Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Schouwerzijl

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepompsysteem kopen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Schouwerzijl biedt antwoord op deze vragen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor doelgericht advies en beoordeelt waar de mogelijkheden liggen. Het rapport laat jouw zien welke keuzes je woning een stuk kunnen verduurzamen en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het advies vind je in detail de initiële investering en het rendement van de populaire verduurzamingsmogelijkheden. Het aanbevelingen-rapport is ontworpen voor alle particuliere huiseigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke energiebesparende maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij biedt een energiebesparingsadvies met alle energiebesparende maatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Overweeg bijv.: warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, woningisolatie.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel lees je de verwachte kosten, de opbrengsten en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Schouwerzijl die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-schouwerzijl

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor private panden en zakelijke gebouwen dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te remmen en daarmee de energiekosten te beperken. In het plan wordt zorgvuldig vermeld welke maatregelen je kunt nemen, wat het kost, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Hiervoor kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld HR++ glas, vloerisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een maatwerkadviseur komt bij jouw thuis langs om een goed advies te kunnen geven. Deze deskundige doet een grondige analyse en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een volledig schema met alle energiebesparende maatregelen. Het rapport omvat ook een raming van de kosten en de uiteindelijke besparing Goed om te benoemen: Deze maatwerkadviseur werkt individueel en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het document geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Actueel: Wil je je woning energiezuiniger maken, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een ervaren vakman. Deskundige en onpartijdige energieadviseurs kan je achterhalen via www.centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Schouwerzijl (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit adviesrapport geeft concreet advies dankzij een overzicht met diverse maatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, buitengevelisolatie met steenwol en het gebruik van een zonneboiler. Hierna laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een gecertificeerde maatwerkadviseur. Objectieve energie specialisten zijn vindbaar op de website van het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Tip: neem alleen contact op met specialisten dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Energie experts zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is raadzaam om verschillende offertes op te zoeken van erkende specialisten. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo precies mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur kost je dan minder moeite.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De meeting is afgesproken. Bereid jezelf goed voor. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit platform kom je tot een weergave met mogelijk interessante maatregelen die relevant zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Schouwerzijl.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Het adviesbedrijf komt thuis langs en stelt vast welke mogelijk interessante maatregelen hun doel goed bereiken. Vervolgens mailt hij een goed energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor de specifieke energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag randzaken zoals het kostenplaatje, de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Als je hiervoor kiest is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  De energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Schouwerzijl laten uitvoeren). De specialist weet alles over gas en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan moet je contact leggen met een aannemer. Vraag meerdere offertes op bij isolatie specialisten en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je thuis komen voor de complete woninganalyse. Je kunt eventueel overleggen of de energieadviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor jouw woning?

Bekijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Schouwerzijl vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een gediplomeerde energie specialist. Wij adviseren om een adviesbedrijf uit de regio te benaderen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. Bijgaand lees je adres-informatie van betrouwbare adviesbureaus die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Het Hogeland. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
MVO Bouwtechnische BegeleidingStationsweg 109951BAWinsum
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Adviesbureau RosmanHamburgerstraat 36 b9714JDGroningen
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Schouwerzijl

Uitgelichte bedrijven: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de uitgelichte tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Schouwerzijl met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bureau’s om direct aan de slag te gaan.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen besparen op de energiekosten. Het is lastig waar je moet beginnen! Voor dit probleem is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je ontvangt een goed advies over de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. Bijgaand kan je aan de slag met de beste energiebesparingsmaatregelen voor je woonhuis. Bekijk ook onze pagina met informatie over gevel isoleren.

