Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Warfhuizen

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Is het slim om te isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Warfhuizen is daarvoor in het leven geroepen De energieadviseur komt persoonlijk langs voor het energiebesparingsadvies en bekijkt waar de mogelijkheden liggen. Dit maatwerkadvies toont aan welke aanbevelingen doeltreffend zijn in jouw huis en en het energielabel verbeteren. In het maatwerkadvies onderzoek je uitvoerig de totale kosten en het rendement van de potentiële investeringskeuzes. Het rapport is speciaal in het leven geroepen voor alle particuliere woningbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke opties jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij komt met een rapport met alle opties die je kan laten uitvoeren.
 • Onder andere: woningisolatie, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per keuze kun je meer info vinden over de geraamde kosten, de besparing en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Warfhuizen die hun woning duurzamer willen maken en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-warfhuizen

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor private panden en zakelijke gebouwen dat een volledig plan presenteert om een gebouw energieneutraal te maken en daarmee de energiekosten te verminderen. In dit rapport wordt gedetailleerd weergegeven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. In dat kader komen diverse maatregelen naar voren, zoals: vloerisolatie, infraroodpanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas, warmtepomp. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een expert op het gebied van energie neem contact op om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze expert doet een grondige analyse en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een lijst met maatregelen. De adviseur geeft je ook een kostencalculatie en het totale rendement Let op: De maatwerkadviseur is een keur-expert en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het plan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Actueel: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en wil je een subsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De woning-analyse moet gedaan worden door een autonome specialist. Vakbekwame en bedreven energieadviseurs zijn te vinden op de site centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Warfhuizen (mei 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit adviesrapport geeft een overzicht met uiteenlopende maatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Je kunt denken aan toepassen van HR++ glas, het plaatsen van gevelisolatie met PIR en het installeren van zonnecellen. In het stappenplan hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een erkende energieadviseur. Gediplomeerde bedrijven vind je op het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Belangrijk: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Energie specialisten zijn vrij in hun pricing. Het is slim om diverse offertes op te zoeken van BRL9500-02 gecertificeerde vakmensen. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel details als mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck vooraf

  Het overleg is georganiseerd? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een complete samenvatting met groene maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor je adviesgesprek met de energiecoach in Warfhuizen.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt thuis langs en beschrijft welke opties aansluiten bij jouw wensen. Kort hierop ontvang je het doorberekende energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Met betrekking tot de energiemaatregelen noteren ze kenmerken zoals de kosten, de besparing per jaar en de geraamde terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Een energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Warfhuizen laten uitvoeren). Deze erkende vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Hiervoor neem je contact op met isolatie specialisten en regionale installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen voor de complete woninganalyse. Het kan handig zijn dat de energieconsultant hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor jouw woning?

Contacteer energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Warfhuizen vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een neutrale energieadviseur. Wij adviseren om een maatwerk adviesbedrijf uit de regio te benaderen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de tabel hieronder behandelen we adres-informatie van mogelijk beschikbare energieadviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Het Hogeland. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
MVO Bouwtechnische BegeleidingStationsweg 109951BAWinsum
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Adviesbureau RosmanHamburgerstraat 36 b9714JDGroningen
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Warfhuizen

Uitgelichte experts: vraag direct een rapport aan

Direct aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Warfhuizen waar je vaak snel terecht kunt. Klik op een van de aanbieders om direct aan de slag te gaan.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar waar moet ik beginnen? Daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft je een inkijkje in alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In de tekstblokjes hieronder introduceren we de meest interessante vergroeningsmaatregelen voor je appartement. Je kunt ook meer details lezen over spouwmuur isoleren.

Het comfort van een energiezuinige woning in Warfhuizen

 1. Een lagere energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Gunstig voor het klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (bekijk meer info over isolatie)€3470,00€435,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5045,00€1060,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4550,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3300,00€195,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€500,00€30,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1100,00€180,00 p/jaar
Kosten en baten van verschillende besparende maatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor energieplan op maat!

Bekijk maatwerkadviseurs en begin vandaag nog

Energie besparen met woningisolatie

Wil je besparen op energie? Een huis isoleren in Warfhuizen is een slimme investering. Middels het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer kan de woning de warmte beter vasthouden. Het kent gunstige effecten: je bespaart meteen op de energienota, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je stoot minder CO-2 uit, je beperkt het geluid van buiten en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verscheidene subsidies waar je gebruik van kunt maken. Wat je misschien niet wist: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,00per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de gasgestookte CV-ketel. Het genereert warmte uit de buitenlucht, bodem of water. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Jouw stroom kan je halen uit zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomer is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn twee keuzes: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride model. In de opsomming hieronder noemen we handige info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en verhit al je tapwater. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Warfhuizen: is een stuk minder duur en kan goed functioneren in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door te profiteren van subsidies, het BTW-nultarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Budget Energie, Vattenfall, GreenChoice, Essent, Engie en Enegiedirect.nl, United Consumers, Oxxio, Vandebron, Delta. Via de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een set met 10 zonnepanelen laat je al plaatsen vanaf €4.650 en kan je terugverdienen in +/- 7 of 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Warfhuizen laten leggen? Dan betaal je geen BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler is een geïntegreerde zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. Het verwarmingssysteem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Via een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om in de woning warm water te maken. Dit systeem werkt goed samen met een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (150 liter voorraadvat) komt uit op ongeveer €3.550 (met montage).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Handig voor bijv. de badkamer of een thuiskantoor. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen ongewenste luchtcirculatie, een laag energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De kosten van warmtepanelen liggen tussen de €210,00 t/m €325,00 per infraroodpaneel.

Handige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Warfhuizen. In dit blokje vind je daarom een lijstje met krachtige en voordelige energiebesparende maatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Warfhuizen!

Vraag adviesgesprek aan en achterhaal hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Warfhuizen: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt nuttige maatregelen die geschikt zijn om te besparen op de energielasten. Het adviesplan vertelt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd verdere verduurzamingsopties toegepast? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het verstandig om de woning opnieuw te laten keuren. Een speciale energie inspecteur komt je huis en calculeert de benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Warfhuizen

Bestaande woningen in Provincie Groningen moeten verduurzamen en op termijn volledig los van het gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In het gedeelte hieronder check je bruikbare informatie over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Warfhuizen.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isoleren van dak, gevel, ramen, vloer, (spouw)muur.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in mei 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Het Hogeland biedt mogelijk ook zelf particuliere subsidiemogelijkheden of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Het Hogeland zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Warfhuizen afsluiten in mei 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met eigen middelen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je geld lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. Hieronder vind je de details (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Wehe-den Hoorn, Eenrum en Zuurdijk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizeneigenaren hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor warmtepompen, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huizenbezitters die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Het Hogeland.
 • Extra stukje hypotheek nemen: een extra leningdeel afsluiten.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Warfhuizen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Warfhuizen?

Het energie maatwerkadvies Warfhuizen is een energieplan inclusief suggesties voor het energiezuinig maken van je huis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het toepassen van een warmtepompsysteem of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het plan geeft per maatregel het budget en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Dit persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere huizenbezitters die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij een subsidie willen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In die situatie is dit besparingsadvies vereist. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of spaargeld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het toont aan welke alternatieven jouw huis duurzamer kunnen maken. D.m.v. dit besparingsplan kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van woningtype, de omvang van de woning en de adviseur die je kiest. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €215,00 tot €340,00. Voor een normale tussenwoning kost dit advies circa €245,00. Wij adviseren om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Warfhuizen te overwegen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Door die strategie kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen laten doen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het onderzoeksbureau vraagt bewoners naar de woonwensen om het wooncomplex te optimaliseren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Uiteraard inclusief de totale benodigde investering en de uiteindelijke terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt upgraden. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Warfhuizen voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw onderzoek toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een versterkte energieprestatie leidt tot een gunstigere energierekening, meer comfort, een lager tarief qua milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de duurzame oplossingen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor de voorwaarden.

Plaats een reactie