Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Saaxumhuizen

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het is moeilijk waar te beginnen. Is het slim om te isoleren, een warmtepompsysteem kopen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Saaxumhuizen is een goed hulpmiddel! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor advies op maat en analyseert de diverse opties. Dit maatwerkadvies is concreet en vertelt welke investeringen een energiebesparing realiseren en het leefklimaat in huis verbeteren. In het energierapport check je uitgebreid de initiële investering en het rendement van de populaire verduurzamingsmaatregelen. Het verduurzamingsplan is relevant voor alle particuliere woningeigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke werkzaamheden een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij deelt een advies met alle energiebesparende maatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Investeer bijv. in: zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, ventileren met WTW, woningisolatie.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel krijg je inzicht in de verwachte kosten, hoeveel je bespaart en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Saaxumhuizen die duurzame investeringen willen uitvoeren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-saaxumhuizen

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor woningen en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om een gebouw energieneutraal te maken en derhalve de energierekening te reduceren In het onderzoek wordt uitvoerig geïllustreerd welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat het allemaal kost, en wat het rendement is. Binnen dit advies kun je maatregelen laten uitvoeren zoals infraroodpanelen, HR++ glas, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie. Het is heel simpel. Een energieadviseur neem contact op om jouw doelstellingen door te nemen. Deze adviseur doet een grondige analyse en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een opsomming van alle energiebesparende maatregelen. De adviseur geeft je ook een verwachting van de totale investeringskosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Let op: Iedere maatwerkadviseur werkt autonoom en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het verslag vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Opmerking: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Dit rapport moet zijn geschreven door een gediplomeerde energiedeskundige. Vakbekwame en neutrale energieadviseurs vind je op centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Saaxumhuizen (mei 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het document geeft een schema met bruikbare energiebesparende maatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Voorbeelden zijn goede HR++ ramen (glas), gevelisolatie met steenwol en het plaatsen van een zonneboiler. Hierna bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een onafhankelijke maatwerk adviseur. Geschikte bedrijven kan je vergelijken op centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Tip: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Adviseurs zijn vrij in hun pricing. Het is verstandig om 2 of 3 offertes aan te vragen van BRL9500-02 gecertificeerde adviesbedrijven. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo duidelijk als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur kost je dan minder moeite.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Komt er een specialist langs? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl ontdek je een opsomming met werkzaamheden die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens een adviesgesprek met de energiecoach in Saaxumhuizen.

 4. Energierapport samen doornemen

  Het adviesbureau komt thuis langs en analyseert welke mogelijk interessante maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Op basis van zijn bevindingen verstuurt hij een betrouwbaar energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Per energiemaatregel vind je details zoals de investering, de jaarlijkse opbrengsten en ook de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Bij deze afspraak kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Saaxumhuizen laten uitvoeren). De specialist vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag meerdere offertes op bij isolatie specialisten en installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om je woning te bekijken en op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de energieconsultant hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw woonruimte?

Contacteer energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Saaxumhuizen vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een betrouwbare energieadviseur. Het is slim om een energie expert uit de buurt te zoeken Ze kennen het type woning, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de lijst hieronder delen we adres details van mogelijk beschikbare EPA-adviseurs die actief zijn in de gemeente Het Hogeland. Kies enkel bedrijven en adviseurs met de BRL9500-02-certificering. Voor meer adressen zie ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
MVO Bouwtechnische BegeleidingStationsweg 109951BAWinsum
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Adviesbureau RosmanHamburgerstraat 36 b9714JDGroningen
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Saaxumhuizen

Uitgelichte energie adviseurs: meteen een afspraak maken

Direct een afspraak maken? Hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Saaxumhuizen waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de bureau’s om te beginnen met je aanvraag.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren zouden graag een lagere energierekening willen. Het is lastig waar je moet beginnen! Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft je een inkijkje in alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In deze gids delen we de belangrijkste duurzame oplossingen voor je pand. Of klik door voor meer informatie over woning isoleren.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Saaxumhuizen

 1. Een aantrekkelijke energierekening: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Gunstig voor het milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk hier meer info)€1970,00€140,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10200,00€750,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5350,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3105,00€190,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€380,00€57,00 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €18,75€28,50 p/jaar
Kosten en rendement van verduurzamingsmaatregelen bij standaard woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor direct energie besparen!