Het comfort van een energiezuinige woning in Schouwerzijl

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een klimaatbewuste keuze: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van vloer (bekijk meer info over isolatie)€2425,00€155,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4390,00€555,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5515,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3015,00€165,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€455,00€30,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1200,00€175,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verschillende besparende maatregelen bij standaard woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk energiespecialisten en plan een afspraak in

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Direct jouw energierekening minderen? Een huis isoleren in Schouwerzijl is een minimale vereiste. D.m.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren treed er geen warmteverlies op. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart meteen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je hoeft minder gas te stoken, je hebt geen last van lawaai van de buren en je huis wordt meer waard. Er zijn diverse subsidies waar je gebruik van kunt maken. Disclaimer: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): heel eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,50per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €118,00per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

Uitleg en info over de warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. CV-ketel op gas. Het systeem gebruikt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Deze extra stroom kan je genereren met innovatieve zonnepanelen. In de zomer kan het ook nog eens koelen. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In het stuk hieronder ontdek je praktische details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en pompt warm tapwater door de woning. Je kunt dan helemaal van het gas af. Een stand-alone systeem is best duur en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Schouwerzijl: gunstig geprijsd en wordt met name toegepast in huizen met een matige isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze én jouw energierekening gaat naar beneden. Door te informeren naar de subsidies, een gunstige BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Engie, Vattenfall, Essent, Budget Energie, Eneco of Powerpeers, Oxxio, United Consumers, Enegiedirect.nl, Vandebron. Middels het salderingsprincipe kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kan je laten monteren voor €5.700 en kan je terugverdienen in +/- 6 – 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een focus op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Goedkoop zonnepanelen in Schouwerzijl kopen? Dan betaal je geen BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een zonlicht gevoelige zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Het gehele systeem is jouw bron voor al het warme tapwater in de badkamer en keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten die nodig is voor warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een HR-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor 4 personen (voorraadvat met 150 – 200 liter) komt uit op ongeveer €3.600 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is rond de 2 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Zoals bijv. de badkamer of een thuiskantoor. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een milieuvriendelijk energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €245,00 tot €350,00 per infraroodpaneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Schouwerzijl. Bijgaand kan je aan de slag met een weergave met belangrijke en interessant geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Schouwerzijl!

Informeer naar een adviesgesprek en check hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Schouwerzijl: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt opties die uit te voeren zijn om je woning te verduurzamen. Het adviesplan toont bovendien wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis laten verduurzamen? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je een scherpe hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het huis nog eens te laten checken. Een erkende energie inspecteur komt je huis en checkt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label toont hoe energiezuinig een woning is.
 • Het label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een goed energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Woning duurzaam maken met subsidies in Schouwerzijl

Praktisch alle huis in Provincie Groningen moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk los van het gas komen. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Bijgaand doorzoek je een overzicht met de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Schouwerzijl.

 • Landelijke subsidie isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isoleren van wanden, ramen, gevel, (spouw)muur, dak.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Het Hogeland heeft mogelijk verschillende regionale subsidieregelingen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Het Hogeland kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Schouwerzijl gebruiken in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het inzetten van spaargeld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook handig voor o.a. Saaxumhuizen, Wehe-den Hoorn en Onderdendam).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huiseigenaren die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Het Hogeland.
 • Laat je hypotheek aanpassen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Schouwerzijl

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Schouwerzijl?

Een energie maatwerkadvies Schouwerzijl is een adviesrapport met concrete maatregelen voor de verduurzaming van je woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan vloerisolatie, HR++ glas, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit besparingsplan onderschrijft per maatregel het financiële plaatje en wat de opbrengsten zijn. Dit persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die situaties is dit rapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat woningeigenaren zien welke verduurzamingsmaatregelen helpen om de energiekosten te reduceren. Middels dit besparingsadvies kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat hebben te maken met het type gebouw, oppervlakte en de adviseur die je kiest. De tarieven liggen tussen de €190,00 tot €285,00. Voor een doorsnee huis betaal je voor het advies zo’n €235,00. Het is nuttig om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Schouwerzijl te vergelijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Zo kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen laten doen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert brengt het volledige complex in kaart.Het adviesbedrijf checkt bij bewoners de eisen en wensen om het appartementencomplex groener te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners ontvangen netjes een mail met een kostenbegroting en de geschatte terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt upgraden. Het energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Schouwerzijl voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw energierapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een versterkte energieprestatie draagt bij aan een voordelige energierekening, meer comfort, minder hoge milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparende maatregelen. Bezoek RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie