Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Pieterburen

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp kiezen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Pieterburen biedt hulp bij deze zoektocht. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor de maatwerk-inspectie en test waar besparingen mogelijk zijn. Dit maatwerkadvies verduidelijkt welke werkzaamheden relevant zijn voor jouw huis en en het comfort verhogen. In het energierapport tref je heel specifiek de kosten en het rendement van de geselecteerde duurzame keuzes. Het energieplan is geschikt voor particuliere huiseigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Je krijgt een aanbevelingen-rapport met alle potentiële maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Investeer bijv. in: zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren.
 • Per onderdeel vind je de geraamde kosten, de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Pieterburen die hun woning willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-pieterburen

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor woningen en bedrijfspanden dat een compleet advies geeft om energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te drukken. In het rapport wordt zorgvuldig vermeld welke potentiële maatregelen er zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. In dat geval kun je denken aan maatregelen zoals zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie, HR++ glas, spouwmuurisolatie, warmtepomp. Het werkt heel eenvoudig. Een energiecoach zal een bezoek inplannen om samen jouw woning door te spreken. Deze expert check jouw huis en checkt welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met daarin vergroeningsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een raming van de kosten en de besparing. Disclaimer: Iedere maatwerkadviseur werkt individueel en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het plan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Belangrijk: Wens je een energiezuinige woning, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een professionele energiedeskundige. Professionele en neutrale energieadviseurs achterhaal je op de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Pieterburen (mei 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het verduurzamen van jouw huis? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit energieadvies bevat een weergaven van bruikbare duurzaamheidsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Denk hierbij aan toepassen van HR++ glas, het aanbrengen van spouwmuurisolatie met glaswol en het gebruik van een zonneboiler. Hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een professionele energieadviseur. Betrouwbare adviesbureaus kan je vergelijken op centraalregistertechniek.nl en uiteraard op dit portaal. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Belangrijk: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Adviseurs zijn vrij in hun pricing. Het is nuttig om diverse offertes aan te vragen van onafhankelijke energieadviseurs. Beschrijf je wensen van tevoren. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel details als mogelijk. Het kiezen van de beste offerte kost je dan minder moeite.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl ontdek je een schema met verduurzamingsmaatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Pieterburen.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Een adviseur neemt de woning op en berekent welke energiebesparingsmaatregelen doeltreffend zijn. Binnen een paar dagen stuurt hij een volledig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor elke energiemaatregel noteren ze bijzonderheden als de verwachte kosten, de opbrengsten per jaar en de geraamde terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Daarbij kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Pieterburen laten uitvoeren). De specialist kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Neem contact op met meerdere isolatie specialisten en erkende installateurs. Maak een afspraak op locatie voor een uitgebreide inspectie. Je kunt eventueel overleggen of de energieadviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor jouw woonhuis?

Zoek energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Pieterburen vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een professionele expert. Het is aan te raden om een adviesbedrijf uit jouw eigen regio te contacteren. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. Hieronder vind je namen en adressen van mogelijke bedrijven die huizen inspecteren in de gemeente Het Hogeland. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
MVO Bouwtechnische BegeleidingStationsweg 109951BAWinsum
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Adviesbureau RosmanHamburgerstraat 36 b9714JDGroningen
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Pieterburen

Uitgelichte experts: direct online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Pieterburen die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel mensen zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft je een inkijkje in de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het gedeelte hieronder beschrijven we de aantrekkelijkste maatregelen voor je woonhuis. Of klik door voor meer informatie over zonnepanelen laten plaatsen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Pieterburen

 1. Een gunstige energienota: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk meer info over isolatie)€1765,00€135,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6370,00€570,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5025,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2925,00€200,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€365,00€25,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer energiebespaartips) €23,00€33,50 p/jaar
Kosten en baten van verduurzamingsmaatregelen bij basis-huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het gericht verduurzamen!

Zoek beschikbare deskundigen en ga direct aan de slag

Snel besparen met woningisolatie

Wil je besparen op energie? Jouw huis isoleren in Pieterburen is een hele goede keuze. A.d.h.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Woningisolatie is een absolute must: je bespaart meteen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is milieubewust, het houdt harde geluiden buiten de deur en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn diverse subsidies te kiezen. Advies: voor de arbeid voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,50per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,50per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €129,50per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de traditionele CV-ketel. Het genereert warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. De aanvullende stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je woning. In de warme maanden (juli – september) kan het jouw woning ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In de opsomming hieronder bekijk je praktische details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en verhit al je tapwater. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Pieterburen: is een stuk betaalbaarder en zeer geschikt voor woningen met een slechtere isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Info en voordelen van zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat én jouw energierekening gaat naar beneden. Dankzij lokale subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Budget Energie, GreenChoice, Essent, Eneco, Vattenfall of United Consumers, Vandebron, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Delta. Met de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kost ongeveer €4.600 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 a 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een dak dat volledig in privé-eigendom is met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Ga je zonnepanelen in Pieterburen kopen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een warmte genererende zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. Het gehele systeem is verantwoordelijk voor warm tapwater in de douche en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Via een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om water te verwarmen. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor 4 personen (3,5 m2 / 150 liter vat) vergt een investering van zo’n €3.100 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Denk aan badkamer of werkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een gunstig energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €175,00 tot €550,00 per ruimte.

Overzicht met overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Pieterburen. Bijgaand check je een aantal effectieve en betaalbare energiebesparingsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Pieterburen!

Zet een adviesgesprek in de agenda en kom erachter hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Pieterburen: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat duurzame investeringen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit advies vertelt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel laat zien hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis aangepakt? En gaat je huis verkocht worden of wil je korting op je hypotheekrente? Wij adviseren dan om het huis nog eens te laten checken. Een energie inspecteur komt je huis en onderzoekt de maximaal benodigde gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat zien hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een perfect energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Ontdek beschikbare subsidies in Pieterburen

Alle woningen en panden in Provincie Groningen moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk los van het gas komen. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In dit blokje lees je praktische informatie over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Pieterburen.

 • Isolatie-subsidie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor het laten isoleren van vloer, (spouw)muur, ramen, gevel, dak.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Het Hogeland heeft mogelijk verschillende lokale subsidie-middelen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Het Hogeland tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Pieterburen vergelijken in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door dit zelf te financieren. Is er niet voldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. Hieronder vind je meer informatie (ook geldig voor o.a. Leens, Westernieland en Warfhuizen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor spouwmuurisolatie, zonneboilers, dakisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huizenbezitters die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Het Hogeland.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Pieterburen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Pieterburen?

Een energie maatwerkadvies Pieterburen is een advies met daarin concrete maatregelen voor de verduurzaming van een woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het plaatsen van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit besparingsrapport komt per maatregel met de geraamde kosten en de terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor particuliere woningeigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In dat geval is dit concept plan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het verduidelijkt welke keuzes de meeste besparing opleveren. Met behulp van dit energieplan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van huistype, de oppervlakte van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. De prijs ligt tussen de €220,00 tot €330,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het energieadvies je gemiddeld €230,00. Het is slim om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Pieterburen op te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Zo kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen laten doen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het onderzoeksbureau informeert bij de eigenaren wat zij zouden willen aanpassen om het wooncomplex energiezuinig te krijgen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woonhuizen. Dit is natuurlijk ook met de uiteindelijke kosten en de totale terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als ondernemer ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt perfectioneren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Pieterburen voor bedrijven. Het utiliteitsbouw inspectierapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een optimale energieprestatie geeft lagere energielasten, een verbeterd werkcomfort, korting op de milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparingsmaatregelen. Zie de website van RVO voor alle informatie.

Plaats een reactie