Bekijk energiespecialisten en plan een afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Direct jouw energierekening minderen? Een huis isoleren in Saaxumhuizen is een aantrekkelijke optie. Middels het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen houd je de warmte binnen. Je profiteert van de goede effecten: de energierekening gaat omlaag, de woning heeft een beter comfortniveau, het is goed voor het klimaat, het houdt harde geluiden buiten de deur en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn allerlei subsidies te gebruiken. Noemenswaardig: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,50per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,00per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €125,50per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de traditionele HR-ketel. Het gebruik de warmte van natuurlijke warmtebronnen. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. De aanvullende stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen (die je misschien al hebt). Gedurende de zomermaanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In het blokje hieronder check je meer informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en levert warm tapwater in huis. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Saaxumhuizen: is een stuk minder duur en wordt met name toegepast in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Werkt samen met de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Info en voordelen van zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door te profiteren van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Budget Energie, Vattenfall, GreenChoice, Essent en Vandebron, Powerpeers, United Consumers, Oxxio, Enegiedirect.nl. Via de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een goede set met 10+ panelen kan je laten monteren voor €5.950 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 tot en met 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Saaxumhuizen kopen? Dan betaal je niet eens BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een buffervat voor het water. Deze installatie maakt veel warm tapwater mogelijk in de badkamer en keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Dankzij de zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om in de woning warm water te maken. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of HR-ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor 4 personen (voorraadvat met 150 – 200 liter) is er te bestellen vanaf €3.100 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is vaak zo’n 2 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Handig voor bijv. de woonkamer of slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: geen effect op de luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen liggen tussen de €240,00 t/m €450,00 per paneel.

Snelle energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Saaxumhuizen. In de box hieronder vind je een weergave met populaire en voordelige verduurzamingsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: door verse lucht in het gebouw te verplaatsen, verbetert het rendement van de verwarming.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Saaxumhuizen!

Informeer naar een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Saaxumhuizen: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat opties die goed uitvoerbaar zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het adviesrapport laat woningeigenaren ook zien wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je op basis van het advies verdere verduurzamingsopties toegepast? Of wil je het huis in de verkoop zetten of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om het energielabel wederom te calculeren. Een energie inspecteur analyseert de woning en calculeert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label toont hoe zuinig een huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een actueel energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Een duurzame woning met subsidies in Saaxumhuizen

Alle woningen en panden in Provincie Groningen moeten verduurzamen en op de lange termijn nul op de meter worden. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In het gedeelte hieronder check je actuele informatie de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Saaxumhuizen.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang 30% van de kosten voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, gevel, wanden, vloer, dak.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in mei 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Het Hogeland hanteert mogelijk nog extra lokale subsidie-middelen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Het Hogeland zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Saaxumhuizen vergelijken in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het gebruiken van eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. Hieronder vind je meer informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Tinallinge, Onderdendam en Rasquert).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee particulieren en VvE’s hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. spouwmuurisolatie, warmtepompen, zonneboilers, dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningbezitters die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Het Hogeland.
 • Extra stukje hypotheek nemen: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Saaxumhuizen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Saaxumhuizen?

Dit energie maatwerkadvies Saaxumhuizen is een besparingsadvies met tips en aanbevelingen voor het vergroenen van jouw huis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Het rapport onderschrijft per maatregel de geschatte kosten en het rendement. Het persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere huiseigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In die gevallen is dit advies vereist. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat je zien welke aanbevelingen de meeste besparing opleveren. Aan de hand van dit adviesrapport kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), het woonoppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. De prijs ligt tussen de €205,00 – €300,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak is het tarief circa €280,00. Het is slim om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Saaxumhuizen te verkrijgen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbureau checkt bij bewoners wat ze graag willen om het wooncomplex energiezuinig te krijgen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. In het document vinden bewoners ook de verwachte kosten en de jaarlijkse besparing.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt perfectioneren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Saaxumhuizen voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw rapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een verfijnde energieprestatie geeft een goedkopere energiefactuur, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, lagere milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de duurzame oplossingen. Tip: op de site van het RVO voor de voorwaarden.

Plaats een reactie