonnepanelen in Mensingeweer laten plaatsen? Dan betaal je geen BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een warmte opwekkende zonnecollector en een buffervat voor het water. Het verwarmingssysteem levert snel warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Met een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om in de woning warm water te maken. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een HR-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een doorsnee woning (3,5 m2 / 150 liter vat) is al beschikbaar vanaf €3.750 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is plus minus 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of badkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Het wordt vaak gekozen om redenen als: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een milieuvriendelijk energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €165,00 t/m €550,00 per paneel.

Goede energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Mensingeweer. In de box hieronder delen wij een lijstje met praktische en laag geprijsde vergroeningsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Mensingeweer!

Zet een adviesgesprek in de agenda en check hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Mensingeweer: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat verduurzamingsmaatregelen die je kunt gebruiken om je woning te verduurzamen. Het adviesrapport laat woningeigenaren ook zien wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij na aanleiding van dit plan verdere verduurzamingsopties toegepast? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het verstandig om het energielabel opnieuw te berekenen. Een speciale energie inspecteur inspecteert je huis en controleert hoeveel gas en elektriciteit nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig een huis is.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een goed energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Woning duurzaam maken met subsidies in Mensingeweer

De meeste panden in Provincie Groningen moeten verduurzamen en op termijn volledig los van het gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Bijgaand delen we een overzicht met de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Mensingeweer.

 • Subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatiewerkzaamheden aan wanden, gevel, (spouw)muur, ramen, dak.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Voor zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Het Hogeland heeft mogelijk zelf ook nog een aantal lokale subsidiemogelijkheden of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Het Hogeland vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Mensingeweer afsluiten in mei 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook geldig voor o.a. Den Andel, Schouwerzijl en Saaxumhuizen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee Nederlandse woningeigenaren energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor spouwmuurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, warmtepompen, zonnepanelen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een woning die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Het Hogeland.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Mensingeweer

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Mensingeweer?

Een energie maatwerkadvies Mensingeweer is een adviesrapport inclusief suggesties voor de vergroening van jouw huis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, de woning verwarmen met een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit energieplan behandelt per maatregel het kostenplaatje en de terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere woningbezitters die hun huis van het gas af willen hebben en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In dat geval is dit concept plan een must. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het is concreet en vertelt welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken. A.d.h.v. dit adviesrapport kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat hebben te maken met het type woning, oppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €240,00 tot €315,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het energieadvies je gemiddeld €255,00. Het is slim om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Mensingeweer te bekijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Door deze constructie kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert brengt het volledige complex in kaart.Het bureau achterhaalt bij de bewoners de eisen en wensen om het appartementencomplex te optimaliseren. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Dit is natuurlijk ook met een kostenbegroting en de opbrengsten per jaar.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt verfijnen. Het energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Mensingeweer voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw onderzoek verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een hogere energieprestatie leidt tot lagere energiekosten, een aangenaam binnenklimaat, een beperkte milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de maatregelen. Ga naar de website van het RVO voor alle informatie.

Plaats een reactie